Hnedé špinenie v tehotenstve

19. apr 2023

Ahojte. Podľa ms som 9tt, podľa ultrazvuku 8tt. Uz 2 tyzdne mavam slabucky vytok hnedej farby, bola som s tym aj na pohotovosti a neskor som to spomenula aj dr pri prvej tehotenskej navsteve. Obaja lekari mi povedali, ze je vsetko ok, dokonca nemam ani hematon a ziadnu krv, ci inu tekutinu nie je vidno. U dr som bola v pondelok. No od dnes je ten vytok silnejsi, je ho viac, tak sa zacinam bat, no stale je hnedej farby, len pri utreti na papieri neostanu len bodky, ale je toho viac. Je to v poriadku? Dr mi na pohotovosti povedal, ze kym nekrvacam ako pri ms, tak je to do 15tt normalne, lebo sa male uhniezduje. A zaroven, ze caste kontrolovanie moze byt tiez na skodu, tak sa chcem len upokojit, ze je vsetko ok.

anjelicek26
19. apr 2023

Tak caste vaginalne sono a hrabanie sa tam dole urcite nicomu neprospieva...ale aspon duphaston ti mohol dat.

autor
19. apr 2023

@anjelicek26 nevidel dovod, lebo ked vytiahol ultrazvuk, tak bol cisty, ziadna stopa po krvy.

anavixy
19. apr 2023

Stale mozes skusit pohotovost, nie je tam vzdy ten isty lekar, mozno bude mat iny nazor. Hoci tiez si myslim ze zbytocne drazdenie nie je vhodne, ked sa dvaja lekari zhodli, ze je to ok, snad je to ok. Na zaciatku tehotenstva sa vytvaraju cievne spojenia medzi maternicou a placentou, ktore zvyknu krvacat a nie je to problem. Ak by bola ale intenzita krvacania vyssia alebo je krv aj jasne cervena, kludne chod znova. Vacsie mnozstvo vytoku moze byt sposobene len tym, ze sa proste tvori viac tehotenskeho vytoku, ktory je prirodzeny, to tazko povedat. Ak sa ti to nezda, urcite sa obrat na gynekologa.

autor
19. apr 2023

@anavixy mam intimku, je tam jeden fliacik co sa mi nezda vela. Tak snad. Ale vytok je hnedy, ani mi nepride vodnaty. Dufam, ze to bude ok. Stopy cervenej, ci ruzovej krvy nemam

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre