Ahojte doktor mi dnes kontroloval moc a glukoza stmavla bola ... mi vyslo ze mam cukor v moci ..na test na cukrovku som este nebola .. ten ma este len caka ..ale mam doma glukomer pozicany a ked som si robila na rano na lacno som mala 4.9 .. moze dako babo ohrozit ked mam cukor v moci? Moze sa to este zmenit alebo to budem mat stale? Ze ten cukor tam bude... inak vecer som zjedla 2 male bagetky a 2 pohare mlieka.
Moze to ma vplyv aj na to bolo to cca o pol 11 vecer Dakujem
@mata0076 doteraz bolo vsetko ok.. je mi divne ze v priebehu tyzdna sa to takto zmeni ... a ten cukor sa ukaze v moci .... kebyze prestanem jest po veceroch a vysadim sladke zmeni sa to? Lebo na ten test pojdem cca o 2 tyzdne myslim test na cukrovku
Bolo to len jednorazovo? Bol limit odcitany do 60 s. Skor by som test zopakovala aj doma, pripadne dala moc na vyšetrenie moc / chemicky. Neliecis sa na nieco SZ, ochorenie obliciek?
Ako nelam si hlavu si hlavu pockaj na glukozovy test, praveze mas jest aj vecer, mne vravela aby aj v noci ked idem spat nieco zjest. Mozes obmedzit sladke a biele pecivo , daj si grahamovy rozok. Mozno nebol dovre vykonany test v moci.
Rano s mocom u lekara .. zobrala som prvy ranny moc .. a z toho.. ale merala som si teraz cukor glukomerom po 2hodinach a mala som 5.2 .. takze kupim si tie pasiky a zajtra rano znovu vyskusam .. ja si myslim ze by som to s jedenim nemala prehanat zjest 2 bagety a dva pohare mlieka o pol 11 vecer mi pride vela.. takze to skusim obmedzit... a uvidime co bude zajtra.. napisem .. inak su tie pasiky v lekarni dobre? Je to to iste co ma lekar (gynekolog) v ambulancii?
Takze kupila som si tie tycunky na ten moc .. a teraz kedze som dve hodiny sedela u doktora .. a domov ked som prisla som skusila a mam ten moc pri glukoze ok
. Myslite ze aj cez den by to ukazovalo zle? Alebo len rano dakujem
A zmerala som si aj cukor po 2 hodina a mala som 3.9
Ja som mala takeho... prikladam aj letak od diabetologicky. Najpv som drzala poctivo schudla som 2 kila za tyzden, potom uz pozvolna vysledky som mala dobre.. mne velmi vysoko vyskocila hodnota po vypiti glukozy, ta ma az 75 g cukru az mi zle prislo. Treba sa vela hybat to som dodrziavala. Aspon ze som to dodrziavala tak som vela nepribrala 😊 mas aj vecer kusok pecivka zjest. Ako hned na prvej strane som mala diabetez poznaceny, ked som lezala v nemocnici lebo som.mala.slabsie prietoky vkuse mi chodili pichat do prsta, po porode to iste a dokonca maleho hned zacali prikrmovat UM 30 ml aby mal dobru hodnotu cukru v krvi... ako cely cas sa to so mnou vlieklo.
Ak máš cukor v moči, to znamená, že niekedy predtým(niekoľko hodín) si mala cukor v krvi cca 9 alebo aj viac. A to môže ohroziť dieťa.
@vulka teraz uz nemam mala som len z prveho ranneho mocu... budem si to teraz kontrolovat .. na glukozovy test pojdem az o dva tyzdne.. tak som zvedava .. inak pri prvom dietati som cukrovku nemala .. len po vypiti tej flasticky som bola tiez vycikat a tiez som mala cukor v moci .. vtedy povedala doktorka ze to nevadi.. inak som mala cukor z krvy negativny .. terazbma to trosku vyplasilo kedze som tam este nebola .. a toto bola kontrola len u doktora.. 🤷♀️
@mata0076 dakujem pekne za info .. vcera som to trosku prehnala s tym jedenim.. tak skusim pribrzdit.. a uvidime zajtra skusim kuk ten moc rannajsi
Takže si v noci mala hyperglykémiu, čiže vysoký cukor. Môže to byť tým večerným prežieraním 🙂
@vulka takze som sa asi prrprazala doslova .. rano o 6 som si kontrolovala moc glukoza je ok .. vecer som nic nejedla .. a rano aj cukor nalacno zmerala a mala som 4.7 🤷♀️😃
Tak super. Ale bez večere to asi nieje veľká výhra. Skús večerať normálne a potom zas otestuj.
@vulka najem sa ale s mierou cize max o 20:00 si dam a rano zas skusim .. uz neskor jest nebudem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, ja som mala zistenu teh.diabetez v 32 tyzdni cize az na druhej kontrole, musela som.drzat dietu, pravidelne jest 5 krat do dna. Ziadne sladkosti, biele pecivo, biela muka, sladke, ovocie iba 1 na den. Mala som.aj pasiky na moc ale to som mala stale dobre hodnoty. Ak mas v moci glukozu je to uz vyssia hodnota. Meraj si to 2 hodiny po jedle. Pozor biele pecivo a mlieko ma kopec cukru. 2 porahe mlieka to je 20 gramov cukru. Hrozi ze babo bude mat viac ako 4 kila ale nemusi byt dostatocne vyvinute koli vahe ako organy. Moj sa narodil mal 3820 g. Ked som zacala dietu na zaciatku som.aj schudla 2 kila potom ako som uz mala dobre kontroly uz som polavila dala si aj viac ovocia a jedla normalne, aj kolacik ale isla som sa hned hybat aby cukor nesiel do krvy ale spalil sa.