Ahojte 🙂 Screening nám vyšiel negatívny, ale hodnoty PAPP-A máme 0,30MoM(0,50MoM je hraničná). A s tým súvisí porucha placenty alebo tzv. triploidie/polyplodie. Na genetike mi odpísali že Trisomy test, nevyšetruje prípadnú triploidiu. Čakáme na vyšetrenie morfologicky UZV tak som sa nastavila, ze všetko bude v tom najlepšom poriadku. Chcela som sa s Vami podeliť a zároveň sa opýtať či niektorá má skúsenosti s takýmito hodnotami PAPP-A.
Všetkým prajem len veľa zdravíčka a nech nám všetko dobre dopadne!
Ahoj, ja som mala hodnotu paapa 0,07 a teda stále mam (ešte som tehotna), prvý screening mi vyšiel negatívny ale s pravdepodobnosťou Edwardsa 1:25 , išla som na odber z placenty, ten sa ale nepodaril, potom druhý screening mi už vyšiel pozitivny (Edwards 1:5, Down 1:20,...), Genetik v BA mi ešte pred odberom z placenty povedal ze ak sa mi narodí zdravé dieťa tak to by musel byť veľký laboratórny omyl (nevičitam mu to, tiež sa riadi podľa nejakých čísiel a podobne) v 19tt som teda išla na odber plodovej vody ( išla som na tieto odbery lebo sme chceli mať 100% istotu a nie 99% ako pri trisomy, čo presne ako píšeš by v mojom prípade aj tak neukázalo) inak oba zákroky boli trochu nepríjemné ale určite nie bolestive, takisto nechapem mamičky ktoré tieto vyšetrenia nepodstupia lebo sa boja, riziko je tam minimálne a doba veľmi pokročila odkedy tieto odbery boli ,,strasiakom,, ale ok, každého osobná vec. Samozrejme ze výnimka potvrdzuje pravidlo a v deň odberu po odbere doma mi začala odtekat plodová voda, na urgentne ma len pripravili na najhoršie, s tým ale ja som bola od začiatku ako keby zmierenia, brala som to ako to bolo a ze keď to tak ma byt nič s tým nespravím, dieťatko vie prečo sa ,,nechce,, narodiť. Každopádne o par dni som išla na kontrolu k môjmu gyn., plodová voda sa dotvorila a babatko bolo v poriadku (voda mi neodtiekla všetko, len časť). Výsledky z amniocentezy vyšli všetky negatívne, morfologicky uzv som absolvovala 2x u dvoch odlišných doktorov, všetko negatívne. Momentálne som v 29tt a čakáme zdravé dievčatko. Jedine z čoho mám strach je ze mam vysoké riziko preeklampsie, čo je už pri tom všetkom ale nič. Ja som sa od začiatku nastavila tak ze všetko bude ako ma byt, nestresovala som sa vôbec, mam doma ročného chlapca, tak ani nebolo až tak kedy haha. Oveľa viac stresovali všetci okolo mňa. Neviem ako si na tom teraz, od februára už je dlho, ale dúfam ze je všetko v poriadku 🙂 držím palce 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ale nifty test vysetruje aj triploidie, aspon ten, co ponukaju v Rakusku to ma uz v zakladnej verzii, ten co je najvyssia rada ma Este aj vsetky microdeletions. Takze nie trisomy ( nakolko to je Test of medirex iba) , Ale musis nifty zvolit.