Hnačka v 6. týždni

naty_10
17. jan 2024

Dobrý deň, som 6+5tt a už druhý alebo tretí deň ma prehnalo,nie je to akože “klasická” hnačka že behám na WC každú hodinu, ale včera ma jeden krát prehnalo a dnes dva krát,a bolí ma brucho 😔 okrem iného mám pocit na vracanie už asi 4-5 dní, čo ma teda neprekvapuje keďže viem,že je to v tehotenstve bežné. No neviete mi prosím poradiť ako sa zbaviť toho preháňania? 😔 som po IVF,takže užívam aj dosť liekov ešte do 12tt, možno je to aj z toho.

akinimod
17. jan 2024

@naty_10 papaj piskoty, suchare, banany, troska horkej čokolády, ako pri brusnej viroze

dadka1997
17. jan 2024

@naty_10 stravuj sa ako pri brusnej viroze, piskoty, sucharre, sucha ryža ..

sejbipi
17. jan 2024

Tiež by som skúsila obmedziť stravu. Je možné, že ti začínajú nejaké tehu príznaky, ale je aj možné, že si chytila nejakú pliagu

naty_10
autor
17. jan 2024

Ďakujem za rady

sejbipi
17. jan 2024

Lieky užívaš všetky naraz? Nevieš si to odsledovať? Pokiaľ mňa preháňalo z lieku, tak to prišlo dve hodinky po užití. A potom už nič

jabuducanevesta
17. jan 2024

mne dr /sice som nebola tehu/ poradila rozmixovat mrkvu, banan a jablko na kašu a dávať si po lyžičkách,,, niečo ostane v tele, niečo pôjde preč

michaela329
17. jan 2024

Strava ako pri viroze a môžeš uhlie. Kúp si aj kvalitné probiotiká. Ak to neprejde do 3 dni, choď k Dr. Tak ma instruovala moja, ked som bola tehotná a muz doniesol virózu.

domka222
17. jan 2024

Za hnačku sa považuje riedka stolica v množstve 3 a viac krát za deň. Takže kľud. Probitiká,suchšia strava,banány, mrkvu,ryžu...

anavixy
17. jan 2024

V prvom rade si nasad pribiotika enterol/nekadex, to je uplny zaklad. Potom mozes skusit dietku ale nie taku, ze budes jest len suchare. Vyluc mastne jedla, vyprazane, sladke, jedz zeleninu, ryzu, zemiaky, varene maso, banany, cucoriedky tusim su dobre, mrkva, jablka. A nezabudni na dostatocny prijem tekutin.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre