Hepatitída B počas tehotenstva. Mám sa obávať?

jaja16419
27. feb 2014

ahojte chcem sa spytat v krvi mi nasli hepotitidu tipu B pozitivny a zaujmalo by ma ci mate niekto stym skusenosti som v 16 tyzdni a bojim sa aby sa mi nic nestalo doktor ma poslal na infekcne idem tam v piatok ale ze na vysletky sa caka mesiac nebude neskoro poradte ci sa mam obavat alebo sa to da zvladnut nemoze alebo moze sa stat nieco mne aj mojmu babetku ? ☹

nikolet_89
27. feb 2014

Neviem ti dat jednoznacnu odpoved no mozem ti povedat zo skusenosti ze som pracovala z vela narkomankami a prostitutkami tym nehovorim ze si jedno ci druhe a porodili zdrave a krasne deti ver lekarom a urcite bude dobre

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
erikam84
12. máj 2014

dnes rano mi volala sestricka od zenskeho, že sa mam zastavit do pol hodky u nich v ambulancii, som v 17 týzdni tehotenstva, že lekar mi vysvetli.. ja s priatelom celý nervozny, mne uz zle bolo, že co sa deje. Výsledok pozitivny HBsAG. ja v šoku, že co to je, kde som to chytila?? netusim. mam ist na odbery. som zvedava, lebo cim dalej o tom citam tým je mi horsie, ved to mozem mat už roky !! a priatela operovali minulý rok, mozno aj on to ma v sebe. ako ani vo sne by ma nenapadlo, že hepatitídu budem mat :(( ty si ako na tom ?

citronade
17. máj 2015

Na hepatitidy robia najprv zo zasady vzdy len testy na pritomnost protilatok, pritomnost pl neznamena automaticky aj pritomnost virusu. Pl v krvi znamenaju, ze telo bud identifikovalo virus a bojuje s nim, alebo ho zneskodnilo. Na to, aby sa vylucila jedna z moznosti a potvrdil, alebo vyvratil sa virus, sa robia tzv pcr testy,,z ktorych sa uz presne zisti poz alebo neg na hepatitidu. Takze pozitivita na protilatky neznamena vzdy pozitivitu virusu v tele.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre