Hematóm a špinenie

22. júl 2024

Ahojte vopred sa ospravedlňujem ak tu nižšie už je podobná diskusia ale nedočítala som sa… začnem s tým že od 9tt mám hnedé spinenie hneď pri prvom som letela na pohotovost s bábok všetko ok nasadili mi progestranelle 1x200 vraj je krv z kŕčka, vždy pri väčšej námahe hlavne v praci som mala hnedú krv nikto zatiaľ nevedel presne odkiaľ tak som išla na pn. Až teraz v 11tt videl Gynekolog hematóm cca 2,5cm nastavil kludovy režim. Chcel mi predpísať duphaston len som mu povedala že mám progestranelle a teraz otazky:

Niekde som čítala že duphaston je lepsi ako progestranelle ale nechcel mi to vymeniť je lepšie teda dobrat progestranelle?

Ohľadom hematómu on by sa mal v tom lepšom prípade vyplavit alebo ako to funguje? Je dobre keď krvácam že to teda vychádza alebo práve naopak je to zle znamenie?

A ešte jedna otazka ak ste mali hematóm podobnej veľkosti, ako dlho trvalo kým vám zmizol?

Ďakujem za odpovede

marcela199
22. júl 2024

Ahoj, mne našli hematon v 8tt a vyplavil sa cely v 12tt, ale ja som nešpinila ani nekrvacala stale, len narazovo v 6tt potom 8tt a v 12tt kedy sa vyplavil, nebrala som žiadne lieky.

autor
22. júl 2024

@marcela199 takze by sa mal vyplavit von? Lebo niekde sa píše že sa môže aj vstrebať

marcela199
22. júl 2024

Niesom doktor takže netušim čo môže urobiť, napisala som vlastnu skusenosť, u mňa od kedy sa vyplavil nenarastol iny ani nemam žiadny problem ani som nekrvacala od vtedy.
Viem že niektore ženy s tym maju problem cele tehotenstvo, niekomu sa vstrebe a niekomu rastie, neviem od čoho to zaleži. Veľa zaleži aj kde maš hematon uloženy, ja som mala nad maternicou, ale vždy ked sa rozkrvacal tak (pokial som dobre pochopila lekarov) tiekla krv poza maternicu, čiže plod nikdy nebol ohrozeny. Ale pokial už ti raz našli hematon tak to budu sledovať, mne bolo povedane že s každym krvacanim treba prisť k DR. Alebo na pohotovosť.

lucylizzie
22. júl 2024

Ahoj, ja som mala hematom na zaciatku dvoch tehotenstiev. Mala som kludovy rezim z toho dovodu, ze keby sa odtrhol, tak by mohol zo sebou zobrat aj babo, nakolko bol rovnako velky, alebo vacsi ako babo. Aj napriek tomu, ze som lezala, tak som krvacala narazovo pocas oboch tehotenstiev viackrat, ale vzdy to bola jasna cervena krv bez zrazenin a bolo jej teda dost... Nepamatam si presne velkost tych hematomov, nakolko sa najprv zvacsovali, potom zas zmensovali casom, ale raz mal okolo 5cm... oba razy som lezala cca 6tyzdnov, az kym babo nebolo vacsie ako hematom, teda cca do 12.-14.tt a do par tyzdnov sa aj uplne vstrebal...
Drzim palce!

veronika0310
22. júl 2024

Ahoj, mne v 8tt našla dr hematom na prvej kontrole. O týždeň na to som začala krvácať, šla som na pohotovosť kde povedali že bábätko žije ale hematom je väčší ako bábätko. Prísny kludovy režim a dg. Hroziaci potrat. O dva dni som išla k zastupujucemu dr na kontrolu kde povedal že po hematome ostalo niečo maličké ale už bábätko nemá ako ohroziť. Hlavne dodržuj kludovy režim. Hematom sa buď vyplaví alebo vstrebe ❤️ veľa šťastia

autor
22. júl 2024

Ďakujem veľmi pekne za rady 🙏🏼

martinakb85
28. júl 2024

Môže sa aj vstrebať, mne sa vždy vstrebal. Len treba byt opatrný,lebo sa mi to počas tehu zopakovalo 3x.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre