Ahoj maminky, ktorá ste špinila počas tehotenstva? a ak , ako dlho vám to trvalo? ja som 8tt a od začiatku až doteraz hnedé špinenie, slabo ružový výtok. vôbec neviem v tomto prípade myslieť pozitívne, aj keď veľmi chcem. Stále tŕpnem.
Aký ste mali v tom prípade priebeh? Dr. sa rozhodol nič nepodnikať, pokiaľ nekrvácam .
Ďakujem
Ja som spinila od 8tt asi 2 tyzdne,okamzite mi doktorka dala na 14dni progestenal potom to preslo, zial v 18tt mi dietatko zomrelo takze som po porode a teraz sa liecim este z toho :(
Drzim ti palce mysli pozitivne lebo aj ked su mraky slnko svieti
Od 5-7tt som nonstop špinila. Treba užívať utrogestan a ascorutin a ležať. U Mňa to pomohlo
@viikkki nedal nič :/
@andrea_prestastna :( veľa síl želám a ďakujem
@sandra151 snažím sa aspoň kludovy režim dodržiavať, keď medicamenty žiadne nemam
Ahoj, ja som po IVF, spinila som asi do 10tt. Mala som dni, kedy to spinenie bolo take silne, ze som myslela, ze uz je koniec.. Uzivala som progesteron a lekar mi poradil ascorutin a magnezium uzivat, piť medovkový čaj. Snaž sa byt v kľude ak sa dá, nenamáhať sa. Ten ascorutin sa dakupit aj v lekarni, je to vlastne vitamin C. Mne lekar povedal, že pokiaľ vyslovene nekrvácam, že to špinenie by malo prejsť...Držím palce!
@leontina11 ja by som si zavolala a dala predpísať. To je minimum čo pre teba môže urobiť
@leontina11 ja som spinila uplne odzaciatku az do piateho mesiaca, a potom este cely deviaty mesiac... ak je usg v poriadku, nemas sa coho bat 🙂 ja som priklad - mam uplne zdraveho syna, hlavne pozitivne mysliet
@leontina11 ja kazde tehotenstvo spinim/krvacam, v minulom to bolo do 26tt a v tomto asi do 17tt. Ako baby pisu vyssie, tiez by som si pytala nejaku formu progesteronu. Ked som nic na udrzanie nemala, neudrzala som (ale ja uz mam diagnozu). Je to strasne indivindualne, ked je na usg vsetko v poriadku, tak sa nestresuj, urcite lezkaj a setri sa, nic tym nepokazis. Drzim ti palceky ☀️
@tessa04 podobnú odpoveď som dostala aj ja. Užívam femibion _vítaminy + céčko v citrónovej vode. Ďakujem za odporúčanie.
@hailey1 potešila si ma 🤗🤗
@malicka_mysicka ďakujem. Moc mi to pomáha po psychickej stránke, keď viem, že vás je tu viac s rovnakým problémom a malo to šťastný koniec.
Ja som tak prišla na to ze som tehotná esre pred menštruáciou týždeň ružový výtok potom hnedý a neskôr krvavý ale len na slip vložku. Poviem ti strasili ma kadecim aj mimomaternicovym už má mali pripravenu na stôl. Doktorka mi tiež nič nedala bola som len v piatom týždni a nechali sne to na prírodu. Jedine som dostala vyvolávacku na menštruáciu inak nič, keď ešte neboli výsledky na tehotnosť . Našťastie krvácanie ustálo a zatiaľ je všetko ôk už som v polovici tehotenstva.
@leontina11 je to normalne... roztahuje sa maternica, pokial to nie je jasnocervena krv tak nestresuj, ja som tolko x spinila a tolko vselicoho este okolo, ze mozem pisat knihu... Je to uplne normaln jav
@leontina11 kup si v lekarni ascorutin,1xdenne si davaj
Ja mám 3 skúsenosti zo špinenim na začiatku tehotenstva, jedna nedopadla dobre žiaľ, ostatné 2 vďaka Pánu Bohu 🙏 dobre a mám 2 zdravých synov...jedno tehu som trošku zašpinila a všetko bolo ok, v ďalšom som masívne krvácala jasnou červenou krvou dokonca, potom som špinila mesiac a v októbri minulého roka sa mi narodil zdravý chlapček 💙🙂
Kvôli špineniam som aj ležala v nemocnici, dávali mi duphaston, ascorutin, dycione...
Takže nič nie je stratené a určite to bude dobré 🙏♥️ držím palce 🙂
Prve tehu duphaston asi 2t. Tak 6-7t som zacala spinit. A druhe tehu od 8t progestanelle asi mesiac. A od 14t na tyzdne hospitalizacia kvoli nizkej placente a silnemu krvacaniu a zase progestanele asi na mesiac. Plus pri druhom som cez mesiac brala aj torecan 🤦♂️ Obe deti donosene, zdrave. A okrem liekov aj kludovy rezim - vela som oddychovala a nerobila nic, doslova. Len nevyhnutne veci. Ale take ze pranie, zehlenie, vsetky domace prace robil manzel.
@leontina11 ahoj, už ti to prestalo? Ja s tým tiež mám problém len podľa dr som vo 4tt ale podľa MS by som mala byť v 6tt. Rovnako ako tebe nič mi nedal 😒 a ešte okrem toho spinenia mám mierne bolesti v podbrušku ale keď si dám veľmi veľa magnézia prejde to... Na kontrolu mám ísť až 1.3. 😲🤦🏻♀️
@abcmajacba ahoj. Neboj. Špinenie mi prestalo len tento týždeň. Mala som od začiatku, ako som prišla na to, že som tehotná, až do 9tt(to som teraz) bolesti v podbrušku sú normálne, ak to nie sú veľké bolesti. Zväčšuje sa ti maternica. Tiež ma občas pobolieva. Hlavne maj kludovy režim. Vyložene nohy co najčastejšie.
A špinenie na začiatku tehu pripisujú aj zahniezdovaniu vajíčka.
Ešte doporučujem okrem magnezka aj mapr femibion
Drz sa a setri sa. Všetko dobre dopadne.
@leontina11 ďakujem veľmi pekne, u mňa to bohužiaľ nevyzerá dobre ale veľmi si vážim tvoje milé slová. Držím ti i bábätku palce.
@abcmajacba 😟 prečo? Co ti povedal Dr?
@leontina11 No ja už od rána dosť krvacam oproti včerajšku aj bolesti mám ako pri MS 😔
@abcmajacba utekaj na pohotovosť. Mne tak doktor kázal. Pokiaľ spinim, ôk. Ale ak začnem krvácať, tak treba utekať.
@leontina11 ďakujem, nechcem ísť na kyret. Zatiaľ to nie je také hrozné, keby som krvácala strašne moc išla by som ale budem radšej doma sa s tým vysporiadavať, myslím že včera bol najťažší deň, k večeru som už krvácala menej aj bolesti zmizli. Zajtra budem volať dr kedy mám ísť na kontrolu, či som sa celkom vyčistila.
@abcmajacba to mi je veľmi, ale veľmi ľúto 🥺😭 ja by som ale ešte nachádzala flintu do zita. Krv hned nemusí znamenať potrat. Nebola si náhodou aj období menštruácie?
Daj vedieť prosím, ako si dopadla 🤞🤞
@leontina11 Ahoj. Ja som zacala doslova krvacat asi v 8.tyzdni. Lekar ma uz predtym upozornoval, ze mozem rozne spinit, lebo babatko sa doslova zavrtava do maternice a mozu pri tom prasknut cievky. Krv ma ale vystrasila, na ultrazvuku bolo vsetko fajn, lekar povedal, ze je to bezne, dal mi sice Duphaston, ale sa tvaril, ze je to skor preventivne a ak by zacinal potrat, tak to nepomoze. Spinila som potom este do zaciatku 2.trimestra. Tiez som sa dost bala, to sa clovek asi musi vzdy. Ale dcerka sa narodila v poriadku 🙂 . Drzim palce aj tebe, nech to dobre dopadne. Dolezite je sice nestresovat, ale neda sa to nemysliet asi zial, ja som sa bala o babatko az do konca tehotenstva a vlastne sa clovek o svoje dieta bude bat uz asi navzdy.
@leontina11 ďakujem veľmi pekne, ako sa hovorí neprajem to fakt nikomu. Menštruáciu som mala mať 15.1. takže nijako to nevychádza... Ďakujem za tvoj záujem, potešilo ma to. Ozvem sa keď bude niečo nové.
@leontina11 ahoj, tak som volala a sestrička povedala že mám prísť. Dr povedal že sa pekne čistím ale dali mi aj injekciu pre istotu. Som rada že som nemusela ísť na čistenie (dúfam že sa to už ani nezmení). Dúfala som že tam bude ešte jedno mini mimi 🤦🏻♀️ ale nanešťastie nie. Hádam mám to najhoršie za sebou a už sa mi to nikdy nestane...
@abcmajacba je mi to úprimne ľúto 😟drz sa a hádam čoskoro budeš mat dôvod na úsmev.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@leontina11 dal ti aspoň duphaston?