Hematóm v 10. týždni

datelinka31
14. jan 2021

Som v 10. týždni a dnes som začala krvácať, jasno červená krv. Bežala som na pohotovosť a našli mi hematóm. Cca 2,5x1,5 cm. Prišla som domov a na wc som cítila, ako niečo zo mna vypadlo, bola to tmavá, hnedá hmota, veľkosti približne ako ten hematóm. Potom veľa krvi. Moja otázka teda je, myslite, že to tak rýchlo mohol zo mna vypadnúť ten hematóm? Lebo veď čo ine by to bolo. A ďalšia vec, keď už zo mna vypadol, tak hrozí ešte teraz niečo? Napr. že tam ostala nejaká časť a pod. Ďakujem krásne za všetky odpovede.

jdvorka
14. jan 2021

@datelinka31 ahoj a nedali ti termín na kontrolné sono? Mňa nechali ležať, ale to bolo v septembri a nemocnice neboli ešte v takej situácii ako dnes. Skús si tam zavolať, prípadne svojmu gynekológovi, aby ťa skontroloval. Držím palce 🍀

malicka_mysicka
14. jan 2021

@datelinka31 ten hematom z teba nevypadol, ten sa bud vstrebe alebo budes spinit hnedou krvou ako sa bude vyplavovat. Bolo to dalsie krvacanie plus krvacanie zrazeninou. Treba ist zase na pohotovost. Pravidlo je take, ze kazda nova jasnocervena krv je riziko a treba to odkontrolovat. Tmava krv je okej, je to len dosledok stareho krvacania. Drzim palceky, asi uz spis, ale rano volaj doktorovi.

datelinka31
autor
14. jan 2021

@malicka_mysicka ta zrazenina bola hneď na to ako som prišla z pohotovosti:D takze zase asi nepôjdem. Lekár povedal, že pokial budem takto krvácať, čistí sa ten hematóm. Do nemocnice až keby som mala bolesti atď

raddkka
14. jan 2021

Hematóm je modrina, nevypadne. Postupne sa buď bude rozlievat a vstrebe sa, alebo stečie ako špinenie. Ak sa objaví čerstvá krv, choďte opäť na pohotovosť. Mne sa vstrebával hematóm cca 3 týždne

tanalyn
14. jan 2021

Hematom celý isto nevypadne, ten sa väčšinou postupne vstrebe len treba dodržiavať kľudový režim. Ak nehcceš ísť znova na pohotovosť tak by som išla k tvojmu gynekológovi normálne hneď teraz pre istotu

deti95060810
14. jan 2021

plod nepozerali? mala som to čo ty, ležala som v nemocnici a na tretí deň pozerali bábo že či je všetko OK...

datelinka31
autor
14. jan 2021

@raddkka tak mne tečie stále krv, tak ako mi tiekla na vyšetrení, bábätko je v poriadku. Čiže ak by som znova išla, čo mi zistia? Dali mi lieky a mam ležať, v nemocnici povedali, že nemá význam byt, lebo tam budem ležať tak isto ako aj doma. Objednala som konzultáciu s mojom lekárom a uvidím čo mi povie

datelinka31
autor
14. jan 2021

@deti95060810 babo je v poriadku, len pod placentou je hematóm a krv ide stále. Ležať v nemocnici povedali že nemá význam, resp. rovnako mozem ležať aj doma. Kontrola u gynekológa, ale to až o pár dni povedal. Ale tak možno pôjdem už skôr, zajtra

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre