Hematóm v tehotenstve - krvácanie

lula999
1. júl 2023

Dobrý deň. Po dlhej dobe sa nám s manželom podarilo otehotnieť (po 2 rokoch). Som v 7 tt a včera som začala masívne krvácať a mala som bolesti podobné tým menštruačným. Boli sme na pohotovosti, kde mi lekár povedal, že mi nemá čo dať, iba utrogestan, ktorý mám od začiatku. Vraj to môže byť spúšťajúci sa potrat a spomínal, že videl aj hematóm. Bábätko tam stále bolo. Chcem sa spýtať, mali ste pri hematóme také krvácanie a bolesti brucha? Stále totiž verím, že sa bábätko udrží. Rada budem počuť vaše skúsenosti. Ďakujem pekne.

tyrkysova_kobyla
1. júl 2023

@lula999 mala som v 11.tt take krvacanie, ze tolko krvi som v zivote pokope nevidela, aby zo mna vyslo. Tiez som dostala len lieky na udrzanie a na pohotovosti mi pichli injekciu. A coskoro rodim 🙂

deti95060810
1. júl 2023

áno pri druhom tehu...mala som masívne krvácanie ...3 krát a aj pobyt v nemocnici.
potom som radšej odišla do práce - asi v 5 mesiaci. Robila som až úplne do pôrodu . Dcéra ide do 3 ročníka na gymn.
držím palce...

linalinabizu
1. júl 2023

@lula999 ja som začala krvácať v 11tt a bola som v nemocnici 4 dni odvtedy domáci kludovy režim a lieky , hematóm sa zmenšuje . Stale však myslím na to že hlavne ten prvý trimester je taký vseliaky čo mi vraveli aj vravia stále lekári . Takže čakáme z týždňa na týždeň čo bude..

lula999
autor
1. júl 2023

@tyrkysova_kobyla držím palce ❤️

stanka190
1. júl 2023

3x som masívne krvácala, krv až v topánkach...mala som hematóm, teraz som v 7 mesiaci A vyzerať byť všetko ok. Užívala som duphaston po ukončení 3 mesiaca som už nekrvacala . Držím palce. 😊

lula999
autor
1. júl 2023

@stanka190 ďakujeme veľmi pekne za odpoveď. Mali ste aj bolesti? A držím palce ❤️

tyrkysova_kobyla
1. júl 2023

@lula999 dakujem. Ja drzim palce tebe, nech vsetko dobre dopadne ☺️❤️

sofia1979
1. júl 2023

@lula999 ahoj držím palce ja som mala bohužiaľ hematom babetko vyplavil

sella38
1. júl 2023

Ja som masivne krvacala v 20tt... odluceny kusok placenty a velky hematom.

martaatram
1. júl 2023

Čerstvá skusenost …pred 2 týždňami v 8tťasivne krvacanie so zrazeninami …myslela som tenké koniec …infuzie 5 dni v nemocnici ..uz 2 tyzden iba lezim na kontrolu idem az o tyzden velmi sa bojim ci je akcia ❤️a babatko v poriadku ale musim verit …hematom este stale mam ale spinim takze sa vyplavuje…vela Vít c progesteron ascorutin a hlavne kludovy režim drzim palce 🙏🏻

stanka190
1. júl 2023

@lula999 áno ,mala som aj bolesti ,podobne menštruačného bolesti ale silnejšie

vkorryy
1. júl 2023

Ja som mala 6tt, krvacanie, bolest ako ms a vypadla velka zrazenina, na pohotovosti kukli, ze nastastie bol hematom pod babatkom, odporucili ascorutin a ze je to 50:50.7 tt som zacala slabo spinit, na sone zas hematom- vraj malicky, nad babatkom, co som sa uz bala. Bola som u 3 doktorov- vsetci tvrdili ze je to ok, ze sa nemam bat. 8tt, druhy den po poslednej kontrole uz riadne krce, uz cerstva krv. Sla som k svojej gyn, ta ma poslala na prijem. Nechali ma cakat 2 hodiny v cakarni nez som sla na rad, intenzita krvacania sa stupnovala. Dalsie dve hodiny nez mi dali injekciu-(az na izbe) co uz zo mna vychadzali kusky velke ako dlan. Babatko stale zilo, ale zial hematom mu nedal sancu- krce ho vypudili komplet. Do mesiaca a pol som bola zas tehotna, co bolo riadne prekvapko. Znovu hematom ale uz komolet okolo krpca. To uz som bola pripravena- ascorutin, nospa proti krcom, lahko stravitelna strava, magnezium. Jedine co ti odporucam teraz, lezkaj, vylozene nozky a ziadna namaha a stres. Len za wc a zas lezat. Mne to pomohlo. Do mesiaca hematom zmyzol, uz zacinam 13 tt a ziadne krvacanie zatial ani spinenie. Drzim palce nech to dobre dopadne ❤️

alex93
2. júl 2023

@sofia1979 je mi to ľúto veľmi koľko cm hematom ste mali ? Ja mám až 7cm hematom a plod má len 3cm

sofia1979
2. júl 2023

@alex93 ja som mala oveľa väčší a nad plodom. Ten váš sa môže krásne vstrebať držím moc palce

viki_00
5. júl 2023

Ja som mala v 8 tt 6 mm hematom, ale krvacala som z neho riadne, nemala som síce kŕče ale chvalabohu krvacanie hneď prestalo a mala som potom iba raz za čas špinenie. Brala som dicynone tabletky, ascorutin, veľa ležala, max na wc. Bola som v nemocnici 5 dni na infúziách. Keď ma pustili a išla som o 3 dni na kontrolu k mojej gyn už tam žiadny hematom nevidela. Akurát som 12+1. ❤️ drzim palce aby bolo všetko v poriadku. Pri týchto hematomoch je to 50 na 50. Všetko záleží od toho ako je babo silne a čo všetko zvládne, ale sú to bojovníci. 🍀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre