Ahojte, chcela by som sa opýtať, včera mi zistili gestačný diabetes. Hodnoty testu som mala na lačno 4.3 po podaní glukózy mi po hodine cukor nabehol na 10, a po ďalšej hodine 7. Lekárka mi stanovila diagnózu a teraz meriam pred jedlom a po jedle stále. Problém mám s tým že by som na deň ako tehotná v 3. Trimestri mala mat na deň 2000kcal, ale ja zatiaľ čo som jedla celozrnný chlieb, tvaroh, šunku uhorku na raňajky, jogurt a jablko kafe na desiatu, a na obed som mala pstruha pečeného v trube s batati, karfiolom, mrkvou... zatiaľ som prijala asi 900 kcal a to som ešte bola na prechádzke.. takze ešte nejaké kalorie musím odčítať. Neviem ako sa dostanem na 2000 kcal s takouto výživou ... ?? Čo ste jedli vy, nejaký vzor poprosím aby som nebola hladná a nezvýšil sa mi cukor. Zatiaľ čo meriam tak mám cukor super .. ďakujem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@vera56 mne doktorka povedala, že zeleninu môžem neobmedzene ale cherry paradajky mi zvyšovali cukor.