Hnedý výtok v 8. týždni

anicka001
23. feb 2022

Ahojte mamičky, chvíľu mi trvalo kým som sa odvážila to sem napísať stále mám obavy čo a ako dopadne ale budem to sem zdieľať pre pripadne vaše rady, ako ste to mali vy keď ste si tým prešli alebo pre pomoc ak by ste čosi také zažili počas prvého trimestra a nemali by ste sa o čo oprieť či to môže byť vpohode nakoniec alebo nie v tehu aj s takýmto problémom aký som zažila ja nedávno. Takže som podľa vnútorného utz 8tt a 6deň dnes. V pondelok mi ale ku večeru začalo špinenie ktoré som predtým nikdy nemala bolo také svetlo hnedé vždy ma na toto upozorňovali lekári že v takom prípade hneď vyšetrenie treba tak sme utekali s manželom na pohotovosť.Tam mi urobili vnútorný utz (nebola som z neho moc nadšená keďže ich mám za sebou už dosť veľa počas tehu doteraz ale keď treba tak treba ) dieťatku bolo už všetko krásne vidieť hlavička rúčky nôžky srdiečko bolo zatiaľ ok čo ma velmi potešilo neviem si prestaviť že by sa mu čosi stalo aj keď by som to musela prijať 😢 takže babatko bolo ešte zatiaľ vporiadku a ja som mala väčšiu nádej. Akurát chceli ma aj prijať do nemocnice ale že pre veľa covidu radšej ešte ostanem doma vraj liečbu mám takú istú ako by som mala u nich a kým nekrvacam červenú jasnú krv môžem ležať doma našťastie.Mala som minule zistený hematóm 14mm niekde vedľa babatka ( nedali mi skoro žiadne zákazy len nedvihať ťažké veci a dcérku) teraz na utz mal len okolo 8mm čo ma tiež povzbudilo že sa zmenšuje mal by sa vstrebávať ale neviem či tá krv bola z neho ani oni mi to nepovedali dali mi injekcii proti krvácaniu pokračovať v liečbe čo mám utrogestan 400denne a ascorutin 3x a že ak by sa čokoľvek zhoršilo mám prísť. Veľmi sme sa s manželom o drobčeka v brušku báli ja som samozrejme čítala pár veci na nete tak že môže to byt aj potrat čo mi z nich nikto nepredpovedal a mala som veľké obavy čo z toho bude a že tomu nemôžem viac zabrániť a pomôcť aby to bolo lepšie. Len som ležala až do dnes s tým že po tom ako sme prišli z nemocnice sa mi ten výtok spustil ešte viac a skoro do ružova asi tým vnútorným utz sa to ešte viac podrazdilo tak som len dúfala že to bude lepšie potom v noci v pondelok sa to zastavilo modlili sme sa za to babo aby bolo ok a zvládlo to. Ešte som kontaktovala aj moju gyn ktorá ma dovolenku atd ale všetci sa zhodli na tom že nič viac sa robiť nedá len čakať a dufat že to dobre dopadne. Našťastie noc bola ok a v utorok ráno už len trošku bolo hnedé spinenie a potom do dneška našťastie nič také už sa nezopakovalo akurát bolesti podbruska boli ako pred ms nejaký čas dnes ich tak uz necítim a mala som zvýšenú teplotu od nedele nejakých do 37,5 čo som čítala že môže byt aj pri potrate no verím že uz bude dobre. V piatok pôjdem na kontrolný utz dúfam že uz len cez bruško či je babatko ok velmi budem dufat že áno a moja otázka na vás mamičky znie teda či ste to niekedy mali zažili pripadne či keď sa to uz zastavilo či to uz znamená že potrat nehrozí atd. Pre tie ktoré to zažijete nedajbože dám spätnú väzbu v piatok či je všetko aj napriek tomu ok aby ste sa nemuseli báť pri takýchto veciach najhoršieho ako ja. Ďakujem 🙏

nika_val
23. feb 2022

@anicka001 áno mala som špinenie v 9tt.. aj predmenštruačné bolesti krčové
Ale nechcem ta strašiť..🙁 takže nebudem viac písať o mne
Ani si nič negoogli, nečítaj diskusie tu na MK, len si hladkaj bruško, prihováraj sa k bábu a ver že bude všetko bude v poriadku.. držím palce 🙂 a daj vedieť ako si dopadla

anicka001
autor
23. feb 2022

@nika_val ďakujem pekne no dúfam že to bude dobre veľmi sa bojíme o babo :( a ty si ako dopadla ? Mala si aj hematóm taký do 9mm už len?

anicka001
autor
23. feb 2022

@nika_val a to spinenie ti tiež tak že začalo a na ďalší deň prestalo ? A objavilo sa ešte či už nie ?

nika_val
23. feb 2022

@anicka001 No môj prípad v skratke..
Cez deň som mala bledučko hnedé špinenie (moja dr povedala že bledohnedé je okej) tak som nič neriešila. Večer som po utrerí po wc mala na toaletnom bledoružové špinenie to sa zopakovalo 2krat. Plus k tomu som mala slabé bolesti ale kŕčovité ako pri ms. Všetko to po chvíli prestalo a ja som zaspala. Na druhý deň som už nemala ani bolesti ani špinenie ale tak som ráno išla na pohotovosť a potom aj k svojej dr a tam mi už dobré správy nepovedali. Vraj je to zamlčaný potrat. Pred tým dr videla biť srdiečko pri tejto kontrole už nie. Plus videla hematóm.
Išla som ešte k tretiemu dr a ten mi dal 50% nádej že možno je ešte šanca že plod je vývinom pozadu a môže sa stať že srdiečko sa rozbúcha...s velmi malou dušičkou som išla domov.. rátajúc aj s najhorším a do 4dní sa mi spustilo jasno červené krvácanie a keď som išla na pohotovosť už si ma nechali v nemocnici že prebieha potrat.
Potrat aj prebehol ale na druhý deň som išla ešte na dočistenie aby som prestala krvácať.
Takže môj príbeh nekončí štastne..
Preto vravím nečítaj si nič na internete, žiadne články, žiadne diskusie ja som mala načítané xy diskusií tu na MK o špinení v tehotenstve a len ma to zbytočne stresovalo..
Lahni si oddychuj, prihováraj sa k bábu ako je moc lúbené a ako sa velmi tešíte na neho a bude dobre. Ver tomu že bude dobre, lebo zbytočné stresovanie nerobí dobre ani tebe ani bábätku.. držím palce

anicka001
autor
23. feb 2022

@nika_val veľmi si cením tvoju úprimnosť musela si to mať veľmi ťažké :( ani si to neviem prestaviť tu bolesť vnútornú aj fyzickú . Ďakujem veľmi pekne ja idem v piatok na kontrolu dúfam že babatko bude ešte ok :( . Budem verím a áno nechcem škodiť stresovanim tak sa to snažím nejak prijímať čo sa dá . A veriť nejako … 🤍🙏

nika_val
23. feb 2022

@anicka001 je veľmi vela prípadov kedy ženy špinia, dokonca aj krvácajú počas tehu. Ja som mala tak milého dr na príjme v nemocnici že najskôr sa so mnou rozprával a takou cestou že to že krvácam môže byť ešte v poriadku že nemusíme hneď robiť najhoršie závery. Bohužial na sone už videl negatívne správy aj on.
Bolesť to bola a stále je..som 2týždne od zákroku a ako som si myslela že spravím hrubú čiaru za tym a ide sa dalej no tak to nefunguje vôbec a často ešte myslím na to všetko 🙁
Naozaj moc držím palce nech máte uspešný koniec 🙂

anicka001
autor
23. feb 2022

@nika_val si veľmi silná žena ďakujem 🤍🙏

anicka001
autor
24. feb 2022

@anicka001 Ahoj, tak už dnes nakoniec som mala utz už len ten cez bruško našťastie a babatko je vporiadku ešte ale vravel že ten typ vytoku čo som mala je nebezpečný tak dúfam že už sa nevráti zatiaľ ďalej lieky budem brat a ležať neskôr už to verím bude lepšie a dúfam že keď babatko to zvládlo doteraz tak aj ďalej . 🤍🙏 Sme v priebehu 8tt tak verím že do 12steho to zmakne s budeme mimo najväčšieho rizika ktoré súvisí s tým prvým trimestrom . 😌 Držím vám všetkým palce a ďakujem . ☘️

nika_val
24. feb 2022

@anicka001 tak to je super že ste v poriadku 😊 nech to tak aj zostane a držite sa ďalej už len dobre

mathob
24. feb 2022

@anicka001 ja som mala pri prvej dcérke hematóm zistili mi to tak, že som spinila a hneď som utekala k doktorovi dostala som utrogestan, dicynone a askorutin a to bolo už v 6-7tt, potom sa mi cca za 2 týždne vyplavil to bolo hrozne, hrca v krvi a prudké krvacanie, to sme utekali na pohotovosť , to vtedy primár iba skonštatoval, že mám všetky lieky, že je to medzi nebom a zemou a poslal ma domov. Bolelo ma celé podbruško keď sa odplavil. Malinká má teraz 3 roky.
Pri tomto druhom tehotenstve som mala hematóm cca v 8 tt,zas prv spinenie a keď som dobrala dicynone a utrogestan, askorutin mi už nedal tak cca za 3 dní sa odplavil, ale teraz to bolo také postupne. To sme neboli ani na pohotovosti lebo bol akurát vrchol delty a doktor mi povedal, keď som mu volala, že pokiaľ sa krv nevali a nie je jasnocervena tak by to mal byť hematóm... teraz sme v 29+3. A takisto bolelo to podbruško ako pri prvom.
Tam je možnosť,že sa buď vstrebe alebo vyplaví ten hematóm. Ty len oddychuj a myslí pozitívne, viem že to je náročné.. pri prvej dcérke som maľovala maľované krížovky, nech nemyslím na blbosti. 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre