Milé mamičky, chcela som poprosiť o nejaké info, radu alebo usmernenie .... ani neviem. Otehotnela som 13 mesiacov po poslednom pôrode (cisarák). V 11 tt som začala krvácať jasnou krvou, na pohotovosti ma nadopovali injekciami a pustili domov na moju žiadosť. O týž. som sa rozkrvácala znovu, ale to bol masaker - krv tiekla prúdom dlho dlho dlho. Dostala som lieky (duphaston), koncom týž. prestalo tiecť a na druhý deň znovu.......no a takto sa to deje dokola už 4. krát. Toto je moje 4 tehotenstvo a niečo podobné som zažila pri druhom tehotenstve. 1. a 3. bolo v poho, bez problémov. Pri druhom som mala hematóm v 9 tt, o týž. som sa rozkrvácala znovu a v 20 tt mi praskli plodové obaly - nevedela som sa zbaviť pocitu, že príčinou bol ten hematóm, že nejako poškodil obaly.....Asi som sem treskla veľa info, ale ak k tomu viete niečo povedať - napíšte mi prosím...aj na mail.
.....fuhááá, tak teraz si ma normálne naviedla. Možno teda hlúposť, ale som už vyše mesiaca nejaká divne chorá - nechorá. Žiadne teploty a tak, ale stále ma bolí hrdlo, soplík a cítim hnis v hrdle. Možno niečo koluje vo mne. Skúsim sa na to určite popýtať lekárky. Ďakujem pekne
@chrustik25 skus popozerat https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/ako-dlho-ste-spinili-pri-hematome/
https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/ako-rychlo-sa-vstrebava-hematom-v-6-tyzdni/
https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/hematom-a-miminko-ako-ste-dopadli/
Aké silné môže byť to krvácanie pri hematóme?
Môžu byť aj bolesti? V akej intenzite?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, keď som čítala, čo píšeš, úplne presne sa mi vrátilo moje tehotenstvo spred 5 rokov. Prežívala som niečo podobné a tak som sa rozhodla, že Ti napíšem, čo som zažívala ja - ešte stále to mám v živej pamäti - a pomôžem Ti aspoň trochu, Idem nato .....................
Keď som bola tehotná s mojím synom - teraz má 4,5 roka a bolo to moje prvé tehotenstvo, v 7tt som začala z ničoho nič krvácať - bez krčov a bolesti, zo začiatku len slabo,ale potom sa to rozbehlo. Akurát bola velkonočná nedela. Tak sme sadli s mužom do auta a leteli na Kramáre - som z Bratislavy. Tam zistili len to, že bábo žije, všetko je OK, takže nevedia, z čoho krvácam. Tak ma hospitalizovali , porobili všlijaké testy, ultrazvuk a nič nezistili. Dali mi akurát nejaké vitamíny a na udržanie plodu UTROGESTAN. POtom krvácanie asi po 3 dňoch zmizlo, slablo a aj krv bola na konci do hneda, posledný deň som skoro vôbec nekrvácala. Na druhý deň ma chceli poslať domov - však nič nezistili, avšak v noci, tiež z ničoho nič, zas krvácanie,ako na zabíjačke a tiež bez bolesti a krčov - a bábo stále žilo, Tak ma druhý deň ráno zobrali na uktrazvuk, mysleli si, že to krvácanie bolo potrat. Tak ma vzali na uktrazvuka ten ukázal velký hematóm - krvnú zrazeninu v maternici. Našťastie nebola blízo bábätka. Aby som to skrátila, ležala som v nemocnici 6 týždňov, okrem vitamínov a utrogestanu mi nedávali nič, len pokoj na lôžku. Už som bola psychicky na dne a po 6. týždňoch som na vlastnú žiadosť odišla domov. Krvácanie bolo striedavé, pár dní silno, potom menej a potom nič a zas. Oni nevedeli, prečo ten hematóm nemizne, tak to nechali ako povedali na prírodu. Po prepustení som išla k svojej gynekologičke a tá nakoniec zistila, že to krvácanie je silné vtedy, keď hematóm praskol,potom sa akoby zas naplnil krvou a zas praskol. Podstata problému bola,že som mala v tele zápal (to mi zistila z odberu krvi), a ten zápal akoby živil ten hematóm. Nasadila mi špeciálne namiešané antibiotiká, ktoré mi vyrobili v lekárni ako guličky, tie som si vkladala do pošvy 14 dní - stále som brala utrogestan a po dobratí som išla na ultrazvuk a hemátom sa zmenšil z velkosti 12x15cm na 1cm. POtom už bolo chvalabohu všetko OK, bábo som ešte prenášala a narodil sa môj zlatý syn. Dúfam, že som Ti aspoň trochu pomohla a pevne verím, že všetko u Teba prebehne v poriadku. Druhé bábo som mala po troch rokoch a pri Ňom som tento problém nemala.
Pekný večer a veľa šťastia. Zuzana