Ahojte. Máte skúsenosti s tým, že už v prebiehajúcom 7tt vám lekár na ultrazvuku videl len gestačný vak so žĺtkovým vakom no plod nezachytil? Ja som bola včera na prvej kontrole a presne toto sa mi stalo, len ten gestačný vak má už 26 mm. Lekár síce povedal, že ho ešte nemusí byť vidieť, ale aj tak sa bojím. Mám prísť o týždeň na ďalšiu kontrolu. Mimochodom som po IVF a to bolo 8.12. čiže po 4 týždňoch som bola na ultrazvuku.
@miskamicha nie, bola som u môjho gynekológa, keďže IVF nám robili v Brne (máme to 300 km). Tiež som premýšľala nad tým, že to je možno aj kvalitou prístroja. Mám ísť v stredu na ďalšiu kontrolu, ak tam nebude ani potom tak pôjdeme ešte do Brna. Ale mám neuveriteľný strach, v podstate sa pripravujem na najhoršie. Čo som čítala na zahraničných stránkach tak gestačný nad 25 mm bez embrya sa považuje za tehotenstvo kedy sa prestalo embryo vyvíjať veľmi skoro. Nádej mi ešte dáva to, že mám žĺtkový vak.
@tekvicka29 tak potom klud 🙂 nemusi mat dobru kvalitu USG... mne tak povedali na pohotovosti 6+1 ze plod nevidi /krvacala som/ pricom moj gynekolog 5+4 uz videl bijuce srdiecko. Stale je tu nadej, nevzdavaj to 🙂 drzim palce! Mysli pozitivne
@tekvicka29 mala som tak a bol to missed abort. Vak s naznakom zltkoveho, bez plodu. Kontrola o týždeň a rovnako.vysadila som lieky a vycistila sa sama. Dalsi pokus sme mohli o 3 m
Na sono kontrolu chodim vždy do Brna, nech povedia oni definitivu po kazdom vklade co sme mali
@miskamicha ďakujem pekne 🙂 snažím sa veľmi myslieť pozitívne, je to ťažké ale.
@e1i a mala si aj tehotenské príznaky stále alebo zmizli časom? Ja nemám len náznak žĺtkového vaku, ale pekne ho vidno. Uvidím čo povie môj lekár budúci týždeň a prípadne skočíme do Brna aj.
@tekvicka29 ja som to mala podobne. V 7 tt len vak, objednal ma o 2 tt na kontrolne sono. Nevyjadroval sa k ničomu, len ze musíme počkať. Zoadne závery ze robit teraz nebude...Najhoršie 2 tt v mojom živote ti poviem. A teraz mam doma 5 tt krasavicu 🤗
Moc ti držím palce 👌🍀
@lienka.7 aj žĺtkový vak či len gestačný si mala vtedy? Bodaj by to bol aj môj prípad 🙏 Verím ti, že to boli najhoršie dva týždne 😔 Ja sa cítim hrozne, úplne bezradne, bezmocne, nič ma nebaví, na nič sa neviem sústrediť.
@tekvicka29 mala som aj hcg stupalo ale nic z toho nebolo
@tekvicka29 ja som mala len gestacny vak. Ja som bola úplne na prášky ti poviem, pomáhalo mi byt v praci (zamestnať hlavu), doma to bolo na prášky, cele 2 tt som poriadne nespala. Ked som bola na utz potom, doktor dokonca otočil sono k sebe (predtým som vždy videla na obrazovku). Mala som pocit ze su to fakt nekonecne minúty kým ma pozeral. len sa potom usmial a povedal je to tam! Akoby sa zrútili Himaláje ti poviem...
Mas šťastie ze ideš o týždeň na kontrolu... ja som rozmýšľala ze po týždni zbehnem do nemocnice, ale nakoniec som odolala. Co je dane uz nezmeníš, ale moc moc ti držím palce ✊✊✊
@lienka.7 to už aj ja viem, že spať nebudem veľmi. Viem si predstaviť aké napätie si musela prežívať. Mne práveže neukázal obrazovku vôbec teraz. Práveže som rozmýšľala, že by som ešte počkala pár dní navyše a išla by som nie 12.1. ale 17.1., aby som mala väčšiu istotu, len či to vydržím ach. Presne toto, že to už nijak nedokážem ovplyvniť, stane sa čo sa má stať. Ďakujem za podporu 🙂
@tekvicka29 nie som lekárka ale skus vydržať co najdlhšie. Len keby si mala nejaké bolesti a pod.treba ísť hneď do nemocnice.
Inak je zvláštne ze každé tehu je iné. Prvú mi potvrdili uz v 6 tt a tu som čakala... treba však vždy dúfať a myslieť pozitívne 👌
@lienka.7 skúsim 💪jaj dúfam, že žiadne bolesti mať nebudem. Toto je moje prvé tehotenstvo tak neviem porovnávať, ale sestra to mala tiež tak, že prvú potvrdili hneď a druhé sa ukázalo až neskôr.
@tekvicka29 ahoj, ako si dopadla, máš dobré správy? Myslela som na teba.
@lusanko ahoj 🙂 ďakujem si zlatá 🙂 všetko dopadlo super. Na kontrole som bola 7+4tt podľa menštruácie a krásny plod 1,55 cm aj so srdiečkom, podľa sona dokonca 7+6tt 🙂 obrovský kameň zo srdca mi padol 💕 najbližšie už až na prvú poradňu idem 16.2. takže pekne dlhé čakanie a ďalšie nervy či bude všetko ok. Predtým ešte krv budúci týždeň.
@tekvicka29 gratulujem 💕🍀👌
@lienka.7 ďakujem 🙂💕
@tekvicka29
@lienka.7 ahojte, som rada ze vam to dobre dopadlo....ja som na tom rovnako ako ste boli vy...
7tt+1 a vidno iba vak, vyjadril sa ze šanca je, idem o týždeň v pondelok na kontrolu ....no ja som úplne ako bez duše....aké je povzbudzujúce vedieť že je šanca ...prosto sa vám tam plod objavil, aj vám vysvetlili prečo Ho nebolo vidno predtým?
@kuko55 nie, to mi lekár nevysvetlil, teda aspoň si na to nespomínam už, bolo to dávno. Aj Ti povedal aký veľký je ten vak? Treba hlavne veriť a pozitívne myslieť 🙂
@tekvicka29 ďakujem za odpoveď, nie neviem nepovedal mi to
@tekvicka29 Aké si mala hodnoty hcg?
@pietrula 14 dní od vkladu skoro 1400
@tekvicka29
@lienka.7 ah0jte, skúsim vám napísať a poradiť sa...tak dnes som bola a neviem čo si mam myslieť....Išla som s tým ze to bude prazdne....
Je v gest.vaku aj žĺtkovy aj plod, dr potvrdil akciu 🧡
Len slabý, podľa ms by som mala byt 8tt, no reálne to ukazuje 5 TT, v piatok ma poslal na kyretaz vo štvrtok ešte kontrolne sono.....som dosť zmätená 🤔
Vám to hneď krásne potvrdili?
6+0 som mala takto
@kuko55 prečo kyretáž, keď potvrdil akciu srdca aj keď slabú? Ja by som skúsila ešte iného lekára
@tekvicka29 ja tomuto tiež nechápem, že podľa ms je to na 8 TT slabé, zodpovedá 5tt plus 3
Neviem prečo neriesi že to môže byt posunuté keďže nemám pravidelnú ms (problem s prolaktinom ).
@kuko55 určite skús iného lekára...a inak keď si spätne spomínam, keď som to ja riešila a prečítala niekoľko diskusií a skúseností tak bolo viac žien s podobným problémom a samé sa rozhodli neísť na kyretáž a nechať to na prírodu a skončili viaceré so šťastným koncom 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@tekvicka29 hm bola si na kontrolu v CAR? Tam by mali mat kvalitne USG pristroje. Treba pockat...je to 50 na 50...do 12tt sa moze vzdy cokolvek udiať. Drzim palce aby bolo vsetko v poriadku!