Ahojte zienky, prosím vás, dneska som bola na kontrole u môjho gynekológa som v 8tt srdiečko krásne bilo. Jedine čo má trápi je že mám hematon... doktor povedal že je veľmi malinky a netreba to riešiť....
Zatiaľ nekrvacam ani nič , len sa hrozne bojím :(
Od začiatku ako som sa dozvedela že som tehu beriem utrogestan a k dr chodím každý týždeň na injekcie.
Na kontrolu idem o týždeň.
Mala ste to niektorá?
Ďakujem za odpoved
@veronice ďakujem , trosku si má ukludnila🙏🏽 Ja sa strašne bojím toho že začnem špiniť, asi hneď skolabujem nakoľko som už raz potratila. Doktor ale dnes povedal že je všetko v najlepšom poriadku. Mám teraz dva týždne dovolenku tak mám nohy vyložene preistotu.
Toto sú tak nepríjemne veci v tehu🙄
Prajem veľa zdravicka tebe aj bábätku ❤️
@nikol789 mala som 2. O prvom som nevedela až kým mi v 9tt nepraskol a začala sa zo mňa valiť prúdom čistá krv. Skončila som na pohotovosti kde mi povedali že sa plod udržal ale že je to 50:50 či sa to nestane znova. Buď sa to stane a plod sa opäť udrží, buď hematom zmizne alebo sa to stane a zoberie so sebou všetko. Na ďalšej kontrole som ho tam už nemala. Potom asi o 2tt som začala mierne špiniť. Dr mi tam našla druhý. Vtedy som začala brať progesteron a vypísala ma na pn a kľudový režim. O dva týždne bol menší a o ďalšie dva tam už žiadny nebol. Takže jedine čo ti zostáva je šetriť sa. Ale má to veľa žien a nie je to žiadna rarita. Dodržuj liečbu a uvidíš že to dopadne dobre 😉
@kkovacovak pevne dúfam že do ďalšej kontroly zmizne, som maximálne obozretna teraz. Liečbu mám nasadenú od začiatku tehu, dúfam že všetko dobre dopadne 🙏🏽
@nikol789 keby sa ti niečo nezdá tak hneď bež ma pohotovosť. Ale najlepšie uvidíš na ďalšej kontrole či sa zväčšil alebo zmenšil. Čím bude bábätko väčšie tak tým ho bude vytláčať až sa stratí 🙂 Držím palce 🙏
@kkovacovak @veronice ďakujem Vám dievčatá za podporu vážim si to 🤗
áno mala som, dlho som špinila, časť sa vstrebala a časť ostala synovi na nôžke v podobe svetlo ružového fliačika, ktorý ešte stále vidno. 🙂 Syn má 13r.
Vo všetkých tehotenstvach som mala hematóm, aj teraz, prvý v 8.tyzdni- vstrebal sa, druhý obrovský v 12.tyzdni- doteraz je tam v nezmenenej veľkosti, som v 23.tt, mala som masivne krvacanie na začiatku, odvtedy občasné spinenie. Tak len dúfam, ze bude zas vsetko v poriadku.
@nikol789 v prvom tehotenstve sa o hematome bohužiaľ nevedelo skončilo nečakaným potratom v 20.tt, večer ma z ničoho nič zacalo bolieť brucho, o polhodinu som začala krvácať, bežali sme na pohotovost tam uz masívne krvácanie...druhe tehotenstvo som brala aspirin hematologia v poriadku aj ostatne vysledky narodilo sa dievcatko🙂
@lucka_1998 gratulujem k zdravému bábätku 🤗
To prvé má veľmi mrzí, dúfam že my to mame podchytene, nechávam to už na prírodu lebo človek sa môže z toho aj zblázniť
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Pri prvej som mala hematom, krvacala som riadne, 3x pohotovost, z toho 2x si ma tam nechali...spinila som este do 17tt...doma mam krasnu zdravu 2,5r dcerku 🙂 teraz opat v 8tt slinenie a hematom, na kontrolu idem o 3 tyzdne, teraz som 11tt. Ale teda kludovy rezim... Aspon co najviac ako sa da pri dcere 🙈 ked ti lekar povedal ze je maly a utrogestan uz beries tak sa neboj. Akurat ked uvidis cerstvu krv tak utekaj na pohotovost a oddychuj podla moznosti, dobre bude 😊🍀💪❤️