Ahojte,
Prosim vas mate niektora skusenosti s hranicnymi prietokmi?
Mne povedali doktori ze maly ma mensie brusko, ze mu ho za dva tyzdne odmeraju opät, ze az vtedy budu vediet realne zhodnotit ci porastol. Nechali ma v nemocnici ze mi budu kontrolovat prietoky kazdy druhy den a ctg 2 krat za den. A ked sa vyskedky budu zhorsovat, pristupia k porodu, ale ze predtym spravia zatazovy oxytocinovy test, ci dieta zvladne prirodzeny porod, a ak by mu klesli ozvy, tak sekciu. Ja som aktualne 34+2 tt, cize maly by bol nedonoseny, ale celkovo nechapem preco radsej hned nevolia sekciu, kedze je bezpecnejsia a setrnejsia pre dieta, ktore je nezrele. Dakujem za vase skusenosti
@christie11 dakujem ti moc za tvoju skusenost aj radu
ahoj christie, tak nakoniec to dopadlo tak ze po pozorovaniach usudili ze prietoky su porusene, vyvolali mi prirodzeny porod, po 3 hodinach 3 minútových kontrakcii zacali malickemu klesat ozvy, nezvladal to, tak spravili sekciu, uz je na svete, je zdravucky , pribera a v pondelok nas ustia domov, tak vidis aj tak museli k sekcii pristupit, neviem preco riskuju take male deticky aby sa odrodili porodnym kanálom co je pre nich namahave.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj rebeka.mne hranicne prietoky zistili v 30 tyzdni,ihned nastup do nemocnice,nasadili fraxiparin,magnezium,2x do dna ctg,kortikoidy na vyvoj pluc malej.v nemocnici som stravila 8 tyzdnov.po ukonceni 38 tt mi stopli magnezium,co spustilo porod.malej vsak slabli ozvy,a tak pristupili k akutnej sekcii.podla ultrazvuku mala mat mala cca 2800 g.ked sa narodila mala 2300 g,ale inak bola zdrava a zivotaschopna.teraz ma 2 mesiace a 4500 g 🙂 keby som nezostala v nemocnici ktovie ako by to dopadlo... po tychto skusenostoach by som trvala na sekcii,zvlast v 34 tt.