Hrdlo 1cm sakr, cervix 47 MM. Čo to znamená?

5petusik55
10. júl 2019

Ahojte mamičky, dnes som mala poradňu. Začínam 21.tyzden.
Doktorka mi do knižky napísala hrdlo 1cm, sakrálne, kŕčok mi pozerala aj na ultrazvuku, a k tomu mi napísala cervix 47mm. Povedala, že to nie je zlý nález ale napriek tomu mi naordinovala magnerot a nakázala kľudový režim, žiadne behačky a keď budem cítiť tvrdšie brucho ľahnúť si a vyložiť nohy. Kontrola zas o mesiac... Ale pri mojom malom nezbedníkovi to veľmi nejde

Mal niekto takýto, prípadne podobný nález? Naozaj to nie je také hrozné? Magnézium a kľudový režim mi nakazala skrz toho, že mi pri prvom tehotenstve hrozil predčasný pôrod v 34.tt
Ďakujem

zuzi0911
10. júl 2019

Ci je to hrozne neviem, ale koli tomu máš nadriadený opäť kludovy režim a hrozí predčasný pôrod. Treba si to s malým zariadiť až sa ma kto o neho starať a ty ležať ešte si malý týždeň.

5petusik55
autor
10. júl 2019

@zuzi0911 o tom že mi hrozí opäť predčasný porod, nebola reč. Práveže mi povedala, že podľa sona kŕčok pekne drží a nie je to zlý nález. Takže tak, skôr si myslím že to je asi prevencia aby sa nezopakovala minulosť

zuzi0911
10. júl 2019

@5petusik55 ono môže byť, len dala aj varovanie keby tvrdené bruško a celkovo, asi bude lepšie odpočívať. Keď už boli v minulosti problémy. Ale skus skupinu zdravotníci na mk.

5petusik55
autor
10. júl 2019

@zuzi0911 áno jasné, máš pravdu. Budem ležať čo najviac sa bude dať, skúsim aj tam

soldi
10. júl 2019

@5petusik55 uplne bezny nalez u viacrodicky. dlzka cervixu 4,7 je super. ak mas dalsiu poradnu zas az o mesiac, tak o nic nejde. kludovy rezim mne dr nariadil pri kazdom tehotenstve, len tak preventivne. a teraz pri stvrtom som do siedmeho mesiaca kazdy den chodila na bicykli a este aj 2x tyzdenne cvicila pole dance 😀 pokial nemas ziadne problemy, tak sa vobec nemusis nejako extremne obmedzovat.

5petusik55
autor
10. júl 2019

@soldi aspoň nejaké pozitívum 😀 ale tak či tak, musím sa trochu viac skludnit a šetriť. Predsa len asi to nebudem riskovať aby sa to nezhoršilo.

soldi
10. júl 2019

@5petusik55 ale vsak na tom naleze nie je nic zle 🤷‍♀️ hrdlo pootvorene je u viacrodiciek normalne, krcok mas uplne mega dlhy, sakralna orientacia je normalna tiez v tomto tt. co bolo pricinou predcasneho porodu?

5petusik55
autor
10. júl 2019

@soldi tiež som mala s krckom problémy, tam som sa už začala ale otvárať .. od začiatku tehotenstva mi tvrdlo brucho, avšak magnézium mi vtedy dr nedal, a nakoniec som skončila v nemocke na infúziách

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre