Hnačka v 30. týždni

23. jan 2021

Ahojte, je to síce nepríjemná téma, no mám už týždeň hnačku, ktorá sa nezlepsuje. Brucho ma absolútne nebolí, nemám žiadne problémy, okrem občasného nafuknutia, ktorým trpím už dlhodobejšie. Jem ovocie, zeleninu, ale každý deň mám niečo iné, čiže to nebude ani konkrétnym jedlom, ktoré mi mohlo uškodiť. Skúsila som si dať čierny uhlie, no nič sa nezmenilo. Trošku sa obávam toho len skrz bábätka. Moja doktorka momentálne nepracuje, tak len či sa tu nájde niekto, kto s týmto má skúsenosť a vie poradiť, čo zabralo atď. Som v 30tt.

malicka_mysicka
23. jan 2021

Magnezium uzivas?

autor
23. jan 2021

@malicka_mysicka áno, ale len raz denne kvôli tvrdnutie brucha, ktoré mám. Aj železo si dávam, len z toho som doteraz mala skôr opačný problém. Dala som si aj čierne uhlie, no stále rovnaký stav. Nerada by som to riešila cez pohotovosť, tak najprv by som rada vyskúšala niečo overené

malicka_mysicka
23. jan 2021

Je to asi z jedneho alebo z druheho. Mna v prvom teho prehanalo z magnezia. Presne tak okolo 30tt to zacalo. Pritom som ho uzivala od zaciatku. Volala som lekarovi, kazal vysadit aspon na jeden den a potom zmenit znacku. Najcastejsia pricina crevnych problemov je bud magnezko alebo zelezo 🤷‍♀️ zo zeleza teda skor zapchy ale ojedinele aj hnacky.

marianna235
23. jan 2021

Ja som mala hnačky v tehotenstve, ale nejak vo 4.-5. mesiaci. Čierne uhlie nepomohlo ani mne. Až Smecta a psylium. Vyskúšaj.

autor
23. jan 2021

@malicka_mysicka och, ďakujem 🙏🏼 veď práve to mi je divne, že tieto lieky beriem už dlhšie a začalo mi to z ničoho nič. Najskôr som si hovorila, že okej, možno črevá horšie pracujú, ale týždeň je dosť dlho a nemení sa to... najviac zvláštne, že ma ani brucho nebolí. Len by som nerada niečo zanedbala, nech to bábätku neublíži. Tak skúsim teraz dva dni vysadiť oboje a uvidím. Ďakujem 🙂

autor
23. jan 2021

@marianna235 juj vyskúšam. Ďakujem moc. Snáď pomôže, našťastie obe mám doma 😀

marianna235
23. jan 2021

Ja som uz bola zúfalá, obvodna mi aj výter robila na 3x. Mesiac som tie hnačky mala, denne som bola na wc 6-10x. Skúšala som všetko možné a nakoniec ako som nasadila smectu a psylium, zrazu po všetkom 🤷. Keby mi to napadlo skôr. Možno náhoda alebo mi to ozaj pomohlo. Za vyskúšanie nič nedáš a je to neškodné. Ale inak, ešte máš čas, ale telo sa už asi môže pomaly pripravovat aj, čistiť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre