Urobil sa mi herpes na perach, za tyzden mam termin porodu. Neviete ako by sa mi mohol rychlo zahojit? nie je to nebezpecne?
herpes som mala aj ja, tak cca mesiac pred porodom. vsetko v poriadku. ako tu pisala vyssie andreaka11, necmuckaj si dietatko az kym nebudes zahojena.
ja osobne mam s liecenim herpesu zlu skusenost, nech si nadzabem na usta cokolvek, vzdy sa mi to rozlezie po celej spodnej pere a som na tom horsie, ako ked som zacala. a 'liecim' to miesto tyzdna nejake tri. takze si na to najnovsie nic nedavam a tyzden, max dva je to fuc a bez hnusnej chrasty. ale tak to je individualne, to liecenie, niekomu maste pomahaju (propolisova tinktura, zovirax, herpesan) treba si ale zistit, ktore z tych vsetkych ako tehulda mozes. skore uzdravenie a vela zdravia aj babatku, nech vam je radostou v zivote.
Mala som ked som isla rodit aj pocas porodu na perach a na zadku. Mala som rusko kym mi nezmizol z pier a v podstate som mala hepresy nonstop od porodu. V nose, na ustach .... a to ma dcerka 3 roky, 7 mes. Kup si compeed, prekryje, zahoji, babo nenakazi. Vidis, uplne som na neho zabudla. Moze sa aj v tehu. Ten na noc je silnejsi ale zle drzi. Ale mozno je uz aj viac druhov. Nebezpecne to nie je, ja som mala aj v prvom trimestri na pere, hned som volala gyndovi, povedal, ze nic sa nedeje, ale nesmiem kremy s acilovirovou protivirusovou ucinnou latkou, kt. pouzivam *hepresin, zovirax... pocas tehu a kojenia sa nesmu. Pomaha aj med a cesnak, ale cesnak moze aj vyzrat. Ja som si v tehu davala compeed.
ja mam momentalne 2 herpesy, chvalabohu nad perou hornou a pod dolnou perou, takze ma to tak neboli, ako priamo na pere...takze som si nic nedavala, ale po rokoch skusenosti s herpesom som najviac spokojna s naplastami na herpes...
ak je uz hepres na ustach, mne pomaha skor cajovnikovy olej, namacaj si vatu, nechaj chvilku na ustach a potom compeed.. tak vlastne aj chranis babo, ak by si sa nejako pri manipulacii s nim ho dotkla perami... a ruky treba fakt poriadne umyvat. A na bozkavanie pozor, pre babatko je to velmi nebezpecne.
ahoj-mne pomoze masticka framikoin-je to antibioticka masticka-ak nemas tak aj oftalmo-framikoin-je to sice ocna masticka no ma rovnaky ucinok)za 2-3dni si fit...a vitaminy b komplex 😉
mne pomáha nasvietiť biolampou...
daj si nato vodicku tea tree,dostanes ju v lekarni. Herpes je v tehotenstve normalny, imunita je oslabena. Hlavne dodrzuj hygienu, a nechytaj si to. V den porodu nebudes vediet, ze aj niaky herpes mas 🙂
mozno sa to bude zdat divne, ale mne najlepsie pomaha dat na herpes obycajnu kuchynsku sol...
Ahoj.ja mavam uz od malicka herpes aj pocas tehu som mala vela krat.u mna ked to zbadala gyn.tak ma hned poslala az do Nitry s tym aj ked som nechapala preco ved nebudem rodit cez usta ale tam mi nic nevedeli spravit lebo kym som dostala termin tak mi to aj zmizlo.tak ma potom poslala imunologovi tam mi povedal lekar ze sa to bude riesit az po porode ale uz som tam neisla naspat aj ked som mala zasa herpes a lieky nechcem brat.ale pocas tehu mi predpisal od dr.thaisa echinacea su aj caje ale neuzivala som iba obcas ale ten caj som pila.ja som mavala aj na krku a na chrbte herpes.
ak ho budes mat aj po porode budes musiet mat rusko na ustach.lebo je nebezpecnejsi nez chripka.mne sa po bochporodoch vyhodil a musela som s tym behat samozrejme len ked som mala male na rukach.ale skus med zamiesany s kvasnicami.mozno ti to zabere 🙂
@magnesia kup si naplaste copeed na herpesy. Rana sa rychlo zahoji. Hlavne pravidelne a radsej castejsie menit a uvidis bude to fajn. Herpesy sa mi robia tiez dost casto a vdaka naplastam su herpesy vzdy pekne schovane a som pri malej pokojnejsia, tiez sa bojim aby sa nenakazila...
To isté som mala aj ja a ked sa malý narodil musela som nosit rúšku a maly sme strašne skalenú plodovu vodu a to bol o 2 týždne skor a ževraj to mohlo byt aj z herpesu.
mne sa teraz osvedcila propolisova mast (dostala som "domacu" na vianocnych trhoch, poradila mi ju pani ked som chcela propolis), mala som po herpese sa chvilocku... inokedy sa mi hoji aj dva tyzdne. Na herpes: bekomplex brat, a cistit, vysusat a nechytat 🙂)) ale mne najviac pomaha, ked je naozaj velky, vypukat rucne strucne pluzgier a potierat... ale neskusajte 🙂))predtym to mi dobre zaberala masticka "thermal" a "herpesin", su to prirodne masticky a velmi dbre zaberali.
Co sa tyka herpesu, ten mame v krvy.. prenasa sa vsetkym, podla mna ho dostanu aj nase deti.. teda ruska neviem ci uplne pomoze, ale jaspon trosku zabrani prenosu... ednoznacne, nechytat, nebozkavat... pri porode neviem ci nejak ohrozi babo.. podla mna skor nie. Ine je napr. pasovy opar, kde uz su priznaky vaznejsie, bolesti vacsie, casto teploty a pod..
tak ja som mala herpes, pri oboch porodoch, a vsetko bolo v poriadku, hlavne si nepusinkuj babo, to je vsetko, normalne budes moct aj kojit a vsetko ostatne...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
nastastie sa deti rodia druhym koncom 😀 nebozkavaj babo, pokym sa ti herpes nezahoji.