Ahojte potrebujem radu som v 24 tt a mam pootvoreny krcok maternice...lekar mi predpisal Guajacuran a je tam pisane ze v tehotenstve sa nemoze pouzivat...uzivali ste tu niektora?
Dakujem za radu...bala som sa aby to neuskodilo malinkej
@erikaszilvi neboj sa,uzivaj terapiu tak ako ti ju predpisal lekar 😉
Ja som ho tiež užívala... Ja keď som mala pochybnosti o lieku,volala som priamo gyn a vždy ma sprdol, že nech nečítam a užívam... Predsa majú skúsenosti...
No aj mne povedal ze je to tam napisane ale mam to uzivat
ja som ho tiez uzivala mala som krce aj skrateny krcok lekar mi povedal ze je tam napisane ze tehotne zeny ho nemozu ale v takychto pripadoch ho podavaju aj ked som bola hospitalizovana tak mi to davali aj v nemocnici
@bubu4125 mozem vediet preco si ho uzivala ty?a ci to pomohlo..uz sa fakt bojim vsetkeho...najprv ked som bola mala povedali lekari mojej mame ze nebudem mat deti...potom som ani nevedela otehotniet a ked som otehotnela zacala som spinit a teraz zas toto...uz fakt mam toho dost
@erikaszilvi ja som žiaľ 2x potratila v 5 mesiaci tehu... A keď som ostala znova tehu, v 16tt mi robili serklaz, lebo už som sa znova otvárala... Denne som brala asi 6tbl magnezia a tento Guajacuran... Pomáhalo mi to, no vďaka tomu stehu som mala stále zápaly a vytoky, a kvôli tomu som začala rodiť predčasne... Malá sa narodila v 26+5tt...
Hlavne veľa oddychuj, lež, a papaj ten Guajacuran a aj magnézium.... Ten vôbec neuškodí...
@bubu4125 juuuuj ale dufam ze je malinka v poriadku...lezim nic nerobim sem tam idem do obchodu nieco navarim ale inac nic ine nerobim....a mozem otazku skracoval sa ti krcok maternice?
@erikaszilvi V tom najväčšom poriadku... Vôbec nevidieť,že nemala ani kilo... Áno, pred zákrokom sa skracoval, po zákroku bolo všetko OK, vlastne steh držal do poslednej chvíle, až kým sa neroztrhol... Až nakoniec nevydržal nápor kontrakcii, vtedy mi nepomáhalo ani horúce magnézium priamo do žily
sranda, ze ludia viacej veria barskomu na MK ako svojmu vlastnemu doktorovi...
@bubu4125 chuda tak si si toho vytrpela...ale hlsvne ze ste obidve v poriadku...drzim palce do buducna
@mimi8814 nejde o to ze neverim ale predsa len skusenosti je lepsie vediet od tych co si tym presli a v dnesnej dobe sa lekarom neda verit..jedna znama bola tehotna v 7 mesiaci ju bolela ladvina lekar jej predpisal lieky ktore babo zabili...druhy priklad dalsia znama lekar jej tvrdil ze je vsetko v poriadku a nevsimol si ze dostala infarkt placenty a babo jej umrelo a neskoro to zistil a teraz je vazne chora ma otravu krvy...takze viem preco neverit lekarom...a moju sedtru nechali prenasat 3 tyzdne a ked rodila plodovu vodu mala jak zaby sliz zelenu povedali ze stastie ze maly sa nenapil...takze pre toto im ja neverim
@erikaszilvi vytrpela, ale tá moja princezná stojí zato... A ktovie, možno s manželom to bude iné... Tie potraty a malinku mám s predošlým... Od februára neužívam Hak, zatiaľ to nechávame na náhodu, do decembra by sme chceli dokončiť prerabku domu a potom sa pustiť do plodenia... A veriť,že všetko bude ako má byť... A ty si hlavne užívaj tehu, šetri sa, panvu máj vyššie položenú, pomáha to.... Ja som to musela..
Tesim sa stebou...aj mi teraz prerabame ale moj je taky zlaty ze ja mozem lezat a on spravy vsetko sam...aj ja som vysadila hak vo february a v maji som jedno rano pila acidko co ja milujem a fuj chutilo mi ako hlina tak a tym to zacalo hned som vedela co je vo veci...bolo to krasne....neverila som tak som si pre istotu urobila 6 testou a vsetky vysli pozitivne...a moj drahy tomu doslo ze cakame babo az minuly tyzden ked sme boli na 4d a videl ju....zatial mi vzdy hovoril ze to len priberam 😉 a teraz je taky podareny kazdy den mi donesie z obchodu co lubim ....tesime sa na malinku tak dufam ze to dotiahnem do konca..setrim sa aj ked ma nebavy lezat v postely musim ist aj na prechadzku milujem jesen a zimu...drzim palce a dufam ze coskoro napises ze cakate babo...tak sup sup do plodenia 😀
@erikaszilvi ok, beriem.... co sa tyka guajacuranu, mne ho tiez dokyna predpisala, kvoli tvrdnutiu, ale ja som ho nebrala lebo vedlajsie ucinky su ze si otapena a zdechla😉 ale lekari ho bezne predpisuju tehotnym, takze sa nemusis bat. Btw. na kazdom lieku je napisane, ze sa nemoze uzivat v tehotenstve...
@mimi8814 no to s tym otapenim je pravda...cele dni som jak mechom uderena ale tak radsej to berem len nech je vsetko v poriadku..hej aj v 8tt mi predpisal duphaskon ci jak sa to volalo lebo som krvacala ale nebrala som to lebo som sa bala
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@erikaszilvi ahoj guajacuran sa casto pouziva v tehotenstve,takze nemaj strach.lekar vzdy zvazi prinos lieku a jeho riziko