Hrčka v prsníku počas tehotenstva

michalka55
12. aug 2012

Na lavom prsníku som si nahmatala malú hrčku.. je to v tehotenstve normálne, alebo?? ☹

luciferkax
12. aug 2012

Normálne to nie je, ja som mala hrčku, ale v neskoršom štádiu tehotenstva, bola som na USG a boli to už mliečne žlazy a v nich mlieko... tak skoro by tam nič nemalo byť

dannizeta
12. aug 2012

@michalka55 aj ťa bolí? Ja som to mala v cca .6mes.tehu.Boľavá hrčka a to miesto som mala začervenané.Ktosi mi tu poradil poriadne rozmasírovať pod čo najteplejšou sprchou.A fakt pomohlo...Už sa to nevrátilo.Je to zvláštne ale vraj to bol niečo ako zápal mliekovodu.

rebecca2006
12. aug 2012

@michalka55 netreba ybztočne stresovať, ale určite sa je potrebné poradiť s lekárom- gynekológom, ak uzná za vhodné. urobiť ultrazvuk prsníkov, ten bábu nepoškodí. Môže ísť len o hormonálnu reakciu na graviditu, ale paušálne sa nedá povedať,že je to "normálne", aj v tehu môže vzniknúť na prsníku nádor a vplyvomtehotenských hormónov aj rýchlejšie rásť. Treba to overiť. Držím alce, nech je to len banalita 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre