Ahojte mamičky, dnes som mala poradňu. Začínam 21.tyzden.
Doktorka mi do knižky napísala hrdlo 1cm, sakrálne, kŕčok mi pozerala aj na ultrazvuku, a k tomu mi napísala cervix 47mm. Povedala, že to nie je zlý nález ale napriek tomu mi naordinovala magnerot a nakázala kľudový režim, žiadne behačky a keď budem cítiť tvrdšie brucho ľahnúť si a vyložiť nohy. Kontrola zas o mesiac... Ale pri mojom malom nezbedníkovi to veľmi nejde
Mal niekto takýto, prípadne podobný nález? Naozaj to nie je také hrozné? Magnézium a kľudový režim mi nakazala skrz toho, že mi pri prvom tehotenstve hrozil predčasný pôrod v 34.tt
Ďakujem
@zuzi0911 o tom že mi hrozí opäť predčasný porod, nebola reč. Práveže mi povedala, že podľa sona kŕčok pekne drží a nie je to zlý nález. Takže tak, skôr si myslím že to je asi prevencia aby sa nezopakovala minulosť
@5petusik55 ono môže byť, len dala aj varovanie keby tvrdené bruško a celkovo, asi bude lepšie odpočívať. Keď už boli v minulosti problémy. Ale skus skupinu zdravotníci na mk.
@zuzi0911 áno jasné, máš pravdu. Budem ležať čo najviac sa bude dať, skúsim aj tam
@5petusik55 uplne bezny nalez u viacrodicky. dlzka cervixu 4,7 je super. ak mas dalsiu poradnu zas az o mesiac, tak o nic nejde. kludovy rezim mne dr nariadil pri kazdom tehotenstve, len tak preventivne. a teraz pri stvrtom som do siedmeho mesiaca kazdy den chodila na bicykli a este aj 2x tyzdenne cvicila pole dance 😀 pokial nemas ziadne problemy, tak sa vobec nemusis nejako extremne obmedzovat.
@soldi aspoň nejaké pozitívum 😀 ale tak či tak, musím sa trochu viac skludnit a šetriť. Predsa len asi to nebudem riskovať aby sa to nezhoršilo.
@5petusik55 ale vsak na tom naleze nie je nic zle 🤷♀️ hrdlo pootvorene je u viacrodiciek normalne, krcok mas uplne mega dlhy, sakralna orientacia je normalna tiez v tomto tt. co bolo pricinou predcasneho porodu?
@soldi tiež som mala s krckom problémy, tam som sa už začala ale otvárať .. od začiatku tehotenstva mi tvrdlo brucho, avšak magnézium mi vtedy dr nedal, a nakoniec som skončila v nemocke na infúziách
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ci je to hrozne neviem, ale koli tomu máš nadriadený opäť kludovy režim a hrozí predčasný pôrod. Treba si to s malým zariadiť až sa ma kto o neho starať a ty ležať ešte si malý týždeň.