Hlienový zátka - možné riziko infekcie

20. júl 2024

Ahojte ak už nemám hlienovu zátku a dostala by som mykózu keďže s tým stále mam problémy tak je tam nejaké riziko že to niečo spôsobi bábätku ? Keďže to už není ako keby chránené alebo ako to je ? A tiež sex keď nemám hlienovu zátku môže sa ?

dadka1997
20. júl 2024

A ked niektorým odíde ani nevedia ako?

Skôr koli tej mykoze by som viac opatrna aj pri sexe ako koli odchodu zátky

tinalia
20. júl 2024

Kombinacia sexu a mykozy nielen v tehotenstve je zly napad

autor
20. júl 2024

@dadka1997 @tinalia no však práve to aj mne nepadlo že niektorým odíde a ani o tom nevedia ... ale hlavne by ma zaujímalo či to je nejako moc nebezpečné pre bábätko keď by som náhodou znova dostala mykózu a tu hlienovu zatku už nebudem mať

dadka1997
20. júl 2024

Babätko je v plodovej vode, proste v balóniku .. kolko mas pred pôrodom?

tinalia
20. júl 2024

Ak ju liecis, tak nie. Tiez som ju mala az do porodu, aj ked odisla hlienova zatka, v porodnici to neriesili. Jedine ak budes rodit prirodzene tak sa mykoza moze preniest na ustocka babatka a to sa potom riesi, ale nic zavazne by sa stat nemalo 😊 beries aj nejake lieky a probiotika do pošvy?

autor
20. júl 2024

@dadka1997 dva týždne mam do pôrodu
@tinalia nie už neberiem nič stále som si dávala nejaké vklady ale niekedy mi to vôbec nepomohlo a keď pomohlo tak to len na chvíľu a vraj podľa doktora už nemám brať nič a len vydržať 😕

tinalia
20. júl 2024

No neviem mne odporucila doktorka striedat cipok a probiotika az do porodu aby sa to nezhorsilo a nepreslo do zapalu, nedavala som si pravidelne ale mozno tak kazde dva dni a od porodu ziadnu mykozu nemam, dieta je zdrave 😊

anavixy
20. júl 2024

Mykozu by bolo dobre preliecit aj pred porodom, lebo sliznica je pri mykoze/infekcii krehka a vznikaju trhlinky, aj sitie je problematickejsie. V tomto stadiu tehotenstva mozes mat sex aj po odchode zatky. Riziko infekcie je malicko vyssie, ale dieta je chranene plodovymi obalmi, sex nemozes mat po odteceni PV, odidena zatka nie je problem.

autor
20. júl 2024

@anavixy takže sa nemusím báť že by ta mykóza niečo spôsobila bábätku keď zátku už nemám ? Keďže mi doktor povedal že už jedine vydržať do pôrodu ...

anavixy
20. júl 2024

Nie, mykoza ho neohrozi, ale ako som pisala, malo by sa to este preliecit v tvojom zaujme..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre