Hamiltonov hmat a pozitívny ster na streptokoka

21. nov 2024

Ahojte, dnes mi bol vykonaný Hamiltonov hmat. Teraz čítam na internete,že ak má žena pozitívny ster na streptokoka, nemal by sa robiť. Mám ho pozitívny a aj tak mi ho urobili. Máte niekto skúsenost?

Ak vam bol robeny hamilton, začali ste špiniť a pomohlo to pôrodu? Alebo ste aj špinili a nič sa neudialo? Ja dosť špiním po vykonaní.

michaela329
21. nov 2024

Máš nasadené ATB? Ak áno, tak to robia. Kamarátka tsk rodila.

autor
21. nov 2024

@michaela329 nemám žiadne ATB

michaela329
21. nov 2024

To môžeš mať aj v infuzke.

autor
21. nov 2024

@michaela329 žiadnu mi nedávali.. spravili hamiltona a poslali ma domov

marci77
21. nov 2024

to davaju pred porodom v 1.dobe porodnej infuzkou

michaela329
21. nov 2024

Tak ešte dajú, to je teda skoro, ak si doma.

anjelicek26
21. nov 2024

No je to na prd,lebo bez hlienovej zátky vie vystúpiť infekcia hore k babatku.. mne sa dcéra narodila už s horúčkou... zdá sa mi to blbý postup,vedeli,že máš streptokoka? Spomenula si im to ešte raz? Možno si to nevšimli...

autor
21. nov 2024

@anjelicek26 ano vedeli, napisala ďto lekarka aj do správy, aj vedela že zátka mi už odišla včera a aj tak mi spravila hamiltona.. ale nasla som teraz podobnu otazku a pise tam odbornicka ze moze sa aj tak vykonat, tak neviem, vsade pisu ine .. https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/gynekol...

nevenka
21. nov 2024

Mne ho robili len ked som mala prelieceneho streptokoka, mne robil problemy a lekar mi predpisal Macmiror, ale mala som tam pte zmenu Ebterococca a E.coli potom, ale teda bolo to kryte tym Macmirorom. 3x mi to robil a mesiac pred terminom som bola na 5 cm otvorena. Dcerka sa narodila 4 dni po termine. Bola ok. Len v zaludocnom obsahu jej nasli Enterococca a veru aj mala problem s kolikami a brutalne, napriek probiotikam. S bruskom sme bojovali do roka, boli to galeje. Pri prvom dierati som mala rychly porod a nestihli mi podat ATB, uzival ich syn potom v infuziach priamo...nic moc, no.

zuzana9393
22. nov 2024

Snáď vedia čo robia, majú lepšie vzdelania ako tu na MK. Mne ho spravili a ďalší deň bol malý na svete.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre