Hemoroidy v tehotenstve - rady

silviach18
6. jan 2021

Dobrý deň, rada by som sa opýtala ohľadom výskytu vonkajších hemeroidov v tehotenstve a ich vplyv na pôrod. Bola som s tým aj u proktológa a podľa neho je to 2.stupen, čiže našťastie nie veľmi vážne. Sem tam sa mi zväčšia, po natreti mastickou - Dubová kôra sa aj stiahnu. Ale stále sú viditelne. Veľmi by som chcela vediet na čo by som sa mala pripraviť počas pôrodu, čo najhorsie sa môže stať a ako sa čo najlepsie pripraviť, prípadne čo môžem očakávať po pôrode. Mate s tým prosím niekto tiež skúsenosti? Čítala som, že to trápi celkom veľa žien, akurát žiadna moja kamarátka s tým nikdy nebojoval. Vopred ďakujem.

simonah73
6. jan 2021

mne sa prvy krat objavili pred prvym tehu, po porode sa kompletne stiahli a ukazali sa zase az pri druhom tehu, tym ze dieta bolo vacsie a bolo treba aj viac tlacit tak sa vytlacilo aj to von a pri vizite sa ma lekar pytal, ci to videl chirurg, len som povedala, ze nie, ale ze som mala aj po prvom porode a ze sa to same stiahlo. len toto sa uz same nikdy nestiahlo a dva roky dozadu (sedem rokov od porodu) sa to zapalilo, zacalo velmi boliet, nalialo sa krvou a zacalo aj krvacat, tak som sa objednala na sukromnu kliniku, kde mi to laserom odstranili. odvtedy mam pokoj.

zuska88
6. jan 2021

@simonah73 ahoj, prosím, môžeš mi nápísať meno Dr a kliniku kde ti to robili? Aká bola cena? A čo bolesti po zákroku? Ďakujem pekne

simonah73
6. jan 2021

@zuska88 co sa tyka bolesti, zalezi od toho kde mas prah bolesti, mne napr stacili prasky od bolesti prve dva dni po zakroku, potom som si uz len pre istotu dala na noc. bol to MUDr. Dimov na sukromnej klinike Chirkoz v BA na Kladnianskej a cena je maly rozsah 300 a velky rozsah 500. ja som mala vraj velky rozsah, ze som mala aj vnutorne okrem tych co som mala vonku.
v pondelok o 17 som mala termin zakroku a v sobotu som uz isla ako sofer s mamou nakupovat, trochu problem pri vystupovani a nastupovani do auta, inak pohoda. po mesiaci cesta do HR asi 1000km aj tu som v pohode zvladla.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre