Horúčka v 39. týždni

15. sep 2022

Ahojte. Šli by ste na pohotovosť? Od včera večera mám horúčku 38, v noci 38.5, aktuálne 38. Som v 39tt v nedeľu termín, obávam sa o bábätko, aby sa mi nespustil pôrod v tomto stave. Cítim sa mizerne, ledva stojím na nohách.
Ďakujem

pribinak
15. sep 2022

Zavolaj najskôr, ale určite to rieš

kubkovamama
15. sep 2022

Treba si zavolať,najprv na svoju gynekológiu.Mas iba horúčku?Nič iné,sopel,hrdlo apod?V 39tt už je babenko donosene a kľudne sa môže narodiť.Ale horúčka,chrípka pôrod nespúšťajú.Paralen môžeš,už si si dala?To sa ťa budú prvé pýtať.Iba s horúčkou ťa zrejme odbijú a pošlú dom

mogaa
15. sep 2022

urob si test až potom doktorka....na pohotovosť to nie je, máš len teplotu.....ak by ti ale vyskočila na 39tak volaj na pohotovosť čo máš robiť...ale mala by so mať negatívny antigén.....pri pozitivite volaj na pohotovosť, povedia ti čo robiť

mogaa
15. sep 2022

teplota nie je dôvod na pohotovosť ani keď si tehotná....

anjelicek26
15. sep 2022

Minimalne zavolaj gynekologovi a povedz mu, co sa deje... on ti povie najlepsie... ja som rodila s horuckou malu a narodila sa zo streptokokami a horuckou tiez a sla rovno do inkubatora na antibiotika...mne sa zapalili plodove obaly a mala sa aj preto narodila predcasne... pokial nevies, s coho ta horucka je, tak to proste nie je dobre. Mas nejake ine priznaky choroby?

luliu
15. sep 2022

@mogaa vysoká teplota je určite na pohotovosť v 39tt. Uvedomujes si, že aj to dieťa má takú teplotu?
Určite chod do nemocnice, kamošku tak okamžite začali rodiť, keď teplota trvala viac dní.

mogaa
15. sep 2022

@luliu 38nie je až taká vysoká teplota, aby ju najskôr nezrážali alebo nedali ATB....

snehulak77
15. sep 2022

Áno, určite chod k lekárovi. Ja som dostala horúčky v nemocnici, keď som lezala na infuzkach magnézia. Začala extrémna triaška. Potom mi bolo už dobre, ale na pasoch mal malý strašne silné ozvy (co by som ja nemala ako vedieť). Trochu plodovej Vody mi odpustili, bola horúca a do hodiny bol malý akútnym cisárom ma svete. Našťastie, po 4 dňoch zistili nejakú bakteriu, keby tam je ďalších 6 týždňov, tak by ju dostal tiež určite a mohlo to mat následky. Nech ti malé skontrolujú, aj na pasoch ako na tom je. Držím palce.

autor
15. sep 2022

Žiaľ potvrdil sa kovid, Paralen + vitamíny a dúfať, že vydržím kým skončí karanténa

autor
15. sep 2022

@snehulak77 žiaľ poslali ma domov s paralenom a vitamínami, malé nekontrolovali ..verím že bude všetko v poriadku a vydržím karanténu bez pôrodu

autor
15. sep 2022

@anjelicek26 ako ste to zvládli s teplotou? Pôrod sám o sebe je náročný pre organizmus...

janeane
15. sep 2022

Daj vedieť, ako ti prebieha covid. Ja som začala 37tt a tiež som od pondelka pozitivna. Horúčka bola max 38.4 ale cítila som sa na umretie. Je to hrozné. keďže doteraz bolo všetko ok. No čo ma štve najviac je, že ku svojej gyn som mala ísť teraz ale pre covid nič a na poradňu do nemocnice má nechcú skôr ako o dva týždne (asi sa ma boja). A teraz mám strach, či je s dieťaťom všetko ok... O fraxiparine ti nehovorili? Vraj by sa mal preventívne pichať.

snehulak77
16. sep 2022

Želám, nech všetko dobre dopadne. Kovid by dieťatko ohroziť nemal, takže možno je to šťastie v nešťastí, že vedia prečo teploty sú. Drzkaj sa, dopadne to dobre 🤞🤞❤️

autor
16. sep 2022

@janeane áno áno fraxiparin mi dala moja pôrodníčka..zatiaľ som mala horúčky od stredy večera do včera večera, + kašeľ, bolesť hrdla ...som rada, že tie horúčky prešli, lebo tie sú nebezpečné pre bábätko... chválabohu ja môžem prísť do poradne hneď v utorok keď mi skončí karanténa...ja len dúfam, že vydržím s pôrodom do utorka, žiaľ termín mám v nedeľu ...držím vám prsty, hlavne veľa oddychujte, dosť tekutín a vitamíny...treba myslieť pozitívne...kontrolovať či cítite pohyby ...ak by sa vám niečo nezdalo, zavolajte na urgent alebo svojmu lekárovi, ja som to hneď konzultovala s pôrodníčkou

autor
16. sep 2022

@snehulak77 ďakujem krásne 🙂

janeane
18. sep 2022

No ja už mám siedmy deň covid a manžel ôsmy. A obaja máme ešte stále silne pozitívne testy. Takže neviem, kedy sa ja k lekárovi dostanem. Mne moja gyn povedala, že ona fraxiparin nepredpisuje a do nemocnice na poradňu som sa ešte nedostala, tak neviem momentálne čo ďalej 😔

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre