Riešili ste niekto takýto problém? Som tehotná, 32tt, manžel pracuje v zahraničí, doma je len zriedkavo. Pravdepodobne ma budú musieť hospitalizovať kvôli tomu, že sa mi skracuje kŕčok. Mám staršieho syna, bude mať dva roky. Problém je, že ho nemám s kým nechať. Možno by mohol prísť manžel na týždeň, maximálne 2, ale čo ak budem hospitalizovaná až do pôrodu? Ako by sa to dalo riešiť? Ďakujem
OCR si moze na dieta zobrat aj iny clen tvojej rodiny - babka, dedko s oboch stran, teta, stryko - s oboch stran...
@pribinak babky už nemáme, iba jedného dedka ale ten má dosť čo robiť aby sa postaral sám o seba. Súrodencov tiež nemáme ani ja ani manžel..
druhý rodič, starí rodičia, tety, strýkovia ...... v prípade tvojej hospitalizácie - pokiaľ starí rodiča stále pracujú - už môžu ísť na OČR s vnukom aj oni - možno to je riešenie. Každý má nárok na platenú OČR 14 dní, môžu sa vystriedať.
Ak máš dobrú susedku tak s ňou by som sa dohodla my sme mali takú na nezaplatenie vypyplala mi deti keď sme nestíhali a doteraz aj keď deti sú už ako tak veľké tak vedia deti ,že keby sa dačo udialo a nie sme doma tak majú utekať do susedov
@anjelicek26 nad tým som už premýšľala, či by to bolo možné. Ak to je možné, moja teta by si ho vzala ale tiež max. na týždeň… dlhšie by ju to už obťažovalo hlavne z hľadiska, že v práci by jej dlhšia neprítomnosť narobila zlú krv
ja si myslím, že by si to mal zariadiť manžel, synček je ešte malý aby bol celé dni s "cudzou" osobou. Viem, že je to určite pre manžela komplikované ale tak toto je výnimočná situácia, zdravie a život je na prvom mieste, potom práca
No...ostáva iba manžel.
@1angelika to je pravda, ale manžel je živnostník, musí za seba platiť mesačne všetky odvody, splácame hypotéku a auto a z môjho rodičovského by sme to neutiahli. Jednoducho si nemôžme dovoliť, aby sme boli teraz možno aj 8 týždňov bez jedného základného príjmu
a nemáte žiadne úspory , rezervu? držím ti palce, aby si nebola hospitalizovaná dlho..2 týždne sa postará manžel a potom ešte niekto z rodiny. Snáď to nepotrvá do pôrodu. Držím palce.
ved rodina sa prestrieda...tyzden babka, tyzden teta, tyzden dedko... a keby to malo byt fest dlho, tak opatrovatelka a teta bude bravat od opatrovatelky k nim domov spinkat...
Ked bude na ocr, nebude mmusiet platit odvody . Aj ked ta ocr asi nebude nejaka extra velka, kedze vacsina zivnostnikov so plati minimalne odvody.
Jeidne v nemocnici povedat toto , a nech ta nechaju doma, budes oddychivat a lezat a na syna si najdi nejaku pani na opatrovanie na nejaky cas, co bude chodit k vam . A ty budes chodit na castejsie.kontroly. Uz si pekny tt, takze mozno by sa dalo dohodnut.
Ak nemáte rodinu, muž nemôže, tak jedine platená opatrovateľka.
Zhruba od 36tt uz hospitalizovana nebudes musiet byt, keby sa babatko narodilo uz vtedy, bude to ok, len bude mat mensiu porodnu vahu. Preto ta nechaju max do 36ukonceneho, ak by aj chceli, podpisala by som rezerz a mala doma co najkludnejsi rezim. Dovtedy je ale absolutne klud dolezity. Ak ta hospitalizuju, tyzden pokri tou tetou, ktora je ochotna, 3 tyzdne musi manzel, ci chce ci nie. Zvladnete to, mas rodicak plus tehotensky prispevok, a verim, ze mate aspon parmesacnu rezervu a mesacne nechodite nezodpovedne do nuly. Zvladnete to, drzim palce
Ďakujem vám všetkým, nejako to budeme musieť zvládnuť 🙂
manzel platena opatrovatelka rodina inak aa neda
V ktorom týždni si teraz? Zeby sa muž prestriedal s tetou?
Je to náročné, ale už si v 3. trimestri, nemusíš ležať v nemocnici napr od nejakého 20tt ako niektoré kočky
Ty si rozhodujes či budeš alebo nebudeš v nemocnici.... Ja by som nebola v nemocnici,kľúdový režim vieš mať aj doma. Ale teda nepoznám anamnézu.
Hlavne že sú tu staaale debaty, načo mať druhé dieťa a súrodencov keď sú vzdialený. Čistý príklad toho, že súrodenci sú potrebný aj keď len raz za rok/pomoc.
Tak ako píšu všetky mamicky, týždeň manžel týždeň tera to by si už bola v 34 tt, potom by si podpísala reverz išla domov a snažila sa doma čo najviac ležať malému pustat rozprávky( mám doma 2 ročného živého chlapčeka a viem že je to ťažké a som v 34 tt) . A dedka si zavolať k sebe na týždeň. Neviem aký máš s ním vzťah, sám sa ti nepostará o malého ale keď budeš u toho dedka ležať alebo on u vás to by ste další týždeň zvládli. Áno sú aj opatrovateľky študentky skúsiť rýchlo takú zohnať žeby bola doma keď ty budeš. Ale v nemocnici asi tak dlho nebudeš môcť byt.
A potom už len čakať či neporodis skôr.
Držím veľmi palce!
teta nemá nárok na platenú očr s tvojim dieťaťom
Ja som pri mladšej ležala 6 týždňov v MT nemocnici, kvôli spracovaniu krčka, tam mi povedali že nechajú má tam Max do 34 tt kým sa bábätku nevyvinu pľúca. Že keby som už rodila po 34 tt už sa nič nestane, že tieto detičky už ani inkubátor nepotrebujú len ich na 24 hodín dávajú na vyhrevnu podložku
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Rodina? Babky na striedačku?