Hrčka na krku

mokoo
18. apr 2017

Vopred sa ospravedlnujem ked uz taka tema je
Velmi som sa ale lakla ked som si dnes na krku nahmatala hrcku jednu mam dlhaiu dobu na pravej strane pri krcnej chrbtici, casto ma bolieva krcna chrbtica a hlava na zatylku, ale hrcka je velka ako fazulka a pohybliva (ako keby bola tukova) no ale dnes som si nasla aj na druhej strane krku taku malicku ako sosovica a je tiez tej istej konzistencie ako ta prva, mate niekto s tym skusenosti?

anieli_1
18. apr 2017

@mokoo uzliny...Nemusíš sa lákať môže ísť len o zápal v tele....Ale ukáž to dr 😉

gabriellka
18. apr 2017

o uzlinach by som ti vedela pisat romany. myslim ze mozes byt v klude. je to normalne. ked je pohybliva do cca 1,5 cm tak by to malo byt ok

mokoo
autor
18. apr 2017

Ono ja mam pocit ze ked sa snazim.hulybat hybem len.kozou okolo nej 😂 ale aj tak ste ma predbezne ukludnili 😊

anabeth
19. apr 2017

ja som mala na sánke- ťažko to takto definovať, tiež bola pohyblivá, dala sa pekne nahmatať, bola to nakoniec tuková hrčka, vybrali mi to na chirurgii tváre- ale mala som to hádam aj 5 rokov, rástlo to velmi pomaličky

viera27
19. apr 2017

ono je take skvele a osozne pisat o hrckach do internetovej diskusie, namiesto navstevy lekara :D. BTW stryko mal hrcky na krku na uzlinach. Bol to adenokarcinom pazeraka. Kamaratkina mama mala hrcku pri uzline - metastaza roztruseneho spinocelularneho karcinomu. Segra mala zvacsene uzliny z dovodu zapalu. atd atd. Mas tam toho mraky na vyber.

kvetinka75
19. apr 2017

ja mám takto na krku zopár takýchto uzlín zväčšených už niekoľko rokov. Podľa dr. je všetko OK. Asi aj áno. Ja si to tiež hovorím. Veď za 15 rokov by sa už niečo prejavilo keby niečo.

mokoo
autor
19. apr 2017

@viera27 u lekara som bola, hadam si nemyslis, ze mi je zdravie lahostajne, akurat ma vylakala ta druha krcka ktoru som si nahmatala az vcera na vecer, tak preto som sa informovala na internete....tolko k tomu pekny den ti prajem

mokoo
autor
19. apr 2017

@kvetinka75 aj mne doki povedal ze je to v poriadku ale vylakala ma ta druha lebo tu som nasla az vcera

kvetinka75
19. apr 2017

@mokoo ja som si tiež najskôr len jednu nahmatala a neskôr aj druhú ale už to neriešim, sem-tam ma niekde niečo zabolí, pichne, tak to beriem tak že asi nejaký zápal sem-tam koluje. A aj po vyliečení niekedy trvá kým sa uzlina dostane do normálu a u niekoho ani nie. sem-tam ma aj hrdlo zabolí, tak už asi zostane väčšia stále, nechce sa jej zväčšovať a zmenšovať 😉
nech ti spraví dr. nejaké testy aby si bola kludnejšia. Mne tiež robila nejaké krvné a vraj tam bolo všetko OK. TAk sa nestresujem.
A keď ma raz poštípalo niečo do krku 2x tak som mala okolo celého krku tak navreté uzliny, že to už na pohľad bolo vidieť. Všetky zmizli a len tá jedna s tou menšoou zostali.

mokoo
autor
19. apr 2017

@kvetinka75 ono je pravda, ze teraz som nejaka nachladnuta, mozno je to aj z toho

ka3n
22. mar 2019

@kvetinka75 cca koľko ich máš a kde umiestnené presne? dakujem

kvetinka75
25. mar 2019

@ka3n na krku po ľavej strane. Kúsok nad kľúčnou kosťou, a do ľava. V takej priehlbine. Nejaké 2 sú tam. A mám ich tam roky. Tak asi to nebude nič vážne, lebo vyše 10 rokov (možno aj viac, už to nerátam) by som asi normálne nefungovala.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre