Hemoroidy a pôrod

nikinikiniki8
30. jan 2023

Ahojte, za chvíľu rodím a mám tu nejaké dilemy ohľadom hemoroidov.. mám vonkajšie, nieje to bolestivé ale už nic nepomáha. Tak by ma zaujímalo, že keď ste mali pred pôrodom už hemoroidy, vždy vám pri pôrode ešte viac vyšli? A ako veľmi ste to mali zle po pôrode? Aké veľké? Zmizli vám potom? A ešte čoho sa veľmi bojim je klystyr… celkovo by som ho nechcela, ale keby som to musela podstúpiť… je problém že mám vonkajšie hemoroidy? Neviem si to predstaviť :/

janka_266
30. jan 2023

@nikinikiniki8 2 txzdne som si po pôrode nevedela sadnúť 🤣odporučili mi na to faktu čipky, tie celkom zaberali. Ale stále to nie je úplne Ok, ani po 2 rokoch. Nebojte, keď sa to rozbehne vám ani klystir nebude vadiť 😃

zuzinka888
30. jan 2023

Strasne som sa bala cely 8-9 mesizc som natierala rozne masti. Nastastie klystyr som zvladla aj porod. Hned po porode som nic necitila vsetko bolo natiahnute,oslabene no hned som si dala cipok aj ked to bolo umenie sa trafit🤣 a natierat natierat natierat prve dni v nemoc som povacsine lezala- co ine sa tam da robit. Nastastie som sla domov v pohode. Treba hned zmakcit stolicu a pribalit si gumene rukavice cipky a mast.

petraj122456
30. jan 2023

Glycerin cipky

01martina01
3. jún 2023

@nikinikiniki8 ahoj môžem sa spýtať ako si dopadla počas pôrodu a po pôrode s vonkajšími hemoroidom ? Ja som na tom podobne až na to že už teraz ho mám veľmi bolestivý a nič nezaberá

nikinikiniki8
autor
3. jún 2023

@01martina01 ahooj, no nakoniec som išla akútnou sekciou takže čo sa týka tlačenia pri porode tak som to obišla… po porode to zostalo najprv rovnaké ale stále bez bolesti… vyskúšala som úplne všetko čo sa radi aj tu alebo hocikde… Dubová kôra, masť z nej, glycerol a tak.. okrem tých cipok to mi prišlo zbytočne lebo s vyprázdňovanim som nemala žiadny problem a ani bolesti som nemala, nic nepomáhalo proste to tam stále bolo a strašne mi to vadilo.. priateľ prednedávnom našiel na internete nejakú čínsku masť, vola sa to že Balzam dymiacej rokliny, najskôr som sa tomu smiala ale to jedine mi ako tak pomohlo. ( to ale keď si tehotna neviem či sa môže). Každopádne teraz som už 3 mesiace po porode a stale to tam mám ale je to aj o 80% lepsie a ja verim že to bude ešte lepsie.. držím ti palce 🙏🙏 ak ešte mas nejakú konkrétnu otázku kľudne napis 🙂

01martina01
5. jún 2023

@nikinikiniki8 ďakujem za odpoveď vyskúšam mastičku vyhľadať a prečítam si o nej 😀 lebo tiež robím všetko pre to a vôbec to nemizne a ešte mna to aj bolí a neviem si predstaviť čo s tým spraví pôrod 🫣

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre