Ahojte, som v 33. týždni tehotenstva a objavili sa mi vonkajšie hemoroidy, vo veľkosti asi ako hrášok. Dosť to bolí aj pri chôdzi aj pri sedení. Dávam si na to zatiaľ masť Faktu. Viete niečo poradiť alebo máte nejakú skúsenosť? Ďakujem.
@monsterablue No mne ho práveže gynekológ odporučil.
@mimusqa10 pozri si pribalovy letak a moze sa napr. Hemostop, alebo sa este opytaj v lekarni
@monsterablue Ďakujem. A pomôže to aspoň? Nemáš s tým skúsenosť?
Ja som mala v tehotenstve 2 vonkajšie hemoroidy ale neboli bolestivé… po porode ale to bolo hrozne,mala som to asi vo veľkosti 1,5cm, nevedela som ani sediet ani chodit bez bolesti🫠 tu na MK v nejakej téme som prečítala že si to treba zatlačiť dnu, neverila som tomu až kým som neskúsila, bola to neskutočná úľava. Navyse som používala proctoglyvenol krem a proctoglyvenol vlhčené utierky + zdravá strava a veľa tekutín
@nataliia_11 Na dotyk je to dosť citlivé a bolestivé, neviem si predstaviť aby som si to zatlačila dnu 🙈
Nie zatlačiť, ale vymasírovať postupne... Ja som v tehotenstve používala Avenoc (homeo).
A vyššie spomenutý Proctoglyvenol je super, lebo obsahuje lidokain.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mimusqa10 Faktu v tehotenstve nemozes