Ahojte je tu niaka mamina ktorej bolo zistené hpv a otehotnela? Chcela som vedieť ako to prebiehalo ci bolo všetko v poriadku a čo nato gynekológ povedal že ste tehotne ak mate hpv🙆♀️🙈
@lienocka2808 ja nie som tehotná ale chceli by sme s partnerom babetko preto sa pýtam či sa môžme snažiť ak mám tento vírus 😕🙆♀️
@noemikatka aky typ HPV mate na mysli? Ten co sposobuje genitalne bradavice alebo karcinom krcka maternice?
Gynekolog by ti mal urobit vsetky vysetrenia aby vedel v akom stadiu to mas a nasledne pristupit na liecbu, alebo na sledovanie stavu. Ja som 3x tehotna a v suvislosti s hpv neboli ziadne komplikacie. Taktiez ani s otehotnenim.
nemala som žiaden problém otehotnieť a ani v tehotenstve ani pri pôrode nebol s HPV žiaden problém.. ako bolo spomenuté vyššie, 80% sexuálne aktívnych ľudí tento vírus má, aj keď sa možno zatiaľ neprejavil a ženy rodia v pohode 🙂
@kataka10 bez bradavic
@noemikatka ja som bola na preventívke keď mi robil ster už som bola tehotná ale ešte sme o tom nevedeli, potom prišli výsledky za pár týždňov a bolo mi zistené HPV 16 a 18 ( čo je najhoršie ) a tehotenstvo prebehlo bez problémov, dokonca som musela podstúpiť v tehotenstve aj biopsiu aby sme vedeli v akom je to štádium, na krčku sa mi potvrdili predrakovinove bunky, výsledok HSIL CIN II… takze myslím tehotenstvu by to brániť nemalo. Ale ako ti písali vyššie tento vírus má veľa ľudí ☺️
@noami12 ďakujem
@noami12 a smiem sa spýtať aj mňa by mala gyn poslať natu biopsiu?
Som prekvapena kolko ludi zlahcuje HPV
@noemikatka asi to mas v takom stadiu, ze netreba.Ona to uz mala pokrocilejsie niektorym zenam musia spravit konizaciu odstranenia napadnuteho krcka...
.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@noemikatka HPV virusma 80 percent sexualne aktivnej populacie. Takze evidentne velka vacsina zien HPV mala pocas tehotenstva. V drvivej vacsine sa telo dokaze s virusom same vysporiadat. Nie je to nic strasne, coho by ste sa mali v tehotenstve obavat.