Prosim co mam ribit bojim sa.boli ste niektora na zaciatku tehu v 4tt chora a mali ste horucku nad 38? Mam si dat paralen alebo radsej nie?od dnes ma zacali brutal boliet brdlo a mam teraz aj horucku zajtra idem na pohotovost len neviem ci si mozem dat paralen aj viac krat???bijim sa ze plod utrpi.
paralen si udajne mozes dat a k tvojej otazke mozno najdes viac info tu: https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/co-mam-robit-ked-som-tehotna-a-mam-37-teplotu-2/ a o uzivani paralenu v tehotenstve tu: https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/tehotenstvo-a-paralen-2/
No z vlastnych skusenosti - na zaciatku oboch tehotenstiev som prekonala nieco podobne (vraj je to reakcia na tehotenstvo, tzv. tehotenska nadcha ci ako sa to vola) a pomohlo mi, ze som to dva-tri dni vylezala a vypila litre tepleho caju. poriadne som sa vypotila a bolo to cele bez liekov. ja mam totiz aj pred paralenom celkom respekt, najma v prvom trimestri.
mozes aj brufen - ten je kontraindikovany az v tretom trimestri, a mne vzdy (aj v tehu) zabral lepsie a na dlhsie nez paralen.
Ja som mala chrípku v 5.tt, na teplotu môžeš paralen 3x denne 500- ku, na hrdlo Corsodyl na kloktanie, Septisan pastilky, homeopatika Homeogene 9 a ked by bolo velmi zle, môžeš aj Bioparox. Prajem skore uzdravenie, u mna to dopadlo dobre, maly je zdravý ako repa. Verím, ze aj u teba to bude ok, len to treba poriadne vylezat 😉
Paralen si normalne daj, kludne aj dva za den, malemu sa nič nestane, neboj. Ja som mala anginu okolo 20tt a v ,,pohode,, som to zvladla bez ATB, davala som si len paralen a ked ma boli hlava tak si ho kludne vynimočne dam aj teraz v 32tt. Možno si chytila nejaku virozu...vela tekutin, cečko a oddych...
No mala ma v hrdle streptokoka mala tuez anginu berie atb ja to mam asi od nej spavam s nou kaslala na mna a ked si pozriem baterkou do hrdla tak uolne cervene zdurene a zacinajuce biele bodky.to je angina aj ked uz nemam mandle.mam ist este teraz na pohotovost?ci zajtra rano mi staci?ked to mam od dnes aby ta angina beu lizila babu
@sardinka333 ale na zaciatku tehu je to nebezpecne
@jajuska13 dostaneš ATB a budeš v pohode...ja som anginu dostala tiež v sobotu...ale podarilo sa mi vytlačiť cely hnis z mandli a hrdlo som si vystriekala sopanginom potom niekolko krát plus paralen som si davala. Išla som len na kontrolu k dokine v pondelok a ta mi predpisala Zinnat (vraj tie sa možu v tehu) v pripade, že by sa mi objavili ešte nejake biele bodky....našťastie sa neobjavili takže som to ani neuživala. Ak si si nie istá tak chod na pohotovosť.
A mala si ake vysoke horucky
@jajuska13 ja skoro 38
Bola som teraz a dr mi dal penicilin na desat dni.uzival ho niekto tak skoro v tehu?ako potom budem vediet ze je vsetko ok?
@jajuska13 Penicilin je v tehu bezpecny.
Ja som prekonala chorobu síce až v 16tt. Horúčky sa ťahali až k 40°C. Ani som nevládala ísť hneď v ten deň k dr., až na ďalší. Paralen si môžeš dať, stačí teplotu držať pod 38°C a keď tak na jej úrovni. Ak máš iba niečo nad 37°C, neužívaj nič, stačí veeeľa tekutín. Ja som nakoniec dostala aj antibiotiká (lepšie preliečiť, ako to zanedbať) , no ani tých sa nemusíš tak obávať, pretože existujú aj také, čo vôbec neohrozujú bábo. Prajem skoré uzdravenie!
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@jajuska13 paralen môžeš, keď už niet inej pomoci, ale podľa návodu - tuším každé 4 hodiny? Ale iba ten obyčajný, nie šumivý. skoré uzdravenie prajem