Hnedý výtok v 2. trimestri

jackie_1992
24. apr 2021

cca od 14t. Mam hnedasty výtok. Teraz som v 16t. Hned som sla na kontrolu na gyn., popocuvali srdiečko plodu, urobili mi ultrazvuk, isla som na ekg, vsetko ok. Krv aj moč.

Predtym ako zácal výtok som mala asi tyzden bolesti v podbrušku a stehnách, akoby mala prist menštruácia. Bola to taka mierna bolest, najma pri dlhej stabilnej polohe, ci ľah, sed alebo Stoj. Chôdza bola bezbolestná, ale vtedy sa mi prave rozbehol výtok.

Teda otázka:mate aj vy taketo problemy?

Ja teraz neviem, ci mam radsej ležať, ci cvičiť, ci mozem aa prejsť... Som z toho jelen. Som prvorodick, tak neviem.

lius
24. apr 2021

A co ti povedali na gynekologii? Ja predpokladam, ze mas mat kludovy rezim, pozri sa aj do teh. knizky, ci tam nieco take nie je spomenute.
Inak ja som okolo 15tt tiez mala chvilu hnedsi vytok, ale po tyzdni to preslo, bolo vsetko v poriadku, ale zase ja som bolesti ziadne nemala. Dr vtedy tvrdila, ze moze to byt z rastucej maternice, kedy nejaka drobna zilka praskne. Vraj jasna cervena krv v tomto stadiu je o dost horsia. Drzim palce, nech to nie je nic vazne

jackie_1992
autor
25. apr 2021

@lius no gynekologická sa ma pýtala ci som nieco ťažké nedvihala, netlacila, potom ma pozrela zvnútra, tam bolo vsetko ok, popocuvala dieťa, to žije a je v poriadku a povedala ze netuší z coho to moze byt. Poslala ma este na nejake vyšetrenia, tie boli vsetky ok. Nepovedala, ze mam mat kludovy režim, ale tak ja som si ho aj tak dala a len ležím a nevarim, neupratujem, lebo ja som aj tak len žena v domácnosti. Ale Zeby to nejak pomohlo... Aj tak ten výtok mam, aj ked v menšom. Svetlo červenú krv našťastie nemam, ani som nemala.

A v tehotenskej knižke mam zapísanú len návštevu v 12. Týždni. Ona mi asi zapisuje len tie mesačne poradne. Nie každú návštevu.

Ach, uz nech rodim... Toto je len čakanie a napätie, ci lekárka robi vsetko ok.

lius
25. apr 2021

@jackie_1992 tak radsej teda dodrziavaj ten kludovy rezim, mozno by som si zavolala na gynekologiu, ci by ti nedali e-recept aspon na askorutin proti krvacaniu. Snad ti to rychlo prejde a bude to vsetko ok ako bolo u mna 🙂 mozno ta potesim, ale toto hnede spinenie bol jediny problem v mojom tehotenstve, potom som nemala absolutne ziadne tazkosti az do porodu 🙂 tak dufam, ze aj u teba tak bude 🙂

jackie_1992
autor
25. apr 2021

@lius Ďakujem lius 🙂 Veľmi si ma potešila. Askorutin mi radila aj mamka, tak sa opýtam, dúfam, že nedostanem odpoveď, že či ja som lekár alebo ona. Ale tu na poradni mi lekár tiež napísal, že by to nemal byť problém, ak mám výsledky ok a že on mi odporúča si kúpiť vaginálny výplach a vaginálne probiotiká. Znie to hnusne, ale skúsim sa opýtať v lekárni aj na to.

lius
25. apr 2021

@jackie_1992 ak by ti nahodou pindal lekar, tak povedz, ze veris, ze by ti askorutin mohol pomoct ( vymysli si, ze si mala v minulosti problemy s krvacanim z nosa a to ti zabralo :D
a vyplach mozno nejaky rosalgin, probio nepoznam take, ale isto existuju

lius
25. apr 2021

@jackie_1992 zatial si mozes nasadit zvysene davky C vitaminu, ten je fajn proti krvacavosti a podporuje aj hojenie

jackie_1992
autor
26. apr 2021

@lius dakujeeem 🙂 opýtam sa lekárky teda na Askorutin a presne Rosalgin mi poradili na poradni a probio aa budem pýtať v lekárni. C mam 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre