Neviem či píšem na správne miesto...ale budem rada ak mi niektora z vás odpise..som tehotná v 10.tyzdni..z odberu krvy mi zistili že mám vírus herpes..aj keď na genitaliach ani na ústach som v živote nič nemala..ďalší vírus rubeola..na pokožke žiadne príznaky..akurát mam upchatý nos a zimnicu..pani doktorka na infektologui mi povedala že je dosť vážne že bábätko môže byť postihnuté ,lebo cez placentu sa to doňho dostane..že mi odporúča prerušenie tehotenstva..prosím vás má z vás niektorá podobne skúsenosti??
otazka je ci si bola ockovana proti rubeole. ano, ak ma matka rubeolu, dieta je velmi telesne poskodene, nezlucitelne so zivotom. doktorka infektologicka snad vie o com hovori. pockala by som do morfologickeho sona v 12.tt a konzultovala to s gynekologom, malo by to byt vidiet ci je alebo nie je poskodene. ten herpes mi pride bezvyznamny optroti rubeole.
@heln podla mna sa jej stalo to, co mne, ockovanie neucinkovalo ako malo. U mna titer na MM vysiel vyborne a Rubeola vysla dial tak, ze nemam ziadnu ochranu. Keby to v tehu drapnem, tak som presne kde ona. Lebo som nemala origos protilatky. Teraz ju skusime uz po tehu naockovat zase , cize idem komplet mmr vakcinaciu znova a titer po par mesiacoch. Ja som sa velmi bala, kedze v Rakusku nevideli dovod na rizikove tehu skrz toto a lekar to videl inak. Uhrali sme to na nieco ine a bola som doma. Lenze stastie ze sa nic nestalo
@lubenicka tiez mi vysla rubeola, na infekcnom len pozreli do karty ci som bola v detstve ockovana, maly je v poriadku...objednajte sa na dobre morfologicke sono a uvidite co vam povedia.
@martamasarova
Som rada že je váš malý v poriadku...povzbudila si ma ...13.4 idem do poradne tak som zvedavá..ďakujem pekne za povzbudenie..človek sa hneď lepšie citi
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lubenicka a je ta rubeola aktivna? Ja som teda nemala ziadne protilatky na rubeolu v tehu, navyse som robila v skolke. Nastastie to dobre dopadlo, teraz som sa dala znova preockovat a dufam, ze konecne budem mat protilatky, keby prislo na dalsie tehu. Mozno by som pockala na nejake presne vysledky v neskorsom tyzdni a potom sa rozhodla co s tym dalej. Tiez by som konzultovala s viacerymi odbornikmi.