Vcera sa mi pri velkej stolici podarili vytlacit hemoroid :( Celu noc to bolelo, zatlacit naspät to moc nejde, boli to.. Zajtra rano idem do poradne, moze mi na to predpisat nieco aj moj gynekolog, alebo bude treba chirurgiu??
Co na to zabera? Stihne sa to este zahojit do porodu? som 33tt+2
Dakujem
@samantha185 stalo sa mi to iste asi 2 tyzdne pred porodom. Bola som s tym u lekara, povedal mi ze to preto ze babatko tlaci a ze to prejde hned po porode, do porodu uz asi nie. Tak aj bolo, do porodu som si vytrpela lebo som to mala velke a bolestive, ale hned po porode sa to same vtiahlo a odvtedy mam klud. Bala som sa ze kvoli tomu budem rodit cisarskym, ale lekar mi povedal ze to ma velmi vela mamiciek, vraj len v ten den videl aspon 4 mamicky co mali to iste, ze mam byt kludna. Pouzivala som na to gel, ktory bol hlavne na to aby utlmil bolest a potom asi po minute masticku, co to mala akoze preliecit. S tymi dvoma gelom a mastickou sa to dalo vydrzat, zatlacat som aj ja skusala, ale akonahle som zatlacila, ono to znova vyliezlo, iba co som to zbytocne rozdrazdila a bolo to o to bolestivejsie. Drzim palceky, aby si to vydrzala, aby sa ti to co najskor zlepsilo, neboj, najneskor po porode to bude dobre 😉
Juuj, neboj sa. Do porodu to mozno ostane a po porode sa to vytrati, teda malo by sa. V lekarni ti predaju vela kremov a su bezpecne i v tehotenstve. Pi vela tekutin a na rano si daj viac vlakniny - cerealie alebo vlocky 🙂 drzim prsty.
Dakujem pekne, trosku ste ma ukludnili, ja som sa bala ze to budem musiet ist rezat.. a to by som veru ze uz teraz asi nesla ..
Skus Preparation H dostat ho v lekarni 🙂
Ahoj,nechcem strasit. Pri prvom dietati som mala To iste..pomahali cipky avenoc,mast. Ale potom,co som vytlačila pri porode.....az To bola katastorfa. Pre bolest zadku som ani necítila,ze mám nějaké sitie...dr.sa chodili "pozerat",ze ešte také nevideli...toť moj zazitok.
@samantha185 neboj,ja to neprijemne a aj strasna bolest niekedy 😒 ....mne sa to opakuje pri nejakom prechladeni(ked sedim dlhsie na nieco studenom)...ked nemam pravidelnu stolicu ...atd....ale zabera mi velmi dobre a aj rychlo Faktu mast...ta moze aj "do"konecnika...a cipky niekedy dost bolia,len neviem ci to mozu aj tehu 😉
vsetko sa ti da do normalu,urcite 😉
@samantha185 ja som to v tehu mala tiež, odporučil mi masť buď Mastu alebo Factu, neviem aký je rozdiel, popytaj sa v lekarni, sú bez predpisu, mne to prešlo tak som to nekupovala...a skús aj tú dubovú kôru
Mne sa stalo to iste asi pred troma dnami,tak som si vcera kupila v lekarni gel z dubovej kory. Hadam to zaberie...
@veruska1488 prave som prisla z lekarne, poradili mi mast Avenoc.. tak hadam zaberie a hlavne rychlo 🙂
Mne lekar v porodnici odporucil detralex tablety, vraj kludne mozem aj ked kojim.. cize tie som brala par dni.. a hned som mala pokoj. To pre pripad ze by sa to pri porode zhorsilo, co asi ano.. a maste Fastu alebo Mastu... u nas avenoc ani nic ine bio/eco/homeopaticke nepomohlo vobec.. Ale to az po porode, ja som cez tehu v podstate problem nemala. A hlavne sprchovat vlaznou vodu treba a poriadne ususit 🙂
@simca06022011 Dakujem 🙂
@samantha185 presne tak,ako ti radi
@simca06022011 .....zabudla som...sprchovat po kazdej potrebe 😉 ...toto naozaj pomaha velmi....vyskuj viacero rad...urcite ti nieco zaberie...mne napr.povedal cievny,ze detralex nie je nic moc....tak teraz neviem...kazdy si ho chvali a lekari neviem,no...asi dam na baby a tiez,ked nabuduce vyskoci,skusim aj liek...mne zatial pomohli sprchy a Faktu mast 😉
Pred pôrodom som nič také nemala, ale keby si mala problémy aj po pôrode, tak mne pomohol prípravok Milaniv. Neviem či sa môže používať počas tehotenstva, ale pôsobí asi len lokálne. Trebalo by sa informovať. Neviem či sa dá kúpiť v lekárni, objednala ho svokra pred asi dvoma rokmi z internetu, pretože si nevedela už rady, vyskúšala kadečo a toto pomohlo najviac dokonca sa už ani nesťažuje. A nesťažujem sa už ani ja, pomohol aj mne 🙂 Keď si dáš do googlu tak ti hádam niečo nájde.
a aj vas to tak bolelo ze ste mali problem sa hybat???
mozem mast Mastu v tehotenstve?
@janka220989 skus sa opytat v lekarni, mne doporucili Avenoc.a dnes mi manzel kupil nafukovacie plavacie koleso, aby sa mi lepsie sedelo a netlacilo ma.. uplna parada to je 🙂
Skúšali ste hemostop?? Sestre pomohol tá si ho chváli, otcovi sa vyhodil asi pred týždňom tak ho hneď kúpila aj jemu...tak je asi dobrý 🙂 inak to plávacie koleso to je inak super nápad, to by ma nikdy nenapadlo, tvoj manžel ma skvelé nápady :D
V prom rade: Glicerin pred velkou potrebou! Aspon 30 min pred, ak sa da, tak lahnut na brucho; treba sa naucit to nacasovat, dieta nedieta.
Po potrebe: akakolvek mast, ci Faktu, ci Avenoc, ci Mastu, ... vsetko urobi to iste. Ale: objednala som si Anusol cipky z anglicka, su ako krem, odporucam ich.
Chemia: brat nahradu detralexu Moviben (ja beriem 1x denne hoci kojim, ked nezabudnem). Napriek anemii vysadit nahradu zeleza! A nebrat. Snazit sa doplnit si zelezo inak - vsetko je na webe.
Byliny: samozrejme dubova kora a vsetky odvary pre 20 min sedavy kupel vecer, su prospesne. Dubovu koru varit 8 min.
Fyziologicke: Nezabudnite na vankus na sedenie kym je to citelne. Dalej chladit sprchou. Treba pohyb a zdravu domacu stravu, ziadnu bolest ani stres. Rano vlaknina, pocas dna jablka.. ale to moze byt individualne.
Proti stresu a depresiam: Lubovnik bodkovany, najlepsie vecer. Caj na kojenie (pre dojciace mamy..) obsahuje tiez upokojujuce latky.
Precistenie organizmu: ja si davam rano Zihlavu a pocas dna Praslicku, alebo kombinaciu Praslicku s Rebrickom. By ste sa divili kolko svinstva zo mna po porode takto vyslo.. a stale ide.
Vsetko co pisem je dostupne bez lekara ci predpisov na Slovensku.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@samantha185 ahoj, skús dubovú kôru, môžeš to kúpit v lekárni, je to taky kúpel. Mne to pomohlo. 😉