Hnedé špinenie - krvácanie v prvom trimestri

evinahar9
25. máj 2024

Ahojte, chcela by som sa opýtať na skúsenosti so špinením až krvácaním v prvom trimestri. Po neúspešnom IVF sa mi podarilo prirodzene otehotnieť, a preto mi gynekológ nasadil hneď Utrogestan od začiatku (navyše som kedysi mala problémy so špinením pred menštruáciou). Momentálne som 7tt. Minulý týždeň som 2x spinila ale veľmi málo a skôr mi to prišlo kvôli tomu utrogestanu akokeby som si trochu maternicu podráždila. Doktor mi preto zmenil liečbu na duphaston a navyše nasadil dycinone. Včera som začala silnejšie špiniť akokeby fialovú krv, a tak som utekala na pohotovosť. Plod bol v poriadku bilo mu srdce ale lekár nevidel príčinu. Neskor som asi polhodinu trošku krvacala červenú krv (možno to bolo aj kvôli ultrazvuku?) a od vtedy len hnedú ale iba keď idem na záchod. Od dnes rána beriem znovu utrogestan ústne namiesto duphastonu. No tmavohnedé špinenie/ krvácanie zatiaľ neprestáva. Bolesti nemám iba si tu maternicu cítim ale to mám od začiatku tehotenstva. Mala ste niektorá podobnú skúsenosť alebo všeobecne krvácanie a spinenie v prvom trimestri a dopadlo to dobre?

deti95060810
25. máj 2024

mala a dopadlo dobre...
mne lekár povedal že hnedá krv je ešte ten lepší prípad..
čerstvá červená krv je nebezpečnejšia - môže znamenať potrat... ale samozrejme nemusí
3 krát som masívne krvácala.

monnci2226
25. máj 2024

@evinahar9 prve tehotenstvo - zaciatok hnede spinenie, neskor krvacanie ale aj bolesti bol potrat....
potom tretie tehotenstvo - krvacanie takou tmavou krvou vsetko nakoniec dobre dopadlo ..... takze mam aj taku aj taku skusenost..... najlepsie co teraz mozes urobit je sa ukludnit. mysli pozitivne. ale plati ze ak nekrvacas jasne cervenou krvou nie je to az take nebezpecne. bolesti nemas to je tiez dobre znamenie. oddychuj, nestresuj sa. bude to ok a vsetko dobre dopadne. drzim ti palce 🍀

majamat
25. máj 2024

prve tehu svetlohnesde spinenie, dalsi tyzden tmavohnede, o 3t slabucke krvacanie - cerstva krv a dopadlo to dobre.

druhe tehu len kvapka cersrvej krvi 2x za den na toaletaku a skoncilo to ako MA.
no bola osm v nemocke s maminou,ktora bola uz 3x v 1 trimestri v nemocke koli krvacaniu a teda potom som ju stretla a kocikovala. cize aj u nej to dopadlo dobre.

gubka2023
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dixitka
25. máj 2024

@evinahar9 Ja som 2x špinila hnedou krvou, cca v 8. a v 11. týždni, trvalo to viac dní, ten druhý raz tuším až týždeň. Množstvo bolo také, že pri každej návšteve wc trochu na toaleťáku, občas bol aj fľak na intímke. Nič som neužívala. Lekárka tiež nevidela príčinu (žiaden hematóm, nič) a hovorila, že je to bežné/normálne v prvom trimestri. Všetko bolo ok, synček už má rok ;)

domka222
25. máj 2024

U mňa hnedé špinenie bol MA

nwnw
26. máj 2024

@evinahar9 pri oboch detoch krvacanie a jedno som prenasala a druhe 36+5. Nestresovat sa a pocuvat lekarov

domcavesel
26. máj 2024

Ahoj, ja som mala tiež hnedé špinenie, 2x. Bola som na pohotovosti, bola to len stará krv, ktorá sa vylučovala. Nič hrozné, potom to prestalo. Klop klop.

evinahar9
autor
26. máj 2024

Ďakujem všetkým veľmi pekne za odpovede 😇 vidím, že šance sú tak pol na pol. Zatiaľ to špinenie/ krvácanie prestalo. Utrogestan sa mi zdá byť silnejší než duphaston. Dufam teda, že všetko bude nakoniec v poriadku a bude to jeden z tých šťastných koncov.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre