Ahojte som v 5 tom mesiaci tehotenstva a trápi ma stuhnuté svalstvo v oblasti krku a ramien natieram si to aj chladivym gélom. Pani doktorka obvodná mi poradila na uvoľnenie svalstva guajacuran. No keď mi to vypital muž v lekárni tak ho upozornila lekarnicka ze nesmú užívať tehotne ze to môže poškodiť plod. Svojej obvodnej som hovorila ze som tehotná. Nejaké skúsenosti z týmto liekom počas tehotenstva??
Mne gynekologička takisto predpisovala na pravidelnej baze cez tehu guajarucan. ale kvoli uvolneniu celkovo..ale ja som to odmietla brat.
@deti95060810 lekárnika skôr ako lekára?
@jessi06 nemal by sa, je to aj v pribalovom letaku. Pomohla by ti dobra masaz, uvolnili by ti to.
@jessi06 Guajacuran som brala od 24tt skoro az do porodu v 36tt a to mi ho davali pocas mojej hospitalizacie v nemocnici kvoli rizikovemu tehotenstvu. Uvolnovalo svalstvo a tym aj stahy maternice. Pokial ti to nariadil lekar, tak by som sa podla toho riadila.
@michaelam2 tieto bolesti svalov mam zo stresu takto sa mi to prejavuje, predtým som mala úzkosť.
@michaelam2 a nejaky hrejivý krém gél sa môže?
@jessi06 hrejivy neviem…mne davaju nejaky obycajny u fyzioterapeuta
@michaelam2 jaj tak okej poradím sa v lekárni.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
skúsenosti? radšej počúvni lekárnika ....