Hnisavý vred na nohe

20. aug 2023

Ahojte spravil sa mi na stehne veľký hnisavy vred boli to keď beham lebo je to v Tom zahybe🥺čítam že je na to dobry ichtoxyl ale je na ňom napísané že tehotné len pod dohľadom lekára....máte s tým skúsenosť prosím

anavixy
20. aug 2023

Neviem co sa pise na ichtoxyle, ale normalna gafrova mast s ichtamolom (to je to co sa na to dava) sa uplne normalne moze pouzivat aj v tehotenstve. Ak je to len nejaky zapaleny/zapareny vriedok, tak si to kludne namaz, ale ak je to velky hnisavy vred ako pises, teda absces (tvrdy cerveny teply utvar), tak by to mozno chcelo aj riadne osetrenie chirurgom, niekedy byvaju abscesy aj dost hlboke, tak pozor na to, ak sa ti to nebude zlepsovat, radsej chod k lekarovi.

amonet
20. aug 2023

zajtra s tym riadne chod doktorovi

viestta
20. aug 2023

Velky hnisavy vred patri do ruk chirurga

mamina7070
20. aug 2023

co to je velky hnisavy vred ? skus to odfotit

alickapusinka
20. aug 2023

daj foto

autor
20. aug 2023
bobo2433
20. aug 2023

Aj ja som to mala a mam s toho fľaky . Takže aj keď sa mi to zahojilo ostali mi také jazvy alebo fľaky neviem ako to správne pomenovať 😤

mamina7070
20. aug 2023

daj si na to ichtoxyl hrubu vrstvu vytiahne to hnis nevadi ze si tehotna to sa dava aj v tehotenstve
ked sa ti zjavi tam viditelny hnis mozes to uvolnit sterilnou ihlou a dezinfikovat napr betadine

mamina7070
20. aug 2023

to mas najskor z holenia chlpok sa ti tam zapalil

autor
20. aug 2023

@mamina7070 svokra mi poradila jablčný ocot najprv skúsiť tak teraz neviem či si môžem dať aj tu masť mala som tam 20minut ocot prilozeny

mamina7070
20. aug 2023

ocot si tam nedavaj to ti to len vyzerie normalne si tam daj tu mast a predtym tomdezinfikuj po tom octe

autor
20. aug 2023

@mamina7070 áno dezinfikovala som a koľko si tam mám nechať tu masť

mamina7070
20. aug 2023

do rana si to nechaj nech to zaberie

anavixy
20. aug 2023

Mas to uz teraz tam vydrate ak dobre vidim takze to musi stipat jak svina, nedavaj si tam prosim ta ziaden ocot ani nijake takebo blbosti, daj si tam gafrovku s ichtamolom (kym to vyhnisa na povrch, ked uz bude vred prasknuty, treba dezinfikovat a dat framykoin) a ak sa to do max troch dni nezlepsi alebo sa to este zhorsi/zvacsi, tak chod k chirurgovi na osetrenie.

autor
20. aug 2023

@mamina7070 ďakujem už som si to natrela nevadí keď som dala kus obvazu na to?

autor
20. aug 2023

@anavixy mám to kúsok asi z behania ale nestipe to skôr len boli😱

anavixy
20. aug 2023

Prekry si to alebo si daj nejake take nohavicky aby sa ti to nesuchalo o kozu, hoci aj o ten kraj nohavičiek sa to mohlo vysuchat. No drzim palce, nech ichtamol zaberie, velmi neprijemne su tieto vredy 😏

autor
20. aug 2023

@anavixy bože a mám to prvý krát v živote 😱😱😱už som niečo také mala ale maličké to bolo v pohode ale toto je hrôza.velmi pekne ďakujem

autor
21. aug 2023

@anavixy bože baby diki mne to do rána na 80percent zmizlo😱vnoci mi s toho povytekalo kadečo 😏ale už nemám takú hrču dakujeeeem

mamina7070
21. aug 2023

super este potieraj a dezinfikuj den dva nech to uplne zmizne

autor
21. aug 2023

@mamina7070 naozaj ďakujem😁😁😁dezinfikujem

evicka3692
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre