Ahojte. Chcem sa opýtať či niektorá máte osobne skúsenosti s touto bakteriou počas tehotenstva...bohužiaľ mi vyšla s výsledkov a bojím sa či neohrozí bábätko,som v 17tyzdni,tak isto vďaka antibiotikam nemám až také problémy ale aj to sa bojím, nech neposkodia plod.
@honey1151 ahoj no podla toho co som nasla na nete najhorsi je 1. trimester.Lekar odporuca vysetrenie na krcnom a plucnom.....ak neberies antibiotika s tetraciklinovou zlozkou( tie by pocas tehu.vobec nemala uzivat) viac ako tri tyzdne nieje ohrozene babo.....krvou sa to moze preniest ale lekar tvrdi ze dietatku to neublizi....tak sa nestresuj daj si urobit vysetrenia a uvidis .....drzim palce vela sil a mysli len nato dobre🙂
@qidko neviem si predstavit, kto by predpisal v tehotenstve tetracykliny...
@honey1151 ake antibiotika Ti dali? v tehotenstve sa vacsinou davaju penicilny a cefalosporiny, pripadne makrolidy. Cize typujem, ze si dostala nieco z tychto skupin a tie su senzitivne na hemofila. Pripadne mozno urobili aj citlivost na antibiotika...Ake mas vobec priznaky?
@schatzinkaschatzinko no nechcem byt za mudru a ani za hlupu ale ver ze ja som nevedela ze tetracyklin v tehu. sa nepredpisuje a to som 2× bola tehotna tu vidim ze vzdy sa nieco naucime ci sme starsie alebo mladsie a myslim ze to nikomu neni na skodu ak si to precita🙂
@qidko no, moznosti je vela, ale na tetracyklin by som nemyslela celkovo aj netehotnych, su daleko ine skupiny prvej volby...
@schatzinkaschatzinko ja sa v liekoch nevyznam Ked mi nieco predpisu precitam pribalovy letak a hlavne necham si to vysvetlit od lekara a v lekarni ties je lepsue sa pytat a byt ticho a potom lutovat🙂
@schatzinkaschatzinko chyba : je lepsie sa opytat ako byt ticho a potom lutovat
@qidko ved samozrejme, ale ked sa v liekoch nevyznas, tak je lepsie sa aj neznamym pojmom vyhnut, aby to druhych nemiatlo. Urcite je lepsie sa pytat, ako lutovat.
@qidko 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, poraď sa s Dr,v tomto týždni by to už nemalo byť nebezpečné, najhorší je 1.trimester. Hlavne to Dr. pripomeň,keď ti bude robiť v 20 tt morfologicky utz,nech všetko dôkladne popozera... Držím palce, veľa zdravia a pozitívne myslenie 😉