Ahojte žienky chcem sa informovať,mala ste niektorá hraničné hodnoty prietokov ? Som v 33tyždni a včera na poradni lekár zistil že hodnoty su hraničné...piatok mám ísť na kontrolu,no dosť ma vystrašil... Ak ste mali takyto problém ako sa riešil?Ďakujem 🤗
@lienka_1 Dakujem krasne 🙂
Aj mne pri prvom zistili a mala som prist zbalena este v ten den a uz ma nepustili. Tyzden som tam lezala a porod bol vyvolany o tyzden skor ako bol termin. Ze radsej nech uz je babo na svete a v poriadku mi povedali lebo ja som nechcela vy volat.
@subidubi No neviem preco ma lekar poslal domov,ze mam dojst piatok.... asi skocim na pohotovost....alebo neviem co robit.☹ ...dakujem
@cakamebabo No nechcem strašiť, ale kamoške tiež tak vyšli, poslali ju domov, neriešili a dieťa sa narodilo s nízkou porodnou váhou a kadejakými zdravotnými problémami, vraj mu išla zle výživa. Skús sa poradiť aj s iným lekárom radšej. Držím palčeky.
Aj ja som mala teraz v tretom tehu, tak ma poslali na hematologiu a pichala som si injekcie,hoci vysledky neboli vyrazne zle. Potom som uz mala stale dobre prietoky.
Žienky dakujem Vam,bola som na pohotovosti, a teraz som mala prietoky dobre,.vraj to mohlo byt preto ze bola priskrtena snura.,alebo niekde maly tlacil.....tak mozem ist spokojne spat 😁🤗😘
@cakamebabo ...pri druhom dietati som mala velmi zlé prietoky a musela som ležať v nemocnici 3 týždne...bola som vystrašená, že čo zlé sa stane....našťastie dnes už 5,5 ročná slečna je nadpriemerne inteligentná..tak sa pozadu len smejem, že mozog mala dobre prekrvený...a čo sa týka váhy 3350 čo je super na zlé prietoky........ja už tým lekárom akosi nedôverujem....vystrašia mamičku k smrti a chvala bohu šicko v porádku :D...držím palce
@juliakocka Ono je to take diskutabilne. Podla mna treba zistit, ci ide o chronicky zle prietoky, ci o jednorazovu zalezitost. Radsej zopar dni v strachu v nemocnici ako potom cely zivot ronit slzy. Ziaden lekar nevidi co sa presne na 100% deje v maternici. Pamatam si, ked mne namerali nie hranicne, ale kriticke prietoky a na ten vyraz tvare tych dvoch lekarov, co tam boli asi nikdy nezabudnem. Hned som vedela, ze ide o nieco vazne. Bez slova som zostala v nemocnici. Nakoniec aj u mna islo zrejme iba o jednorazove priskrtenie pupocnika. Malicka bola velmi nizko, menej plodovej vody a uz to bolo. A este pri porode mala 2x pupocnik okolo krku.
Viem, ze som urobila vsetko, aby sa narodila zdrava. Kamoske tak odisiel syncek v tichosti. Radsej skontrolovat ako potom riesit hranicnu situaciu.
@cakamebabo Som rada, ze ste v poriadku 🙂
Na zaklade jedneho merania sa nikdy nesmu robit zavery. Vzdy to treba este minimalne raz dva razy dat skontrolovat s casovym odstupom!
Tod moja skusenost.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@cakamebabo Ja som mala. V 36.tt pri standardnej kontrole miminka som mala take hodnoty, ze to vyzeralo na urgebtnu sekciu. Nechali ma postavit, prejst sa a skontrolovali prietoky este raz. Uz boli v norme. Domov ma vsak uz nepustili. Dostala som nejakeinfuzky a kortikoidy, aby mala malicka pripravene plucka. Kazda dalsia kontrola bola ok. Malicka je v poriadku, zlata, krasnee napreduje.
Urcite to nenechaj tak. Mozno iba bola priskrtena pupocna snura niekde. Urcite treba vylucit ine faktory.
Drzim palce! Ak by to bolo velmi zle, nepustia ta domov.