Hematóm v 11. tt tehotenstva.

terezia150
2. apr 2020

Ahojte baby chcem sa spýtať na váš názor. Som v 11 týždni tehotenstva. A pred dvomi týždňami som trochu zakrvacala v práci. Následne som išla na pohotovosť kde si ma primár prezrel a vravel ze mam hematom nepovedal akej veľkosti ale ze je nad vnútornou bránkou. Tak som tam pobudla dva dni a následne som išla domov kde mi nakazal kludovy režim a nasadil duphaston plus ascorutin 3x denne. Spinila som hnedým vytokom stále. Na tretí deň som išla na kontrolu k môjmu gynekológovi, ktorý mi vravel ze sa hematom pomaly vstrebáva že je menší. A babo rastie a je v poriadku. A ze mam dojst na kontrolu za 2 týždne. Tak som doma len ležala, neupratovala, chodila na WC a postel. Asi po týždni som sa rozhodla ze aspoň navarím niečo rýchle keďže mam doma deti. No navarila s tým ze som nič za sebou neumyla ani nerobila poriadky. Necítila som sa zle tak som to riskla. Avšak musím dodať že počas toho som stále raz za deň zaspinila hnedým vytokom a keď bol ten výtok tak v tej chvíli aj bolesti v podbrušku a vaječníky. Toto trvá už pomaly druhý týždeň a v pondelok za 3 dní mam ísť na kontrolu... Lenže problém je v posledných 2 dňoch kedy spinim celý deň. Netečie zo mňa ale spinim... A v noci zomna vyšla na intimku tmavocervena krv... Odvtedy mam len spinenie do teraz. Neviem ale môže to byť dobre tým ze sa hematom vyplavuje? Alebo co mi k tomu viete povedať lebo už sa fakt bojím. Cele dni len ležím a ležím a stále neviem ako toto cele dopadne.

jajka71
2. apr 2020

@terezia150 ja by som kontaktovala lekara...radsej raz ci dva razy zbytocne ako raz neskoro, najvacsim nepriatelom v akt.situacii karanteny je stres....treba kontaktovat lekara, urobi prehliadku, upklokoji a bude lepsie...

nikaeli
2. apr 2020

@terezia150 neviem ti poradit, takto cez net sa to ani neda, najlepsie ti to povie lekar po uzv.. len ti napisem moju skusenost - krvacala (doslova som krvacala, nie spinila) s hematomom do 18tt, ascorutin a duphaston som brala do 25tt - bola som doma na PN, rano som odprevadila starsiu do skoly, prelezala som cele dopoludnie, dala jej obed, urobila s nou ulohy pri stole a lezala dalej.. varila a upratovala som minimalne, pomahal mi drahy - drobec ma uz dva roky ❤ drzim prsty 😉

janushka7
2. apr 2020

@terezia150 ja som mala presne to co ty, v 14tt som skoncila na pohotovosti s masivnym krvacanin, nastastie bolo vsetko ok, 2 dni som pobudla v nemocnici, potom doma kludovy rezim, ale stale som spinila asi 3 tyzdne este, pri poslednej kontrole bol hematom velky asi 6x2 cm, teraz uz asi 3 tyzdne mam klud a ziadne spinenie (som 21tt teraz) Setri sa, bude dobre, ja som spinila hlavne ked som sa nelezala a chodila

terezia150
autor
2. apr 2020

Ďakujem baby za odpovede. Snažím sa myslieť pozitívne tak dúfam že to psychicky zvládnem. Pohotovosť v našom meste nemáme musela by som ísť 30 km. Vravím si stále že vydržím a počkám ešte tie 3 dní a pôjdem k môjmu doktorovi. Ale tak stále sa ukludnujem tým ze spinenim sa hematom možno vyplavuje. Ale obavy ze potratim sú stále veľké....

terezia150
autor
2. apr 2020

@janushka7 prosím ta počas toho spinenie si bola celý čas doma alebo si utekala po každé do nemocnice? Lebo nechcem za každým spinenim utekať na pohotovost.

andreagartnerova
2. apr 2020

Mala som to isté, stále som spinila aj krvacala, ale to mi prislo, že som krvácala vždy v čase menzesu. Doktor mi nasadil progesterón, ale až časom keď som to brala sa to upravilo a už našťastie nespinim. Som skoro v 15tt a mala som 8cm cystu, ktorá sa našťastie zmenšuje. Povedali mi, že bábo je ok len musím čakať kým mi to lieky dajú nejako doporiadku.

terezia150
autor
2. apr 2020

@nikaeli ďakujem pekne za pozitívnu odpoveď 😊 dúfam ze aj ja to takto zvládnem 😒 ešte by som sa chcela spýtať počas toho bránia liekov ste ešte spinila alebo už potom nič?

janushka7
2. apr 2020

@terezia150 doma som bola, dr mi povedal ze do nemocnice mam ist iba ked budem krvacat jasnou krvou (ja som skor do hneda spinila)

terezia150
autor
2. apr 2020

@janushka7 ďakujem pekne. Aj mne to tak bolo povedané tak ale lepšie je to počuť aj od iných žien 😊 aby som si bola istá tým co robím

terezia150
autor
2. apr 2020

@andreagartnerova ďakujem 🙂 za ďalšie pozitívum a prajem a držím palčeky 😊

nikaeli
3. apr 2020

@terezia150 ja som spinila cely cas asi od 6tt (to si uz presne nepamatam) az do 18tt a kedze som predtym potratila, hned mi dr. nasadil spominane lieky..

veronice
3. apr 2020

Spinila resp krvacala som v 7tt 9tt a 12tt.ten poslednykratbzo mna vysla krvava hruda... Uz som sa lucila s tehotenstvom... Hematom vacsi nez babatko v tom case... 4 dni v nemocke, duphaston som brala od toho prveho zakrvacanianv 7tt a nasledne som spinila az do 17tt. Duphaston som brala do nejakeho 21tt. Vsetko dobre dopadlo a uz mame doma 14 mesacne sidlo 🙂 od 9tt som bola na rizikovom v kludovom rezime... Islo ma porazit lebo pred tym sim bola 6 mesiacov doma skr prasknutu platnicku a teda byt fakt len bez par dni cely rok doma to bolo riadne peklo ale stalo za to a mame doma krasne zdrave dievcatko 🙂
Vela vela odpocivaj, mysli pozitivne a ak sa ti cokolvek nebude zdat tak volaj lekarovi, radsej 100x zbytocne ako raz neskoro... Drz sa, dobre bude 🍀💪🌞♥️

terezia150
autor
3. apr 2020

@veronice ďakujem pekne 😊 ved to ze to je na psychiku veľká záťaž

terezia150
autor
3. apr 2020

@nikaeli prosím vás a len ste vkuse ležala alebo ste napríklad aj navarila? Alebo bála ste sa postaviť? Ja sa bojím ešte aj stat na nohách viac ako 10 min

denullllka
3. apr 2020

@terezia150 ahoj, aj ja som mala hematóm ešte na začiatku tehu bola som asi v 8-9tt, nepamätám si to presne, začala som veľmi krvácať ale aj s bolesťami, tak si ma nechali v nemocnici skoro týždeň, potom som opäť zakrvacala ešte asi 3x a na poslednej poradni mi doktor povedal, že už je to ok, že žiadny hematóm nevidí. A špinenie som mávala ako kedy , niekedy každý deň, potom pauza pár ani a opäť a takto sa to opakovalo. Teraz mám lieky ešte Progestanelle, ktoré sú už vkladám a spinenie prestalo úplne, momentálne som začiatok 16tt.
Takze ak krvacas, kľud, lež a fakt nič nerob. Ja som sa snažila čo najviac len lezat a lezat, ani prechádzky ani nič.. bolo to hrozne.. ale tak vidíš vyplavil sa našťastie.
A bola som ešte raz na kontrole na pohotovosti, doktor ma chcel nechať v nemocnici ale ja som krvacala max deň, mne to vždy našťastie prešlo tak som povedala že idem domov.. a mne to doma fakt viac prospelo ako v nemocnici keďže som bolesti nemala. A pri poslednej poradni mi doktor povedal, že keby aj krvacam netreba chodiť hneď na pohotovosť, keďže lieky mám tak nič iné nespravia.. ale ak sú bolesti treba ísť to je samozrejme alebo ak je krvacanie viac ako deň.. aaa ešte posledná rada, ja som si kúpila Angelsounds je to na odposluch srdiecka, takze keď som ešte krvacala tak som si vypočula srdiečko a vedela som že je všetko ok tak som sa vždy ukludnila ležala a prešlo to 😊 veľa stastia ti prajem 🍀

terezia150
autor
4. apr 2020

@denullllka no super 👌 ďakujem za podporu. A taktiež nespinim vkuse len raz za deň trochu alebo každý druhý deň. Tak a tabletky taktiež beriem a práve preto si tiež vravím ze je zbytočné behať na pohotovost keďže mi nič iné nedajú. Ďakujem pekne 😊

mess123
15. aug 2020

@terezia150 ahoj ja mam ten istý problém momentálne som toez v 11 tt.. Hematom väčší ako bábätko ležím už mesiac v nemocke.. Plus mam odlúčenie bábätka.. Ako si dopadla ak sa môžem spýtať? Ja už nevládzem..

veronikaa006
27. apr 2021

@mess123 ahoj, ako si dopadla? Ja som v 11tt ležím v nemocnici a mám hematom 3,8x1,6cm. Už som po 3x v nemocnici od začiatku tehu kvôli krvácaniu a hematomu.

mess123
27. apr 2021

@veronikaa006 ahoj, no ja som žiaľ bože nedopadla dobre, no na vine nebol hematom, poteším ťa, všetky ženy čo boli so mnou v nemocnici a mali hematom (za pol roka môjho lezania v nemocnici sa ich tam vystriedalo dosť) všetky donosili krásne bábätká zdravé 🙂

veronikaa006
28. apr 2021

@mess123 ďakujem Ti pekne za odpoveď. A tebe držím palce aby sa to nabudúce podarilo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre