Ahojte, chcela by som sa opýtať tie ktoré máte alebo ste mali a pamätáte si ešte hodnoty aké vám vyšli po OGTT ? Chcela by som hlavne vedieť , ako ,,vysoké ,, hodnoty ste mali a napriek tomu ste mali iba diétu . Bojím sa že mi bude nasadený inzulín , je to moje druhé tehotenstvo a pri prvom som mala zvýšenú hodnotu hodinu po odbere na 10,7 ( hranica bola 10) ale teraz mi vyšli o dosť vyššie hodnoty tak chcem sa trochu prychicky pripraviť. K diabetologovi sa samozrejme objednám ale má tento týždeň dovolenku ...
Moje hodnoty :
nalačno :6,47
Hodinu po zatazi : 11,66
2 hodiny po záťaži: 7,06
Ďakujem za vaše skúsenosti
@bluemoon24 hej práve že tá nalačno prekvapila aj mňa , nečakala som to takto vysoko. Samozrejme že budem dietovat veď je to omnoho lepšie ako inzulín, to je dosť veľká motivácia aspoň teda pre mňa. Otázka je či ešte budem vôbec diétou začínať alebo už rovno nasadia aj nejakú liečbu no... 🥴
@miskakyblik ja som mala nalacno 3.47 a 2 hod po 8.03 (hranica je 7.8) .. po hodine zial moj gyn krv neberie.
Som od 27tt na diete, dnes sme zacali 36tt a stale staci iba dieta, semtam na zaciatku som mala vykyvy (ale nic hrozne) kym som si nastavila spravne jedla a porcie. Teraz uz len striedam zauzivane veci a drzi sa mi to bez problemov, nastastie ani zhorsenie po 30tt neprislo, ja mam naopak pocit, ze skor prislo zlepsenie :D
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@miskakyblik zacina se s dietou, pokud budou hodnoty ok, neni duvod nasazovat leky/inzulin. Otazkou je, jsi ochotna opravdu drzet prisne dietu? Lacnou mas dost vysokou a bez diety to nepujde.