Ahojte, dnes mi bol vykonaný Hamiltonov hmat. Teraz čítam na internete,že ak má žena pozitívny ster na streptokoka, nemal by sa robiť. Mám ho pozitívny a aj tak mi ho urobili. Máte niekto skúsenost?
Ak vam bol robeny hamilton, začali ste špiniť a pomohlo to pôrodu? Alebo ste aj špinili a nič sa neudialo? Ja dosť špiním po vykonaní.
@michaela329 nemám žiadne ATB
To môžeš mať aj v infuzke.
@michaela329 žiadnu mi nedávali.. spravili hamiltona a poslali ma domov
to davaju pred porodom v 1.dobe porodnej infuzkou
Tak ešte dajú, to je teda skoro, ak si doma.
No je to na prd,lebo bez hlienovej zátky vie vystúpiť infekcia hore k babatku.. mne sa dcéra narodila už s horúčkou... zdá sa mi to blbý postup,vedeli,že máš streptokoka? Spomenula si im to ešte raz? Možno si to nevšimli...
@anjelicek26 ano vedeli, napisala ďto lekarka aj do správy, aj vedela že zátka mi už odišla včera a aj tak mi spravila hamiltona.. ale nasla som teraz podobnu otazku a pise tam odbornicka ze moze sa aj tak vykonat, tak neviem, vsade pisu ine .. https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/gynekol...
Mne ho robili len ked som mala prelieceneho streptokoka, mne robil problemy a lekar mi predpisal Macmiror, ale mala som tam pte zmenu Ebterococca a E.coli potom, ale teda bolo to kryte tym Macmirorom. 3x mi to robil a mesiac pred terminom som bola na 5 cm otvorena. Dcerka sa narodila 4 dni po termine. Bola ok. Len v zaludocnom obsahu jej nasli Enterococca a veru aj mala problem s kolikami a brutalne, napriek probiotikam. S bruskom sme bojovali do roka, boli to galeje. Pri prvom dierati som mala rychly porod a nestihli mi podat ATB, uzival ich syn potom v infuziach priamo...nic moc, no.
Snáď vedia čo robia, majú lepšie vzdelania ako tu na MK. Mne ho spravili a ďalší deň bol malý na svete.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Máš nasadené ATB? Ak áno, tak to robia. Kamarátka tsk rodila.