Hnačka na konci 4. týždňa

no_co_uz
7. feb 2022

Ahojte. Prosim poradte mi. Mam strasnu hnacku, zacala vcera v noci a pretrvava dnes cely den. Neviem si pomoct a bojim sa, ze moze uskodit plodu. Je to ozaj miestami az extrem aj 3-4x za hodinu pridu krce do zaludka a uz bezim na zachod a prezenie ma. Pijem zaludkovy caj, cez den som si dala iba suchare a teraz vecer kusok horkej cokolady aby ma "zapieklo" ale nejak nic mi nepomaha a uz sa zacinam bat, ze to nie je normalne. Dokonca ma uz zacalo boliet aj v podbrusku. Prosim poradte 😥

nikusiak9
7. feb 2022

@no_co_uz vela bananov. a prave caj by som totalne vynechala sak bez jedla jasne ze prehana este viac

mia_von_prag
7. feb 2022

Neboj, ja som mala v oboch tehotenstvach crevnu virozu, vracanie každú hodinu, hnačky. Bol to 8 tt a 20 tt a nic sa nestalo.
Môžeš si dať cierne uhlie

ailiba
7. feb 2022

@no_co_uz ja som tiež takto mala hnačku na začiatku 1. tehu... Vlastne mi len pár dni meskal ms. 3 dní som nebola na veľkej a potom, v noci hnacka ako dás. Myslela som si, že to bude ms, také som mala kŕče. A toto bolo pár nocí po sebe. Vždy som myslela, že už dostanem. Pravdaže ma aj bolelo brucho, kŕče a riadne... Ale bolo to len črevami, nastastie. A potom to prešlo (2 týždne bolesti a kŕčov, ale babu to neuskodilo). Verím, že to tak bude aj u teba. Podľa mňa robíš všetko dobre, ale ten čaj radšej nepi, daj si skôr čierny čaj sladký po lyžička h a kola tiež pomaha...
Zase pri druhom tehu som v 5tt týždeň nejedla skoro nič, len pár suchárov a babo bolo v poriadku.
Ak je plodik zdravý, tak to vydrží, neboj sa.
V každom prípade, držím palce.

ailiba
7. feb 2022

@no_co_uz onak čierne uhlie je pecka... To môžeš. Nevstrebava sa do tela, nadviaže na seba toxíny a vylúči sa stolicou (bude potom čierna). V tehu som ho viac krát užila. Kľudne vyskúšaj (ak je to črevná viroza, tak to pomoze).

no_co_uz
autor
7. feb 2022

Dakujem dievcata za rady. Dala som si aj to cierne uhlie. Snad ma to do rana prejde, lebo uz ma ozaj vsetko aj v tom podbrusku boli. Take hnacky som asi este ani nezazila. Ak mi neprejde mala by som volat lekarke, ci staci do lekarne nech mi nieco daju?

ailiba
7. feb 2022

@no_co_uz podľa mňa stačí do lekárne... Zatiaľ. Ale verím, že to prejde👍. Daj potom vedieť... Držíme ti palce 🙏

no_co_uz
autor
8. feb 2022

dnes to je chvalabohu lepsie, stale ma boli zaludok, ale zatial ma prehnalo len raz. dufam, ze si to uz nezazijem :D to radsej preistotu budem zit cele tehu na suchych rozkoch 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre