Zdravím chcem sa opýtať je to normálne som cca 8. týždeň tehotenstva na prvú kontrolu idem až v pondelok doteraz som nebola. Nebolo mi najprv nič alebo len trocha ale teraz mávam aj hnačky niekedy aj s kŕčami a niekedy mi príde úplne zle ako na vracanie, že ma napne a nič a potom hnačka. Potom sa aj najem večer a je mi dobre a ráno zas ta hnačka moc mi nechutí veľa vecí všade smrdí... Veľa krát mám prvý krát ako idem normálnu stolicu a potom to začne niekedy už ráno alebo poobede. Je to strašne nepríjemne lebo sa človek cíti tak slabo a snažím sa jesť veľmi dietne niekedy ani neobedujem lebo mi nič nechutí... Niekde som čítala, že niekto hnačkuje niekto vracia niekedy mám pocit, že musím oboje... ževraj zvýšené hormóny v tele dráždia črevá. Máte s tým skúsenosti? Dúfam, že to prejde lebo je to dosť nepríjemne...
mavas aj krce v crevach ? Ja niekedy áno a niekedy ma len prosto preženie je to take že som aj hladna bojím sa najesť a niekedy zas mi ani nic nechuti jest a preto nejem lebo mi je divne
mávas tu hnacku kazdý den a vela?
@sylwi23 Ja som to teraz mávala tiež. Musela som vysadiť nejaké potraviny ktoré mi začali robiť zle. U mna to niekedy šlo už pomaly aj do zlcnikoveho záchvatu. Potom to prešlo. A neskôr som zase trpela zapchou. Aj to je už našťastie minulosť a začínam si užívať kopanceky 😄 i keď sa stále musím vyhýbať určitým potravinam
vyskušam to uhlie ja mam čreva také slabé v minulosti som mávala zápal creva, ale dlhé roky bez liekov asi 15 rokov to už je... asi preto som asi vystrašenejšia... Som ,ale rada, že je to normálne mne to príde tiež metabolické lebo sa to stále mení už mi bolo aj ok a potom zas úplne zle. Mávate pri tých hnačkách aj také tie nepríjemné kŕče? Ja len niekedy ale to je asi na tom to najhoršie.... ďakujem Vám za odpoveď je fajn vedieť ,že nie som sama🙂 Prajem samozrejme, aby to bolo čo najmenej na druhej strane sa hovorí, že ak je ti zle tak bábu sa dobre darí a tehotenstvo ide dobrým smerom...
No je nas viacero, tiez som to mala takto, pri kazdom jednom dietati. Cakam stvrte.
A beháte niekedy aj 6 krat za den na wc? No vyzera naozaj ze to tu ma vela zien pozerala som aj nejake stare fóra a niektoré to mali aj cez noc a stále a fakt dost zle....
Ano beriem dnes je to lepsie. Musim jest proste dijetne veci a je to lepsie dakujem
@sylwi23 Ahoj, ako si to zvládla ? Ja mám to isté - akurát som si hľadala na to tému, aby som si prečítala :D
Mala som vtedy potrat teraz som znova tehotna vsetko ok. Hnacky som mala aj v inych tehotenstvach. Zvladla som to super probiotikami a setrnou stravou jedla som strasne malo a dijetne ryza kura a suchare mne vtedy ani nechutilo jest... Teraz toto tehotenstvo ako odisiel 10 tyzden vsetko zas ok.
dobre su caje cucoriedkovy susene cucoriedky , harmancek- aj ked ten podla mna skor spusta hnacku a vsetky caje ktore v tehotenstve mozes a su dobre na creva
@sylwi23 to ma veľmi mrzí...
a prajem teraz všetko dobré !
Ďakujem za rady.. a smiem sa spýtať, či si aj vraciavala, alebo len silné nevoľnosti a predýchala si to vždy?
@nttnnt Ked som mala potrat môj jediný veľký naozaj príznak bol ten , že som sa prestala cítiť ako tehotná a začala som mať kŕče ako pred MS keď som bola ešte v puberte lebo normálne nemám moc bolesti... No a potom slabé ale čudné špinenie a vedela som a cítila hneď že niečo nie je dobré. No máme už 3 mesačnú princeznú nádhernú vlasatú náš 6. zázrak
@nttnnt Ja som mala potrat prvý po piatom dieťati a dodnes si to dávam do súvislosti s coronou lebo som ju práve vtedy mala, ale aj moje telo bolo veľmi oslabené po piatom dieťati a nikdy som nechcela mať tak skoro dieťa 9 mesiacov po pôrode... Ja som to cítila, že k nám ešte nikto nechce prísť necítila som vtedy dušičku inak to mám vždy také , že už pred otehotnením cítim dievčatko alebo chlapčeka . Nebolo mi tak zle ako zvyčajne a v určitom úseku tehotenstva som sa prestala cítiť ako tehotná. Bola som oveľa viac extrémna s únavou mala som aj herpes to už som nemala chorobu žiadnu a prestala som cítiť aj prsia a na konci som mala kŕče podobné pred menštruáciou a také špinenie a slabé krvácanie... Vedela som , že to nie je dobre... Po potratoch som cítila stále moje dievčatko a prišla🙏
Verím v to, že zaočkované ženy majú potraty viac ako kedykoľvek predtým ukazujú to aj posledné štúdie a štatistiky ( len sa ľudom neukazujú ale dá sa k nim dostať) a aj v to, že niektoré pary nemôžu mať kvôli tomu deti.. Je to dokázané mám veľmi dobré zdroje . Nik o tom nehovorí všetko chcú zatutlať... Ja nie som ani môj muž ale exituje tzv. Shedding, ktorý bol dokázaný frekvenčnou terapiou môjmu manželovi. Všetky moje potraty si dávam do súvislosti s coronou ... štatisticky som úplne v norme a lekárka mi nikdy nič nezistila . Povedala len osud a stres.. šieste tehotenstvo sa veľmi bála, ale cítila som, že malá chce prísť a je silná a všetko bude dobré , ale všetko mi jedno nebolo.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@sylwi23 som 11.tt, nevracala som ani raz, zle mi je skoro nonstop, a mávam tiež hnačku.