Gestačný vak za týždeň nepodrástol

korkova
27. feb 2017

Mam nepravidelny cyklus, takze sa nedal spolahlivo urcit v ktorom tt prave som.
Na prvom ultrazvuku zistil velkost gestacneho vaku 9mm. O tyzden ma objednal znova a velkost bola rovnaka. A nebolo vidno ani zltkovy vacok ani plod.
Urobil mi odbery na HCG a o tyzden som objednana znova + kontrola.

Prezil si to niekto tiez? Ak to nepodrastlo, moze ist o MA?
Velmi sa bojim.

angelsfaith
27. feb 2017

Ahoj, áno, prežila. Už si nepamätám veľkosť gestačného vaku, ktorý som mala, ale pamätám si, že som chodila každý týždeň tri týždne v kuse na kontroly, odber krvi, sono. Bolo to dosť stresujúce. Ani mne nerástol gestačný vak, bol stále rovnaký, a po plode ani stopy. Šla som na čistenie.. keď aj HCG začalo klesať. Viem, že aj na začiatku som ho mala dosť nízke, na druhý týždeň vzrástlo, a na tretí týždeň kleslo. Držím palce. Ja som si to prežila už dvakrát.

peppermint
27. feb 2017

@korkova Ahoj...Ani ja ta zial nepotesim svojou skusenostou. Tiez som chodila na kontroly tyzden co tyzden a ani na zaciatku 9tt nebola ziadna zmena. Gestacny vak nenarastol a zostal prazdny ☹ Co ti povedal lekar? Drzim palce, aby to u teba vsetko dobre dopadlo.

vivuska666
27. feb 2017

Tiez mam podobnu skusenost. Vacok bol rovnaky, plodik a srdiecko nikde, zltkovy tam bol. Rozhodnutie v 9 tom tyzdni - kyret. Krv mi brali dva krat tyzdenne dva tyzdne. HCG rastlo, ale len mierne. Nie tak ako by malo.

korkova
autor
27. feb 2017

@peppermint Nechcel ma strasit, ale videla som ze sa tvari nie velmi stastne. Objednal ma na dalsie odbery a kontrolny ultrazvuk znova o tyzden. Najhorsie je ze mam stale rovnake prinaky, ale bojim sa ze to nevyjde. To cakanie je najhorsie.

peppermint
27. feb 2017

@korkova Viem, ako sa citis. Zial, ine nezostava iba cakat a dufat. Aj ked pravdou je, ze v uplnych zaciatkoch vyvoja to ide rychle a za tyzden mala nastat uz nejaka zmena na utz. Lekari su vascinou opatrni vo vyjadreniach. Snad to vsetko dobre dopadne.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre