HCG stúpa a krvácam

gertys
6. jan 2022

Ahojte,
stretliste sa už s niečim podobnym? HCG mi rastie za 2tyždne zo 4000 na 30 000 a minuly tyždeň došlo k ružovkastemu vytoku, doktor tvrdil že je to ok. Beriem duphaston a dnes už to bola tmavo červena krv možno hnedy vytok. Ale skor krv. Potrat sa ki zatiaľ nerozbehol. Ďakujem

lenusa20
6. jan 2022

@gertys určite musíš rozlíšiť či je to čerstvá tmavá krv alebo hnedá. Ak je to hnedá tak je to už nejaka "staršia" ktorá sa ešte doplavuje možno z minula. Ak je to výslovne čerstvá krv silno červená tak to nieje dobré znamenie. Ak si nie si istá a máš pochybnosti a cítiš bolesť tak hybaj na pohotovosť. Trošku sa mi ale zdá že za dva týždne zo 4000 na 30 000 je málo...ale je to individuálne. Držím prsty 🍀

gertys
autor
6. jan 2022

@lenusa20 mam za sebou už potraty. Viem aka je krv keď sa to rozbehne. A taka to nebola. Tažko povedať. Večer som šla spať čista a rano na pradle už samozrejme zaschnuta. A je dosť tmava 🤷🏼‍♀️ Nie je syto cervena a nekrvacam prudom. Je to nejaky 5-6tt a lekari tvrdia ze to nie je malo. Na pohotovosti som bola uz 2x. Nech e sa mi do seba zase pchať sondu to tomu skor len uškodim. A hlavne na pohotovosti su podla mna velmi neskuseny lekari. Hrozne mlady a to co mi vraveli sa absolutne nezlucuje s mojim lekarom ktory ma uz dost vela rokov praxe. Takze pohottovost maozaj za vyhru nepovazujem.

lenusa20
6. jan 2022

@gertys hmmm tak potom, keď sama už si zažila potraty (aj ja a nie jeden), a lekár ti povedal že je to ok, tak ako ti poradiť? Odpoveď ti zjavne už dal on.

gertys
autor
6. jan 2022

@lenusa20 ch ela som skor pocut skusenosti inych zien. Ci sa to niekomu stalo a ako to dopadlo. Ja tym nasim gynekologom neverim uz nic.

lenusa20
6. jan 2022

@gertys skúsenosť z oktobra, nič mi nebolo, nič ma nebolelo. Ráno som sa zobudila a zrazu krv, tmavá a len málinko. U nás našťastie je gyn pohotovosť s porodnicou spojená a lekári ok. Mala som kovid. Ľahký priebeh. Aj tak ma vzali. Krčok bol uzavretý.. na sone nič ale už nenašli😔. Mala som byť v 7-8tt. Napichali ma a pobrali krv. Pokial mi volali domov o výsledky, prešlo cca 5hodín, duphaston som už nebrala, vedela som čo príde. Zavolali že krv je pozitívna stale, ale hodnoty sú menšie. Do 6 hodín silná bolesť, citeľné stahonavie alebo čo krčka.. zrazu ma tiskalo na wc a normálne zo mňa všetko prúdom letelo. Bol to des. Takže tak. Takže žiadne bolesti, krčok ok a až po pár hodinách všetko naraz s plnou gráciou.

lenusa20
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenusa20
6. jan 2022

@gertys predošlí potrat som mala úplne iný..

kiki68
6. jan 2022

@gertys ak beries duphaston, tak vela uz nespravis. Jedine konska davka magnezka, lahnut na gauc a cakat dva tyzdne, ze co sa bude diat. Ja Ta potesim, mala som od 8tt do 17tt taketo hnede krvacania,ruzove vytoky,hcg v 8tt 40tis. A maly sa udrzal. Nasadili mi tehu aspirin na vysoke riziko Preeklampsie, to tiez dost pomohlo, stratili sa problemy s tlakom a dychanim. Takto som potiahla este aj cez termin. Nakoniec museli vyvolavat. Mame zdraveho chlapca. Ale od 8-11tt som naozaj lezala v posteli. Nedalo sa inak

kiki68
6. jan 2022

@gertys mas uz nabehnute srdiecko u plodu?

gertys
autor
6. jan 2022

@kiki68 nemam. Že je to ešte skoro. Na ultrzvuk n pohotovosti som bola a ze je vsetko ok. Nechce sa mi ist n pohotovost lebo by to bol uz 3ti ultrazvuk. Za kratku dobu a to už je fakt veľa. Myslim ze viac ako brat lieky velmi urobit nemozem. Neviem ci ist n pohotovost predsa alebo pockat na obvodneho. Problem je ze lezat velmi nemozem popri malom dietati

vierka14
6. jan 2022

https://www.babymed.com/tools/hcg-calculator
Tu si zadaj údaje a uvidíš, či to stúpanie HCG je ok. Ja som tiež špinila v 5.týždni asi 3 dni, potom o pár týždňov ešte raz a aj nedávno po zvýšení dávky anopyrinu. Ešte stále (19. týždeň) beriem Utrogestan 200 2x1. Duphaston je pre mňa slabý, mala som s ním potrat ☹️. Pri špinení som brala Ascorutin, magnézium, spomínaný Utrogestan a ležala som 2 týždne. Držím palce

snezienkaaa82
6. jan 2022

Hlavne lež. Len wecko a sprcha. Ja som našla normál ako pri menzese krv. Lekárka vravela ležať. Držím palce.

kiki68
6. jan 2022

@gertys niekto musi to druhe dieta vziat a byt s nim aktivny. Alebo to nechaj cisto na prirodu. Proste nie alebo. Tie usg su zbytocne. Ak este neni pri 30tis hcg srdiecko, tak len dva tyzdne cakat a potom vidiet, ze ci vsetko ide v poriadku alebo nie. Teraz je to o tom, ci to pusti priroda ako zdraveho jedinca dalej alebo nie. Ale vela s tym ani oni nespravia.

floren
6. jan 2022

@gertys berieš ascorutin? Mne praskli žilky. Po ležala som si týždeň v nemocnici a potom ascorutin 3x1 až do pôrodu. Držím palce

romea
6. jan 2022

@gertys sú dve moznosti
Bud pôjdeš na pohotovost
Alebo ostaneš doma ležať a nachas to na prirodu
Niekto ma ruzovkadty výtok a potraca, niekdo hnedý až červenú krv a nepotrati, je tam veľa faktorov

sono2
6. jan 2022

@gertys tak, ja myslím, že ti ležanie nepomôže.
Ja som špinila tak normálne ani asi ako úplne posledný deň v ms asi 4 dni v 7tt.
Mala som aj duphaston bola som po ivf.
Dr povedala, že nevie odkiaľ to ide, všetko bolo ale v poriadku akcia srdca, bez bolesti. Viac som problémy nemala.kto vie čo to bolo.
Aj riešili tvoju situáciu? Prečo potrácaš? Nemôže byť ten istý problém?

maminkadeticiek
6. jan 2022

Ja som tiez zazila take,ze som sla v noci na wc a cestou sa zo mna spustila silno krv,naozaj dost a cerstva.Uz vtedy som mala nasadene vsetko mozne na udrzanie.Vedela som, ze uz nic nezmozem ak to naozaj prislo,tak som si len lahla do postele a vyvysila panvu a nohy.Rano som sla k svojmu dr zmierena s osudom po viacerych MA a az som sa rozplakala ked mi ukazal spokojne plavajuce miminko na ultrazvuku.Vsetko vydrzal drobcek moj drahy,ak krvacanie,aj spinenia,aj hospitalizaciu v 7.mesiaci,este som prenasala 😊

enoula
6. jan 2022

Môže byt aj hematom, bud, ze je ešte tam alebo bol a uz sa to cisti .. mala som ale neskor a podobne to bolo. Klud, lezat, pohyb minimalny, nic viac sa neda

maria898
6. jan 2022

@gertys mozno mimomaternicove..

gertys
autor
6. jan 2022

@vierka14 dakujem za link aj za info 🙂

gertys
autor
6. jan 2022

@kiki68 tak to asi urobim. Nic ine mi neostava. Manzel musi chodit do prace takze sa nema kto postarat 🤷🏼‍♀️

gertys
autor
6. jan 2022

@sono2 nie nie nemože. Problem bol geneticky a prišlo sa na to prečo sa to stalo. Stať sa to može vždy a každemu ale mne už nie z rovnakeho dovodu

gertys
autor
6. jan 2022

@floren neberiem. Len duphaston

gertys
autor
6. jan 2022

Tak som na tej pohotovosti bola, dali mi injekciu na zastavenie lrvacania a čakať či sa spusti alebo nespusti

sense
6. jan 2022

Moja skúsenosť,... Krvacala som 2x žiadne špinenie, len krv červená, dosť silné... Dcera bude mať toho roku 9 rokov, ďalšie tehotenstvo nič ne nasvedčovalo tomu žeby nebolo niečo v poriadku nekrvacala som, nič ma nebolelo, zle mi bolo à napimalo ešte aj ráno a vlastne ešte aj par dni poorm co mi lekár oznámil v 8tt že nevidí akciu srdiečka.... Takže ono je to prvý trimester viac menej 50/50 alebo na prírode,... Lebo ani duphaston neurobí zázraky. Držím palce nech je všetko v poriadku

gertys
autor
6. jan 2022

@sense dakujem ale je koniec. Uz som sa masivne rozkrvacala

lenusa20
6. jan 2022

@gertys to je mi ľúto...😔 Na to sa nedá pripraviť ani sa nad tým povzniesť. Prajem ti, veľa síl a nabudúce až sa zadarí, tak štastne až do konca. 🍀

sense
6. jan 2022

@gertys to mi je ľúto, viem ako sa cítiš.... Prajem veľa síl, nabudúce sa to podarí do úspešného konca 🙏

floren
6. jan 2022

@gertys och, tak to ma mrzí

sono2
7. jan 2022

@gertys aha.
Tak potom len dúfať.
Držím palce

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre