Ahojte ženy dnes som bola na poradňu
Doktor povedal ze mam hraničné prietoky a menej plodovej vody som hospitalizovana mam pocit ze mam odtok plodovej vody tak mi dali vložku
Veľmi sa bojím ze co sa môže stat
@dadka1997 36+5
@barbarajanova33 no aj keby si porodila v tomto týždni, bábätko je uz v poriadku, ja som chodila do nemocnice ako na bežiacom páse, tiez som mala zle prietoky a zas som mala veľa vody, a všetko dobre dopadlo
@dadka1997 ja zas mam menej plodovej vody
@barbarajanova33 no ak maju podozrenie ze unika, tak jasne ze je jej menej, ale nikdy ti neodtečie celá, bábätko nikdy neostane bez nej
@barbarajanova33 ale ved to uz mas pekny tyzden, pi dostatok tekutin, dodrzuj kludovy rezim. budu sledovat prietoky, ak by sa velmi zhorsili, hned ta beru na porod. tyzden - dva potiahnes, ani nevies ako, keby k niecomu doslo skor, babo by uz malo byt dost zrele, zrejme ti pichnu inekciu pre babatko na plucka, zabudla som ako sa to vola.
To uz nech ide babo von, ako to je taky tyzden, ze uz je mimo ohrozenia, je plne donosene pre lekarov.
@kiki68 ja tiez neviem, v stredu mi urobia naspet nejake vysetrenia a potom neviem co dalej ked budu stale take iste prietoky
@barbarajanova33 vyvolaju porod, mozno spravia oxytocinovy test, ci babo vobec zvladne prirodzeny porod, keby to nejak nevidia dobre/ babo dobre na to nereaguje, tak spravia sekciu. Ja som mala velmi hranicne az zle prietoky ku koncu a tiez na CTG to nebolo super. Ale maly zvladol porod velmi dobre. Tebe spravia odbery krvi podla mna a mozu ist na vec. Alebo budu este cakat
@kiki68 zachvilu mi budu brat odbery krvy
@barbarajanova33 no tak to ako u mna. Vobec sa neboj, teraz to uz bude iba otazka casu. Keby citis divne pohyby ( prudko, pomaly moc), cokolvek hned hlasit sestram, dalej si uz poradia
@kiki68 pohyby citim a casto ma taha cikat hlavne mam bolest zo spodu
@barbarajanova33 ☺️ to bude vianočné babatko
@barbarajanova33
prosím ta toto sa nestresuj dobre? Ja som v utorok srandovala s mojou dr na kontrole, ze kludne som za porod v 37 tt 😁 Ona ze v 37+1 mi odobri! Ale realne sne sa bavili, ze uz ten 36 je ok v dnesnej dobe a za celú svoju prax nezažila problemy dlhodobe pri detoch narodených v 36 tyzdni. Ty mas uz len 3 dni do toho 37+1 🙂 Si pod kontrolou, opytaj sa priamo lekára nech ti povie ako sa veci majú. Ale už ste pekne za super hrani ou. Neboj všetko bude fajn a k tomu pekný vianocny darcek. Oslávime neskor doma 🙂 Všetko dobre prajem.
Ja som bola uplne presne tak isto tyzden, vysla som zo sona ( iny lekar) a za 5minut prisiel za mnou primar kt. Bol zaroven moj gynekolog a povedal : Mame zle prietoky, pridem z obeda a rodime.
Bol to šok mesiac pred terminom, co Ti poviem
@svetlonos dakujem aj tebe prajem
@ivik4 ale vsetko dobre dopadlo?
@barbarajanova33
ďakujem a daj vedieť ak sa ti ešte bude chcieť 🙂
@svetlonos zajtra ma vezmu na urologiu lebo ma boli v lavom boku moze mi tlacit na obličku
@barbarajanova33 to už nieje taky týždeň, že by si sa musela báť o babetko, bude to dobré neboj
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@barbarajanova33 v ktorom tt si?