Hematóm v tehotenstve. Zažili ste to tiež?

chrustik25
18. máj 2011

Milé mamičky, chcela som poprosiť o nejaké info, radu alebo usmernenie .... ani neviem. Otehotnela som 13 mesiacov po poslednom pôrode (cisarák). V 11 tt som začala krvácať jasnou krvou, na pohotovosti ma nadopovali injekciami a pustili domov na moju žiadosť. O týž. som sa rozkrvácala znovu, ale to bol masaker - krv tiekla prúdom dlho dlho dlho. Dostala som lieky (duphaston), koncom týž. prestalo tiecť a na druhý deň znovu.......no a takto sa to deje dokola už 4. krát. Toto je moje 4 tehotenstvo a niečo podobné som zažila pri druhom tehotenstve. 1. a 3. bolo v poho, bez problémov. Pri druhom som mala hematóm v 9 tt, o týž. som sa rozkrvácala znovu a v 20 tt mi praskli plodové obaly - nevedela som sa zbaviť pocitu, že príčinou bol ten hematóm, že nejako poškodil obaly.....Asi som sem treskla veľa info, ale ak k tomu viete niečo povedať - napíšte mi prosím...aj na mail.

cavojka
18. máj 2011

Ahoj, keď som čítala, čo píšeš, úplne presne sa mi vrátilo moje tehotenstvo spred 5 rokov. Prežívala som niečo podobné a tak som sa rozhodla, že Ti napíšem, čo som zažívala ja - ešte stále to mám v živej pamäti - a pomôžem Ti aspoň trochu, Idem nato .....................
Keď som bola tehotná s mojím synom - teraz má 4,5 roka a bolo to moje prvé tehotenstvo, v 7tt som začala z ničoho nič krvácať - bez krčov a bolesti, zo začiatku len slabo,ale potom sa to rozbehlo. Akurát bola velkonočná nedela. Tak sme sadli s mužom do auta a leteli na Kramáre - som z Bratislavy. Tam zistili len to, že bábo žije, všetko je OK, takže nevedia, z čoho krvácam. Tak ma hospitalizovali , porobili všlijaké testy, ultrazvuk a nič nezistili. Dali mi akurát nejaké vitamíny a na udržanie plodu UTROGESTAN. POtom krvácanie asi po 3 dňoch zmizlo, slablo a aj krv bola na konci do hneda, posledný deň som skoro vôbec nekrvácala. Na druhý deň ma chceli poslať domov - však nič nezistili, avšak v noci, tiež z ničoho nič, zas krvácanie,ako na zabíjačke a tiež bez bolesti a krčov - a bábo stále žilo, Tak ma druhý deň ráno zobrali na uktrazvuk, mysleli si, že to krvácanie bolo potrat. Tak ma vzali na uktrazvuka ten ukázal velký hematóm - krvnú zrazeninu v maternici. Našťastie nebola blízo bábätka. Aby som to skrátila, ležala som v nemocnici 6 týždňov, okrem vitamínov a utrogestanu mi nedávali nič, len pokoj na lôžku. Už som bola psychicky na dne a po 6. týždňoch som na vlastnú žiadosť odišla domov. Krvácanie bolo striedavé, pár dní silno, potom menej a potom nič a zas. Oni nevedeli, prečo ten hematóm nemizne, tak to nechali ako povedali na prírodu. Po prepustení som išla k svojej gynekologičke a tá nakoniec zistila, že to krvácanie je silné vtedy, keď hematóm praskol,potom sa akoby zas naplnil krvou a zas praskol. Podstata problému bola,že som mala v tele zápal (to mi zistila z odberu krvi), a ten zápal akoby živil ten hematóm. Nasadila mi špeciálne namiešané antibiotiká, ktoré mi vyrobili v lekárni ako guličky, tie som si vkladala do pošvy 14 dní - stále som brala utrogestan a po dobratí som išla na ultrazvuk a hemátom sa zmenšil z velkosti 12x15cm na 1cm. POtom už bolo chvalabohu všetko OK, bábo som ešte prenášala a narodil sa môj zlatý syn. Dúfam, že som Ti aspoň trochu pomohla a pevne verím, že všetko u Teba prebehne v poriadku. Druhé bábo som mala po troch rokoch a pri Ňom som tento problém nemala.
Pekný večer a veľa šťastia. Zuzana

chrustik25
autor
19. máj 2011

.....fuhááá, tak teraz si ma normálne naviedla. Možno teda hlúposť, ale som už vyše mesiaca nejaká divne chorá - nechorá. Žiadne teploty a tak, ale stále ma bolí hrdlo, soplík a cítim hnis v hrdle. Možno niečo koluje vo mne. Skúsim sa na to určite popýtať lekárky. Ďakujem pekne

ivkacmuk21
26. jan 2017

Aké silné môže byť to krvácanie pri hematóme?

ivkacmuk21
26. jan 2017

Môžu byť aj bolesti? V akej intenzite?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre