Hospitalizácia v 30tt, pustia ma ešte domov?

zuz911
24. nov 2019

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, ak má niekto skúsenosť... Som v 30tt, otvorená som na 1 prst a tak si ma nechali v nemocnici.
Nepociťujem ale žiadne bolesti, monitoring neukazuje ani žiadne kontrakcie, brucho netvrdne. Pichli mi aj tú injekciu na dozretie pľúc. Prosím vás, myslíte si, že ma pustia ešte domov? Som tu zatiaľ tretí deň. Vôbec mi nerobí dobre toto prostredie.

aivlis18
24. nov 2019

@zuz911 pripomenula si mi moje nemocnicne zazitky spred dvoch rokov.. ja som bola tiez otvorena na 1 prst (asi od 32tt), hospitalizivali ma v 34tt, ale to som mala aj tlak vyssi, a potom zistili,ze plod B ma menej vody,atd. Mna nepustili, porod bol 35+3. Skus oddychovat a nestresovat, to nemocnicne prostredie je hrozne, mne pomahali navstevy 🙂 drzim palce!

ceklis
24. nov 2019

@zuz911 :( podľa mna ta nepustia. Budú čakať čo a ako minimálne do toho 36tt
Nemám skúsenosti ale mám kamarátku ktorá je od 20tt v nemocnici hospitalizovaná len kvôli skracovaniu krčka a nie otvoreniu. Nič s ňou nerobia len je sledovaná.
Skús sa ich opýtať ale ozaj si myslím, že ta nepustia.
Viem, že nemocnica nič moc, skús však myslieť na to bábätko čo je pre neho najbezpecnejsie ❤️

lenja123
24. nov 2019

@zuz911 si v nemocnici, nie vo väzení. Ak chceš ísť domov, tak sa pýtaj. Pustia ťa, prinajhoršom podpíšeš reverz. Druhá vec je, či ti to stojí za to, ak porodíš v 30. týždni...

nikpa
24. nov 2019

@zuz911 záleží od doktorov, ak tam budú moc pedantni tak si ťa tam nechajú. Ja som tak ležala od 29tt, v 34tt som porodila. Jeden dr povedal, že by ma pustil, druhy že neexistuje 🤦😀 no nakoniec som sa aj bála ísť domov aby sa niečo nestalo. Chápem ťa úplne, že je to na psychiku v nemocnici ale mysli na to, čo všetko riskujes keď podpises reverz. Je to na tebe, držať ťa tam nemôžu.

mogaa
24. nov 2019

@zuz911 no ak ti pichali injekciu na dozretie plúc pre maličkého tak máš pôrod na "spadnutie"....jedine že podpíšeš reverz, ale chceš to riskovať? vyzerá to že budeš mať predčasniatko.... aj keby neboli žiadne iné problémy pri pôrode, rizikom pre bábo je už len samotný predčasný pôrod

anniii
24. nov 2019

@zuz911 Aj ja som na začiatku 30tt skončila v nemocnici. Maternica nevykazovala aktivitu, ale krčok mal už len 0,5 cm a zvnútra sa otváral. Pichli mi kortikosteroidy, dva týždne som si poležala a pustili ma domov. Malý sa nakoniec narodil deň po termíne. To isté želám aj tebe.

anniii
24. nov 2019

@zuz911 Ale teda ja som domov ísť nechcela, strašne som sa bála, že porodím predčasne. Primár sa ma na vizite pýtal, či chcem ísť domov v piatok alebo až v pondelok. Vybrala som si pondelok a moja obľúbená sestrička sa ma potom prišla opýtať, že čo vymýšľam, že ešte nezažila, aby niekto nechcel ísť domov. Najlepšie bude opýtať sa. Mne najprv vraveli, že tam budem dlho, ale stav sa nemenil, nič sa nedialo, tak ma pustili domov a potom som chodila do rizikovej poradne.

kurciatenko1
24. nov 2019

@zuz911 ja lezala 12 tyzdnov v nemocnici, statna ze ma sleduju a nepodcenuju nic. Viete co vsetko obnasa mat nedonosene dieta? Uz len kolko placu a bolesti si ten drobcek vytrpi pri vsetkych vyšetreniach. Jasne ze som denne plakala za druhym drobcom, jasne ze doma je lespsie, jasne ze otrasna strava a cudzi ludia ale co su tri mesiace oproti tomu vedomiu, ze som ja spravila co bolo treba a nic neriskovala a zvladla. Aj mna posielali
po 36 tyzdni domov ale nesla som.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre