Hepatopatia v tehotenstve

zuzkababy
17. sep 2013

Mali ste niektorá HEPATOPATIU V TEHOTENSTVE?lezali ste v nemoc.,co s vami robili,ako dlho?

zuzi79
17. sep 2013

mne ju zistili na začiatku siedmeho mesiaca, ľahko zvýšené testy, začala som diétu : nejesť vyprážané, mastné, slané. V nemocnici som nebola, ani som nemala žiadne iné komplikácie, len som častejšie chodila na kontrolné odbery krvy. Po šestonedelí som išla na kontrolu a už to bolo OK. Ani som to nevedela, ale má to strašne veľa tehuliek.

mami.sk
18. sep 2013

@zuzkababy hapatopatiu mi zistili náhodne v 30tt keď mi bolo veľmi zle - mala som asi nejakú črevnú virózu. hospitalizovaná som bola 2 týždne a kvôli zlým pečeňovým testom mi hrozil predčasný cisársky 😒 poslali ma na vyšetrenie na hepatológiu kde mi lekár naordinoval Essenciale forte tabletky a našťastie sa výsledky aspoň trošku zlepšili a vydržali sme do riadneho termínu pôrodu 😉
pečeň sa mi zotavila si až dva roky po pôrode, stále som bola sledovaná a každé 3 mesiace mi robia testy 😔

zuzkababy
autor
18. sep 2013

@mami.sk 2týždne,ved ma tu porazi tak dlho.ja som ju mala aj pri prvom,som rodila vtedy predčasne v 36týž.,no teraz som v 32týž.a tiež mi hrozi cisarsky,som myslela že tu nebudem tak dlho,no dufam že to pojde rýchlejšie dole,tie hodnoty

mami.sk
18. sep 2013

@zuzkababy a užívaš aj nejaké lieky? ja som v júli mala testy dobré ale teraz idem na kontrolné a bojím sa či bude všetko OK lebo už sa blíži 30tt a okolo 3. trimestra sa hepatopatia objavuje 😒
a teraz si doma alebo v nemocnici?

zuzkababy
autor
18. sep 2013

som v nemocnici,a liekov mi davaju teda požehnane.teraz sa to zacgytilo hned na zaciatku tak snad to bude klesat

mami.sk
18. sep 2013

@zuzkababy tak držím palce nech všetko dobre dopadne 😉

zuzkababy
autor
21. sep 2013

@mami.sk a kde si prosim ta ležala?a nevies asi ake si mala tie hodnoty?kolko?dakujem.dufam že ta s tym neotravujem 😉

len_henus
21. sep 2013

@zuzkababy ahoj 🙂 ja som lezala tiez v nemocnici .. mna si tam chceli nechat mesiac 😒

zuzkababy
autor
21. sep 2013

cože?a kolko si bola nakoniec

mami.sk
21. sep 2013

@zuzkababy bola som v Trenčíne. hodnoty som asi mala vysoké keď mi chceli vyvolať pôrod tak skoro. primár mi vtedy vravel, že je to veľmi nebezpečné a že je lepšie porodiť tak skoro ako prísť o pečeň . je to už 5 rokov tak si tie hodnoty nepamätám 😕

zuzkababy
autor
21. sep 2013

aj ja som v TN,ale už je tu iný primár.ale ked mi klesnú hodnoty na cca 30možem ist domov,dnes som sa rozpravala s mojou gynek.
v BN mi tiež chceli robit cisarak,ale v tn povedali že neni treba 😉

zuzkababy
autor
2. okt 2013

@mami.sk nevies či ti potom pichali už aj Kortikoidy?mne ano,a zrazu vysledky klesli

mami.sk
2. okt 2013

@zuzkababy mne chceli tie injekcie začať pichať ale našťastie tie lieky na pečeň mi zabrali tak nemuseli 😉 potom som ale chodila až do pôrodu a vlastne ešte pol roka po pôrode na hepatológiu kvôli tej pečeni, kým sa to ako tak upravilo 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre