Herpes v 14. týždni tehotenstva

19. júl 2022

Ahojte, čo vám zabralo na herpes na pere v tehotenstve (som 14tt)? V lekárni mi dali nejaký prírodný roztok, no mám pocit, že stále ma to viac a viac bolí a štípe...

18dada18
19. júl 2022

Ahoj, ja som si dávala každý deň riboflavin a zatierala takou tekutou naplastou. Vola sa to Urgo gél na herpesy.

liana21
19. júl 2022

Ja mám tiež ... Zovirax pomohol z večera do rána...a náplaste tentokrát nepomohli, iba to vytiahli

autor
19. júl 2022

@liana21 zovirax mám, no v lekárni mi povedali, že si ho nemám dávať počas tehotenstva..

martina123s
19. júl 2022

Naplaste compeed

liana21
19. júl 2022

Lekár mi ho odporučil, aj v letaciku je napísané, že tehotné ok ..mne to pomohlo

ke_tty
19. júl 2022

Ahoj, ak chceš skúsiť niečo prírodné, čítala som už viackrát, že veľmi pomáha vlastný ušný maz (áno, neznie to veľmi lákavo), prípadne potierať miesto vlastným močom. Sama s týmto skúsenosť nemám, no za skúšku nič nedáš.

lienka.7
19. júl 2022

Pokojne si ho môžeš dat. Nebudeš ho predsa uzivat 9 mesiacov🙈 plus urcite si daj aj naplast

autor
21. júl 2022

ahojte, prosím vás, tretí deň bojujem s hnusným herpesom - už ma z toho bolí hlava a mám zdurenú uzlinu pod zubami.. myslíte, že by som s tým mala ísť k lekárovi alebo je to bežný stav? vždy keď sa mi vyhodil herpes, doktorka mi hneď predpísala antivirotiká a rýchlejšie to prešlo, lenže teraz ich nemôžem brať, tak to liečim len bežnými vecami z lekárne a každým dňom je to horšie..

18dada18
21. júl 2022

Určite užívaj riboflavin. Rýchlejšie ti dá cievy dokopy. Bohužiaľ to budeš musieť pretrpieť. Neviem ci by ti na to niečo dali keď si tehotná. Ale ako som písala vyššie. Mne zo všetkého pomáha najviac Urgo gél. Vystipe to a "dusi " ten herpes aby rýchlejšie vyschol. Keď už nedávam urgo gél tak si to dezinfikujem (pridrzim vatovy tampón na tom kým vydrzim) bud teethre olejcekom alebo laliou namocenou v liehu.

autor
21. júl 2022

@18dada18 idem si to rovno kúpiť 🙂 lebo moje pery vyzerajú ako po nevydarenej plastickej operácii.. a máš pravdu, nič mi doktorka na to nepredpíše, už to vraj len musí samo zmiznúť

18dada18
21. júl 2022

No veru drzim palce. Herpes je riadna mrcha, vie dobre vytrapit. Hlavne to stale dezinfikuj pokiaľ ten Urgo gél nezozenies. Pokiaľ ho zoženieš, tak to zatri a nechaj to tak. Aj 2 dni sa toho nechytaj pokiaľ ti tam bude stále držať.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre