Hrčka v podpazuší v 30. týždni

silvikaaa1
26. dec 2014

Citala som ze to moze byt zdurena pridavna/akcesorna/ mliecna zlaza... Stretli ste sa s tym niektora?

bosoriak
26. dec 2014

@silvikaaa1 Moze byt. Ale navsteva lekara je aj tak nevyhnutna.

kitinka
26. dec 2014

áno ja, pri prvom tehotenstve sa mi to stalo a bola to mliečna žľaza, ale pre istotu mi robili aj ultrazvuk,po pôrode sa sama vstrebala jak som začala kojiť. Teraz pri druhom mi nabehla až po pôrode keď sa mi spustilo mlieko a tiež sama zmizla jak sa rozbehlo poriadne kojenie a drobci ju doslova vytiahli. Ale presne ako píše bosoriak lekára by som určite navštívila, choď rovno ku gynekológovi ten ťa už poposiela kam treba.

marcah
26. dec 2014

Ano, mala som v tehu, este skor nez 30tyzden, v poradni som to spomenula, doktor iba poznamenal ze v tehu je to bezne a ze ked to tam bude aj ked dokojim tak potom to zacneme riesit. Par dni po porode mi to navrelo do velkosti slivky a sestricka v porodnici mi poradila prikladat si na to tvaroh. Za par dni to bolo prec. Hlavne sa nestresuj.

stenin1013
26. dec 2014

Ja som si nasla hrcku tyzden po porode isla som hned k lekarovi bolo to nieco podkozne, nepamatam si termin, ktory lekar pouzil, ale vravel ze to moze byt nasledkom holenia, bolo to ja v tom mieste. Dal mi na to kremik, ale vravel, ze ho brat nemusim, ze to zmizne aj same a zmizlo.

lennulik1
26. dec 2014

ahoj, tiez som to mala okolo 30. TT. ked som to spomenula lekarovi na klasickej poradni, tiez mi povedal, ze je to bezne, a ak by to po porode nezmizlo, zacneme to riesit. po porode to zmizlo, takze pohoda 🙂 inak mi ziadne ine vysetrenia k tomu nerobil.

frances5
27. dec 2014

ja mam akcesornu zlazu v podpazusi, zdurena je asi od 12. tyzdna, najprv som myslela ze je to len zdurena uzlina, ale kedze to nemizlo (som v 17.tyzdni), spytala som sa na to gynekologa. povedal ze to asi bude mliecna zlaza, ale pre istotu ma poslal na ultrazvuk prsnikov. tam to cele skontrolovali a je to v poriadku. vraj to nemusi sposobovat ziadne problemy, teoreticky sa bude tazsie vyprazdnovat pri kojeni, takze by mohla sposobovat zapaly, ale nemusi.

shmoulinka1
28. dec 2014

aj ja som to mala, od 3.mes. tehu sa mi jedna zlaza zvacsovala. Po porode som s tym ale mala komplikacie, strasne sa mi naliali prsia a musela som aj odsavat. Ta zlaza mi pod pazuchou praskla a isla odtial tekutina, bol to pre mna i mamu sok, takze hned v noci po prepusteni z porodnice som s tym isla na pohotovost. Myslela som si, ze to je nejaky hnis alebo co, ale nakoniec to bolo normalne mlieko, co si tam robilo cestu von.. musela som nahrievat pod lampou prsia aj zlazu, masirovat pod teplou sprchou, nic prijemne, ale nastastie sa to obislo bez zapalu prsnikov.

kathrin17
28. dec 2014

ja som si nasla zdureninu pod pazuchou v 7.mom mesiaci tehu....po porode mi to navrelo neskutocne, ledva som dala ruku k telu...potom som myslela,ze to zmizlo, ale nasla som si to tam opat, tak som obehla lekarov a vysledok zo sono, zdurena uzlina po zapale z holenia....davala som si na to vinove obklady a nechtikovu mast a zmensilo sa to, i ked dr povedala, ze uz to asi nikdy nezmizne uplne....ale som kludnejsia

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre