Dobry den, chcela by som sa opytat ci ste niektora mali hematom v tehotenstve... som po ivf v brne tehotna s dvojickami, momentalne zijuca v GB. Asi pred dvoma tyzdnami som zacala krvacat a zistili mi tu hematom, ani nemerali velkost ani nic. Beriem progesteron čipky 400mg 2x denne, co mi nasadili este v brne. Pocas tychto dvoch tyzdnoch som mala dni kedy som špinila, potom dva tri dni nic a v jednu noc plna vložka tmavej hnedej krvi a cez den zase nic. To sa mi stalo 2x. Ako dlho ste krvacali vy alebo ako dlho trvalo kym sa ten hematom vyplavil alebo vstrebal? Mam kludovy rezim, len lezim wc sprcha a postel... doktori su tu fakt analfabeti, bojim sa co z toho este bude...
@sella38 a nasadili vam nieco nejake lieky na zastavenie krvacania?
@baruska1989 krvácala som masívne a dokonca s velkými zrazeninami od 4tt do 11 tt ... Lezala som pár dní v nemocnici, tiež som po IVF a po prepustení som chodila na pohotovost, ako na páse, nakoľko mi povedali, že ak špiním tmavou krvou je ok, ak svetlá okamžite do nemocnice ... Mal 4 cm a nedávali dieťaťu žiadnu šancu, ešte sa mi vytvorila aj 4 cm cysta... Nasadili dycinone a veľmi prísny kľudový režim. Ležala som celé 3 mesiace raz sa zmenšil, potom zase zväčšil a opakovane až moj gynekológ mi povedal, že toho sa už nezbavím a budem to mať dokonca tehotenstva... Potom mi jedna bylinkárka poradila, že mám každý deň vypiť 1 liter vody postupne s vyžmýkaným citrónom a začať jesť rybí olej, on rozpúšťa zrazeniny a hlavne pohánku v akejkoľvek forme ( príloha, kaša, vločky, chrumky je toho kopa ) po týždni po hematóme ani stopy a o týždeň na to som zase vystrašená bežala opäť do nemocnice, lebo už keď som ležala v posteli zistila som, že opäť krvácam jasnou krvou a strašne ma niečo pichlo ... Na sone zistili, že mi musela prasknúť aj cysta a odvtedy som dokonca tehotenstva tieto veci jedla a sono čisté a potiahla som to na 41 tt a práve dnes ma syn 14 mesiacov, držím palce 🙂
@nikoleta999 tak to vam teda blahoželam ❤️, no som zvedava ako tu ja este dopadnem...
@baruska1989 ahoj, je to individualne ako vsetko, jedna krvaca trochu, ina moze aj cele tehotenstvo. hematom sa bud vstrebe, alebo vykrvaca. hlavne dodrzuj ten kludovy rezim, ziadna rychla chodza, ziadne dvihanie tazkych veci. zelam, nech to dobre dopadne.
@heln dakujem velmi pekne, ja sa tak modlim za nas za všetky ženy aby sme donosili zdrave detičky každa z nas aby sa nam splnil ten sen byt matkou...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?